۷۵ درصد کرمانشاهی‌ها مشمول سهام عدالت هستند

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، امیر حمزه حیدریان امروز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، ساماندهی سهام عدالت را یکی از اقدامات مثبت عنوان کرد و گفت: این طرح از اواخر دولت هشتم براساس فرمان مقام معظم رهبری مطرح شد و پس از آن در دولت نهم تبدیل به طرح توزیع سهام عدالت و […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، امیر حمزه حیدریان امروز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، ساماندهی سهام عدالت را یکی از اقدامات مثبت عنوان کرد و گفت: این طرح از اواخر دولت هشتم براساس فرمان مقام معظم رهبری مطرح شد و پس از آن در دولت نهم تبدیل به طرح توزیع سهام عدالت و اجرایی شد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه افزود: بر این اساس دولت با شناسایی ۱۰ دهک برای ۵۱ میلیون نفر دعوت‌نامه سهام عدالت صادر کرد که تاکنون ۴۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت کشور مشمول این سهام شده و سهام عدالت به‌طور قطعی به آن‌ها تعلق گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر نیز به‌دلایل مختلف در کل کشور موفق به تکمیل اطلاعات نشدند که این تعداد باید منتظر باشند، چراکه نیاز به مصوبه مجلس و هیأت وزیران است.
این مسئول بیان کرد: در حال حاضر برای جاماندگان از سهام عدالت مصوبه‌ای به مجلس ارائه شده که منتظر تأیید آن هستیم که آیا به این تعداد سهام عدالت تخصیص پیدا می‌کند؟
حیدریان گفت: در استان کرمانشاه یک میلیون و ۴۵۰ هزار نفر معادل ۷۵ درصد جمعیت استان مشمول سهام عدالت هستند.
وی ادامه داد: در کل کشور ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر سهام‌دار متوفی داریم که وراث قانونی باید منتظر اعلام شرکت سپرده‌گذاری اوراق بهادار در خصوص نحوه انتقال باشند.
این مسئول افزود: سهم هر نفر از سهام عدالت یک میلیون تومان و برای هر خانوار حداکثر تا ۵ سهم و تا سقف ۵۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: حدود ۸۰ درصد سهام‌داران از ۲ رنج ۴۹۲ هزار تومانی و ۵۳۲ هزار تومانی برخوردار هستند و دلیل اختلاف مربوط به سود سال ۹۵ است که برخی سهام خود را در این سال برداشت نکردند.
به گفته مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه، سهامی که ارزش اسمی آنها ۴۹۲ هزار تومان بوده است تا تاریخ اول تیر ماه امسال ارزش آن ۱۳ میلیون و ۷۸۹ هزار و ۷۴۷ تومان است و سهامی که ارزش اسمی آنها ۵۳۲ هزار تومان بوده تا همین تاریخ ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است.
ارزش سهام عدالت ۲۸ برابر شده است
وی با توصیه بر اینکه مردم سهام عدالت را تا حد ممکن نفروشند، گفت: ارزش سهام عدالت ۲۸ برابر شده است.
حیدریان به ارائه گزارشی از بحث آزادسازی سهام عدالت پرداخت و بیان کرد: تا الان در کشور ۱۹ میلیون نفر به روش مستقیم و ۲۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به روش غیرمستقیم مبادرت به آزادسازی سهام خود کرده‌اند.
این مسئول خاطرنشان کرد: در استان کرمانشاه ۵۳ درصد یعنی ۷۶۰ هزار نفر روش مستقیم و ۴۷ درصد یعنی ۶۸۰ هزار نفر روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند.
وی گفت: افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کردند، اجازه داشتند در مرحله اول تا ۳۰ درصد سهم را بفروشند که در مراحل بعد در صورتی که به بازار شوک وارد نشود، امکان فروش سهم بیشتری را خواهند داشت.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: پول حاصل از فروش به حساب شبای افراد واریز خواهد شد و کسانی که سهم خود را فروخته و هنوز پولی به حسابشان واریز نشده، مشکل در دست بررسی است و علت آن اطلاع‌رسانی خواهد شد.
این مسئول صندوق واسطه‌گری مالی یکم (ETF) در بازار سرمایه را تأثیرگذار در بهبود معیشت مردم دانست و تاکید کرد: استفاده هوشمندانه از این فرصت، امکانی برای بهبود وضعیت اقتصاد جامعه است.
حیدریان هدف از راه‌اندازی این صندوق را مردمی کردن اقتصاد تعمیق بازار سرمایه گردآوری نقدینگی خرد نزد مردم و امکان دسترسی آحاد مردم به بازار سرمایه و انتفاع از رشد بازار عنوان کرد.
عرضه صندوق‌های دوم و سوم در مرداد ماه سال ۹۹
وی ادامه داد: این صندوق در قالب باقی‌مانده سهام دولت در بانک‌های صادرات، ملت و تجارت و همچنین باقی‌مانده سهام دولت در سهام بیمه البرز و بیمه اتکایی امین عرضه شد.
وی گفت: بر این اساس هر نفر حداکثر ۲۰۰ یونیت در تاریخ ۱۴ تا ۲۹ اردیبهشت امسال خریداری کرد که ارزش هر یونیت یک‌صد هزار ریال و ارزش ۲۰۰ نیز معادل ۲ میلیون برای هر کد ملی بوده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه اظهار کرد: اگر کسی ۲۰۰ واحد صندوق واسطه‌گری مالی یکم را به قیمت ۲ میلیون تومان خریداری کرده است، ارزش آن امروز به ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده، یعنی تا تاریخ ۱۲ تیر ماه جاری، ۳۲۰ درصد رشد داشته است.
وی از عرضه صندوق‌های دوم و سوم در مرداد ماه سال‌جاری خبر داد و گفت: مردم می‌توانند سرمایه‌های خرد و اندک را در این صندوق سرمایه گذاری کنند که امنیت سرمایه‌گذاری بالا و ریسک پایین دارد.
وی خاطرنشان کرد: کسانی که می‌خواهند وارد بورس شوند و دانش و علم ندارند، صندوق‌های واسطه‌گری محل امنی برای آن‌ها است.
حیدریان بازار بورس را تخصصی و نیازمند علم و آگاهی دانست و افزود: در این مدت مشاهده شده افرادی تمام دارایی‌های خود را فروخته و به بازار بورس وارد کردند که این یک ریسک است، چراکه پس‌اندازها را باید وارد بورس کرد تا متضرر نشوند.