«بایدن» برای شرکت در نشست سران «کوآد» وارد توکیو شد

به گزارش سردبیر پرس، رسانه های ژاپنی اعلام کردند که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا امروز سه شنبه وارد توکیو پایتخت ژاپن شد. وی در دیدار خود از این کشور قرار است با «فومیو کیشیدا» نخست وزیر این کشور در نشست سران کشورهای عضو گروه «کوآد» (ائتلاف نظامی چهارگانه شامل کشورهای آمریکا، استرالیا، ژاپن و […]

به گزارش سردبیر پرس، رسانه های ژاپنی اعلام کردند که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا امروز سه شنبه وارد توکیو پایتخت ژاپن شد.
وی در دیدار خود از این کشور قرار است با «فومیو کیشیدا» نخست وزیر این کشور در نشست سران کشورهای عضو گروه «کوآد» (ائتلاف نظامی چهارگانه شامل کشورهای آمریکا، استرالیا، ژاپن و هند) شرکت کند.
شبکه تلویزیونی «ان ایچ کی» (NHK) ژاپن در این باره گزارش داد که هواپیمای حامل رئیس جمهور آمریکا در پایگاه نیروی دریایی «یوکوسوکا» در نزدیکی توکیو به زمین نشست.
دیدار رهبران آمریکا و ژاپن برای فردا دوشنبه تدارک دیده شده است.
گفته می شود که موضوع اصلی این مذاکرات تقویت روابط آمریکا و ژاپن با در نظر گرفتن اوضاع اوکراین و حضور رو به رشد چین در منطقه خواهد بود. همچنین بر تغییر ناپذیری موضع ایالات متحده در دفاع از ژاپن، از جمله با استفاده از سپر هسته ای تاکید خواهد شد.
وزارت خارجه آمریکا در رابطه با این سفر پیشتر اعلام کرده بود که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه این کشور نیز جو بایدن را در سفر به ژاپن همراهی خواهد کرد.
بایدن در تور آسیایی خود ابتدا به کره جنوبی سفر کرده بود. وی در کنفرانس مشترک با همتای کره ای خود تصریح کرده بود که اتحاد واشنگتن با سئول بر اساس همکاری به خاطر ایجاد منطقه «ایندوپاسیفیک» آزاد، مهار کردن کره شمالی و جلوگیری از تغییرات در مرزها از طریق نیروی نظامی است.
همچنین «یون سوک یول» رئیس جمهور کره جنوبی و بایدن در بیانیه مشترک نشست خود بر حفظ صلح و ثبات در تنگه تایوان تاکید و آزمایش های اخیر موشکی و هسته ای کره شمالی را محکوم کردند.
نفوذ و گسترش قدرت پکن در منطقه عظیم آسیا-اقیانوسیه که در سیاست جدید کاخ سفید ایندوپاسیفیک خوانده می شود، به مذاق غربی ها و در راس آنها آمریکا به هیچ وجه خوش نمی آید.
واشنگتن در راستای سیاست یادشده سعی دارد که از طرق مختلف همانند تحریک مناطق جدایی طلب در چین، حضور نظامی گسترده در منطقه، ایجاد معاهدات و قراردادهای نظامی با کشورهای منطقه و… قدرت روزافزون پکن را به چالش بکشد.
لازم به ذکر است که ائتلاف نظامی «کوآد» نیز در راستای سیاست های آمریکا به منظور اتخاذ موضعی واحد در برابر چین ایجاد شده است.
همچنین گفتنی است که عملیات نظامی روسیه در اوکراین در ۲۴ فوریه سال جاری میلادی (۵ اسفند سال گذشته) آغاز شد و همزمان با این عملیات، دولت های غربی نیز با ارسال سلاح و حمایت های بیشمار مالی و سیاسی خود از اوکراین بر تنش ها در این زمینه افزوده اند.