بارداری احتمال ابتلا به کرونا را افزایش نمیدهد
راضیه لطفی در گفتوگو با مهر در خصوص کاهش استرس مادران در زمان بارداری اظهار کرد: بارداری یکی از مهمترین دورههای زندگی هر زن محسوب میشود تغییراتی در بدن هر مادر باردار اتفاق میافتد که بخش عمده آن به دلیل تغییرات هورمونی است و شرایط جسمی و روحی مادر را در این دوره تغییر میدهد. […]
راضیه لطفی در گفتوگو با مهر در خصوص کاهش استرس مادران در زمان بارداری اظهار کرد: بارداری یکی از مهمترین دورههای زندگی هر زن محسوب میشود تغییراتی در بدن هر مادر باردار اتفاق میافتد که بخش عمده آن به دلیل تغییرات هورمونی است و شرایط جسمی و روحی مادر را در این دوره تغییر میدهد.
وی ادامه داد: مسائلی مثل سلامت جنین، نحوه زایمان و ترس از درد آن و اشتغال مادران باردار موضوعاتی هستند که ذهن مادر را درگیر میکنند و اضطرابهایی به سراغ او میآید.
نیمی از مادران باردار علائم اضطراب را تجربه میکنند
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز بیان کرد: مطالعات نشان میدهد که نیمی از مادران باردار علائم اضطرابی را با درجات مختلف خفیف تا متوسط دارند اما تحقیقات دوران کرونا حاکی از آن است که یکسوم خانمهای باردار در این شرایط اضطراب متوسط تا شدید را تجربه میکنند. اضطراب شدید میتواند روی سلامت مادر و جنین اثرات مخربی داشته باشد و کنترلان بسیار مهم است.
وی تصریح کرد: علائمی مثل سردرد، تنفس تندتر از حالت عادی، افزایش ضربان قلب، فشارخون بالا، گرگرفتگی، ترسهای شدید و بدون دلیل و اختلال در خواب و بیقراری و عدم تمرکز میتواند از نشانههای استرس در دوران بارداری بهویژه در زمان شیوع بیماری کرونا باشد.
لطفی خاطرنشان کرد: خوشبختانه تحقیقات علمی نشان داده که فرد در دوران بارداری برای ابتلاء به کرونا مستعدتر نمیشود و خدایی ناکرده اگر هم مادری در دوران بارداری مبتلا به کرونا بشود احتمال مرگ و میر او نسبت به سایر افراد بیشتر نمیشود.
وی گفت: راه کارهایی را برای کنترل اضطراب مادران باردار پیشنهاد میشود، به صورت دقیق به سوالات مادر باردار پاسخ داده شود تا نکات گنگ و مبهمی در ذهن او باقی نماند. مادر باردار میتواند در این دوران به صورت مجازی با پزشک و مامای خود ارتباط بگیرد و نگرانیها و دغدغههای خود را با او در میان بگذارد.
همسران خانمهای باردار نقش بسیار مهمی در کنترل استرس آنها ایفا میکنند
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز اظهار کرد: همسران خانمهای باردار نقش بسیار مهمی در کنترل استرس آنان ایفا میکنند. همسر با درک شرایط سخت خانم باردار و مشارکت در مراقبتهای دوران بارداری میتواند بخش زیادی از اضطراب مادر باردار را کاهش دهد.
وی ادامه داد: مادران باردار نباید مکرراً به اخبار نگرانکننده گوش کنند، چراکه به صورت ناخودآگاه تأثیرات منفی در ذهن آنان ایجاد میشود و سبب تشدید استرسشان میگردد.
لطفی بیان کرد: هماکنون کلاسهای آنلاین بسیاری برای مادران باردار برگزار میشود که تمرینهای تنفسی و ریلکسیشنهای مخصوص دوران بارداری را به مادران آموزش میدهند و در این آموزشها با دم و بازدم عمیق و انقباض و انبساط عضلات هماهنگی در ذهن و جسم مادر باردار ایجاد میشود و به کاهش استرس فرد کمک میکند
وی تصریح کرد: تماس تلفنی و تصویری با دوستان و اقوام و برقراری ارتباط بسیار کمککننده است و فرد از حالت انزوا خارج میشود. حضور در گروهها و شبکههای اجتماعی مثبت و خوب میتواند به تقویت افکار مثبت کمک کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز خاطرنشان کرد: خوابیدن سر وقت و منظم تأثیر به سزایی در کاهش استرس فرد دارد. مادران باردار نباید با گوشی به رختخواب بروند و یک ساعت قبل از خواب گوشی را کنار بگذارند. مطالعه کتاب به خواب آرام آنان کمک میکند.
وی گفت: سرگرمیها را نباید کماهمیت تلقی کنیم. دیدن فیلم و گوش دادن به موسیقی مورد علاقه، تورهای مجازی و بافندگی و … میتواند ذهن مادر را از نگرانی دور کند.
لطفی با بیان اینکه تمرینات ورزشی سبک با نظر پزشک میتواند برای کنترل استرس بسیار مؤثر باشد، متذکر شد: اگر اضطراب خیلی شدید بود و علائم و نشانههای فیزیکی بروز کرد مادران باردار حتماً باید از یک روانشناس یا روانپزشک کمک بگیرند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰