پیشگیری از جرم وظیفه یک قوه نیست بلکه یک تکلیف همگانی است

معاونت قضایی و پیشگیری از جرم دادگستری استان کرمانشاه:پیشگیری از جرم به تنهایی توسط دستگاه اجرایی امکانپذیر نیست بلکه نیازمند مشارکت تمام اقشار جامعه میباشد.

به گزارش سردبیرس نیکزاد عباسی معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمانشاه در نشست هم اندیشیِ نقش مساجد و روحانیون در آگاه‌سازی مردم در زمینه حقوقی با مدیرکل اداره تبلیغات اسلامی با بیان اینکه جرم و آسیب اجتماعی یکی از چالش های اساسی جامعه است و تمام جوامع در دنیا با جرم و آسیب اجتماعی مواجه اند افزود:جرم یک پدیده اجتماعی است که محصول تعامل انسان‌ها و اجتماع است.

وی با اشاره به اینکه انسان یک موجود مدنی است که تمامی خواسته هایش در زندگی اجتماعی و ارتباطات اجتماعی اش مطرح میشود،بیان کرد:انسان ناگزیر است برا طرح خواسته هایش و و برآورده کردن آن‌ها با دیگران در ارتباط باشد و متعارف است که خواسته ها و نیازهای خود را به دیگران ترجیح میدهد.

نیکزاد عباسی ادامه داد:جوامع در طول تاریخ بشری با استفاده از تمامی توان از مذهب،سنت،قانون،آداب،باورها و…کوشیده اند که روابط بین انسان ها را به گونه ای تنظیم کنند که مصلحت و منافع همگی انسان ها تامین شود.

عباسی افزود:با اینکه روابط اجتماعی را این گونه تنظیم کرده بودند که به همه انسان منفعت برسد اما عده ای به این قوانین پایبند نبوده و لذا نقض این قوانین را با ضمانت اجراهایی مانند کیفر همراه کردند.

وی تصریح کرد:هرچقدر آن ارزش و هنجار اهمیت بالاتری داشت نقض آن با ضمانت اجرا و کیفر سنگین‌تری همراه خواهد بود.

معاونت قضایی دادگستری کرمانشاه در ادامه گفت:بعدها جوامع به این نتیجه رسیدند اقداماتی انجام دهند که از وقوع نقض قوانین و هنجارها جلوگیری کنند که هم هزینه کمتری برای جامعه به دنبال خواهد داشت و هم سلامت جامعه را تضمین خواهد کرد.

وی گفت:در یک مقطع زمانی توقعات بر این بود که این امر وظیفه دستگاه حاکمیت و قضایی است اما با وجود سیاست های جنایی که در طول تاریخ انجام شد به مرور زمان به این نتیجه رسیدند که این امر به تنهایی توسط دستگاه قضایی قابل اجرا نیست و نیازمند مشارکت اجتماعیِ تمام اقشار است که قوام و دوام و انسجام جامعه حفظ بشود.

نیکزاد عباسی با بیان اینکه خیلی از جرائم به علت عدم آگاهی و آشنایی افراد به حقوق وتکالیفشان است افزود:ارتقا سطح آگاهی مردم در کنار اطلاع‌رسانی با تمامی ظرفیت میتواند آن دسته از افرادی که به علت عدم آگاهی دچار جرم میشوند یا افرادی که جرمی بر علیه آن‌ها انجام میشود را نجات دهد.

عباسی با اشاره به اینکه همواره در طول تاریخ مساجد یکی از مراکز اجتماعی برای آگاه کردن مردم بوده است،بیان کرد:مردم اوامر و نواهی شرعی مقدس و تشخیص حوزه بایدها و نباید ها را باید در مساجد یاد بگیرند.

وی افزود:ما از حوزه سخنرانی باید فراتر برویم و به حوزه آموزش عملی و تکنیکی برسیم.

معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمانشاه با تاکید بر اینکه نقش رسانه در حوزه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی بسیار مهم است،تاکید کرد:پیشگیری از جرم وظیفه یک نفر یا یک قوه نیست بلکه یک تکلیف همگانی است.