استقبال از درخواست تاسیس موزه های علوم و فنون

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در حاشیه نوزدهمین نشست از سلسله نشست‌های گفت و گوی هفته آموزش و پرورش که باهدف ایجاد ارتباط و تعامل دوسویه بین وزارت آموزش‌وپرورش و دستگاه‌های مختلف کشور برگزار شد در جمع خبرنگاران در خصوص این جلسه و تفاهم ها و […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در حاشیه نوزدهمین نشست از سلسله نشست‌های گفت و گوی هفته آموزش و پرورش که باهدف ایجاد ارتباط و تعامل دوسویه بین وزارت آموزش‌وپرورش و دستگاه‌های مختلف کشور برگزار شد در جمع خبرنگاران در خصوص این جلسه و تفاهم ها و همچنین سفرهای نوروزی و ممنوعیت ها مطالبی را در جمع خبرنگاران صدا و سیما مطرح کرد.
علی اصغر مونسان ادامه داد: در جلسه امروز موضوعاتی مطرح شد که بیش از آن چیزی بود که ما برای فصل مشترک با آموزش و پرورش گمان می‌کردیم وجود دارد. همان طور که گفته شد میراث فرهنگی و حفاظت از میراث فرهنگی دستاوردهای انسان‌هایی است که در طول تاریخ برای کشور این افتخارات را آفریدند و همه این انسان‌ها تربیت یافته مرکز آموزش و تربیت کشور در طول تاریخ بوده اند. بنابراین وزارت آموزش و پرورش یک وزارتخانه بنیادین هم در تولید دانش و هم تربیت انسان‌ها بوده و هست و امروز هم ما داریم پاسداشت می‌کنیم از دستاوردهای وزارت آموزش و پرورش و انسان‌هایی که به کشور کمک می‌کنیم.
تشویق به بازدید دانش آموزان از موزه ها
وی ادامه داد: در بخش میراث فرهنگی ما موزه‌ها را داریم که در همه جای دنیا دانش آموزان کشورها بازدید می‌کنند، چراکه موزه‌ها روایتگر تاریخ کشورها و دستاوردهای آن کشورهاست و ارائه این تاریخ و دستاورد به دانش آموزان باعث ایجاد تعلق در بچه‌ها می‌شود و همین که آنها هویت خود را بهتر بشناسند. در این بخش ما می‌توانیم در خدمت آموزش و پرورش باشیم. در حال حاضر گروه‌های دانش آموزی از موزه‌ها بازدید دارند اما این حجم بازدید می‌تواند بسیار بیشتر از چیزی باشد که در حال حاضر شاهد هستیم. من خواهش کردم از آقای وزیر که به صورت یک دستورالعمل یا ابلاغ بازدید چند باره دانش آموزان از موزه‌ها در طول سال تحصیلی به مناطق آموزشی اعلام شود.
پیشنهاد ایجاد موزه های علوم و فنون
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: همچنین در این جلسه مدیران کل آموزش و پرورش پیشنهاد ایجاد موزه‌های علوم و فنون را داشتند که مورد بسیار درستی است و در همه جای دنیا نیز این موزه‌ها وجود دارد و روایتگر تاریخ علم و فنون در کشورها هستند و هم به صورت کارگاه‌های آموزشی ایفای نقش می‌کنند. بنابراین این موضوع مورد حمایت ما است و باید برای آن برنامه ریزی کنیم.
مونسان افزود: موضوع دیگری که بحث شد تربیت نیروی انسانی مورد نیاز میراث فرهنگی است به ویژه در بخش‌های حرفه ای. هم در بخش مرمت بناهای تاریخی و هم در بخش گردشگری. ما می‌دانیم که عموم کارهای مرمت بناهای تاریخی را افراد در سطح کارشناسی ارشد به بالا انجام می‌دهند و همچنین استادکارانی که به صورت تجربی فعالیت می‌کنند. در اینجا هنرستان‌ها می‌توانند به تربیت نیروی مورد نیاز ما در بخش‌های ذیل کارشناسی عمل کنند تا جایگزین نیروهای تجربی شوند که سنی از آنها گذشته و نگرانی ما را از دست دادن توان آنها شامل می‌شود و باید بتوانیم برای آینده نیروهای استادکار تربیت کنیم. هنرستان‌های صنایع دستی یکی از موضوعات بسیار مهم برای ما است و آموزش و پرورش می‌تواند به تربیت نیروی ماهر در این بخش کمک کند، چرا که بسیار به اشتغال در کشور نیز کمک خواهد کرد. فارغ التحصیلان این بخش می‌توانند بازار بسیار خوبی را داشته باشند. ما در وزارتخانه مان در این حوزه آموزش‌های مقطعی را انجام می‌دهیم اما خیلی خوب است که این آموزش به صورت برنامه ریزی شده توسط وزارتخانه‌ای که مهارت این کار را دارد، صورت بگیرد.
تبدیل مدارس ماندگار به موزه هایی برای کمک به گردشگری
وی در ادامه با اشاره به فصل مشترک فعالیت‌های آموزش و پرورش و وزارت میراث فرهنگی در حوزه گردشگری نیز گفت: آموزش و پرورش اماکن زیادی را در اختیار دارد که برخی از این اماکن مدارسی هستند که تاریخی بوده و هم می‌توانند به صورت موزه به گردشگری کمک کنند و حتی می‌توانند اقامتگاه‌هایی را تشکیل دهند و جاهایی که ما کمبود اقامتگاه داریم، به کمک ما بیایند، خصوصاً مدارسی که خیلی فعال نیستند. آن مدارس می‌توانند به اقامتگاه‌های موقت تبدیل شوند. از سوی دیگر آموزش و پرورش برای تربیت نیروهای ماهر فعال در حوزه گردشگری نیز به ما کمک کند. ما بسیار در این حوزه نیاز به آموزش داریم. صنعت گردشگری در کشور ما بسیار جوان محسوب می‌شود و نیاز به تربیت نیرو در آن محسوس است. در نهایت مقرر شد همه این موضوعات به صورت یک تفاهم نامه مشترک بین دو وزارتخانه تدوین وعملیاتی و برای اجرا به همه استان‌ها ابلاغ شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ادامه در پاسخ به این پرسش که بیشتر بازدیدها از موزه‌ها توسط مدارس غیردولتی صورت می‌گیرد، شاید به دلیل اینکه هزینه‌هایی برای مدارس دولتی به همراه دارد، آیا در این زمینه و بازدید رایگان برنامه‌ای دارید؟ گفت: ما برای همه گروه‌های دانش آموزی هم تخفیف داریم و هم بازدیدهای رایگان و از این باب هیچ مشکلی وجود ندارد و کاملاً امکانات ما در اختیار عزیزان هست تا دانش آموزان بتوانند از موزه‌ها بازدید داشته باشند. هیچ هزینه‌ای وجود ندارد، مگر هزینه حمل و نقل، وگرنه همین جا اعلام می‌کنم که بازدید از اماکن ما برای دانش آموزان کاملاً رایگان است.
امیدواریم تعطیلات زمستانی تا پایان دولت به تصویب برسد
مونسان در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص موضوع تعطیلات زمستانی که چند سالی از سوی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری مطرح شد و مسکوت ماند نیز بیان کرد: این موضوع تعطیلات زمستانی کمی پیچیده و فراگیر مطرح شده بود و شامل کارمندان دولت هم می‌شد. برای همین گرفتاری‌هایی داشت و گیر کرده بود. ما از دو سال گذشته با همکارانمان در آموزش و پرورش صحبت‌هایی را داشتیم و موافقت‌های ضمنی را هم کسب کردیم اما هر زمان که جلو رفتیم به دلایلی به نتیجه نرسیدیم و نهایی نشد. طرحی که الان مدنظر داریم این است که حدود یک هفته تعطیلی مدارس را در نیمه دوم سال داشته باشیم. مواهب این موضوع برای کشور بسیار زیاد است و یک اقتصاد بزرگی را تشکیل می‌دهد و گردش مالی برای کشور ایجاد می‌کند. همچنین باعث نشاط اجتماعی فراوانی برای دانش آموزان و خانواده‌ها خواهد شد. دقیقاً هم این ایام در زمانی است که معمولاً مدارس به دلایل مختلف مثل آلودگی هوا این تعطیلات را دارند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستیگفت: هدف ما این است که این تعطیلات که به صورت اتفاقی به دلیلی مثل آلودگی هوا رخ می‌دهد را برنامه ریزی شده داشته باشیم تا بتوانیم مواهبی را از آن به دست بیاوریم و گردشگری کشور، صنوف، ناوگان هوایی و ریلی می‌توانند از آن بهره مند شوند. برای دانش آموزان و خانواده‌ها نیز نشاط رخ می‌دهد. از سوی دیگر یکی از مزیت‌های این اقدام این است که بسیار از تصادفات جاده‌ای که در ایام نوروز رخ می‌دهد جلوگیری می‌کند، چرا که در این صورت خانواده‌ها می‌دانند که تعطیلات دیگری هم در طول سال وجود دارد و این میزان سفر برای نوروز نمی‌ماند. از آقای حاجی میرزایی این تقاضا را کردیم که روی آن کار کنیم و هر موضوعی هم که در این مورد مدنظر آموزش و پرورش است را لحاظ کنیم تا به نتیجه برسیم. حتی این موضوع به کاهش آلودگی هوا در شهرهای بزرگ هم کمک می‌کند. امیدواریم تا قبل از پایان دولت این مسئله تعطیلات زمستانی نهایی و تصویب شود.
متاسفم از این میزان حرف های پراکنده درباره سفرهای نوروزی
مونسان در ادامه در خصوص اینکه این روزها اخبار ضد و نقیضی در خصوص سفرهای نوروزی شنیده می‌شود و به سردرگمی منجر شده است، بیان کرد: من هم متأسفم از این میزان حرف‌های پراکنده‌ای که وجود دارد. ما همیشه محور اقداماتمان تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا بوده و خواهد بود. آنچه این ستاد تصمیم بگیرد، محور عملکرد ما خواهد بود. آنچه تابحال ما گفته‌ایم، دقیقاً آن چیزی بوده که در کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا و نهایتاً در خود ستاد به تصویب رسیده است. حرف‌هایی که در همان جلسات زدیم و تائید شده را بیان کرده‌ایم. اینکه بلافاصله پس از جلسات، حرف‌های دیگری گفته می‌شود، به نظرم مطلوب نیست.
هتل ها در پیشگیری از شیوع کرونا نقش دارند
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: تصمیماتی که در ستاد ملی مقابله با کرونا در جلسات قبلی و جلسه روز گذشته گرفته شد، این است که سفر به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع است. پیش از این هم این تصمیم وجود داشت و بارها اعلام کرده‌ایم به همین دلیل از عموم مردم تقاضا داریم که در این مدت رعایت کنند، زدن ماسک را جدی بگیرند که در ایام نوروز همه شهرها از حالت قرمز و نارنجی خارج شده باشند و امکان سفر مهیا باشد. سه دسته سفر را صحبت کردیم و همکاران در وزارت بهداشت تائید می‌کردند؛ یکی سفرهای برنامه‌ریزی و مدیریت شده که در قالب تورها انجام می‌شود یعنی از نقطه مبدأ تا اقامت و در برگشت به مبدأ، همه چیز تحت پروتکل‌های بهداشتی انجام می‌شود چه در ناوگان حمل و نقل و چه در اقامتگاه‌ها و هتل‌ها که دوستان هم می‌گفتند ما روی این نوع سفر دغدغه و مشکلی نداریم. تا بحال هم هیچ گزارشی مبنی بر وجود کرونا در هتل‌هایمان نداشته‌ایم که نشان از اقدام بسیار خوب بخش گردشگری کشور بوده است.
وی گفت: نوع دوم سفر هم اقامت در مکان‌های گردشگری بود اما افراد با خودروهای شخصی سفر کنند که در این مدل هم مشکل خاصی وجود نداشت. نوع سوم سفرها، سفرهای بدون برنامه و غیرمدیریت شده است که ما هم آمادگی داریم هر سختگیری را روی آن اعمال کنیم چون چیزی هم از این سفرها عاید بخش گردشگری نمی‌شود. این توافقی بود که انجام شد اما باز هم همین‌جا اعلام می‌کنم هر چه ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم بگیرد، ما آمادگی داریم اجرا کنیم. انصافاً کمکی که بخش گردشگری به حوزه بهداشت و درمان ما کرد، کمک بسیار ارزشمندی بوده است.
وزارت بهداشت علاقمند باشد ما آمادگی داریم کل هتل ها را در ایام نوروز تعطیل کنیم
مونسان ادامه داد: ما آن زمانی که وزارت بهداشت درخواست نقاهتگاه داشت، بلافاصله در خدمتشان بودیم. اولین بخش‌هایی بودیم که پروتکل‌های بهداشتی را تدوین و ابلاغ کردیم. الان هم می‌گویم که باز بودن هتل‌ها تحت پروتکل‌های بهداشتی، به مهار کرونا کمک بسیاری کرده است اما اگر فکر می‌کنند که بخش گردشگری به شیوع کرونا دامن می‌زند، ما این آمادگی را داریم که بخش گردشگری را به طور کامل تعطیل کنیم. اگر وزارت بهداشت علاقه‌مند است و فکر می‌کند کمکی به مهار کرونا می‌شود، ما می‌توانیم ابلاغ کنیم که کل هتل‌های کشور در ایام نوروز تعطیل شوند البته فکر نمی‌کنم این موضوع به شدت به شیوع کرونا کمک خواهد کرد چرا که در همین ایام هم سفرهای اداری و بیزینسی وجود داشته و اگر هتل‌ها نبودند، شیوع کرونا خیلی بیش از این بود. اما به هر حال تلاش عزیزان در وزارت بهداشت برای ما حائز اهمیت است و جان مردم برایمان در اولویت قرار دارد و آنچه ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم بگیرد را اجرا می‌کنیم.