تشکیل دادگاه‌های صلح در سراسر کشور تا آذرماه سال جاری

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، حجت‌الاسلام والمسلمین هادی صادقی عصر سه‌شنبه در همایش منطقه‌ای غرب کشور با محوریت نحوه اجرای قانون جدید شوراهای حل اختلاف و ایجاد دادگاه‌های صلح، اظهار کرد: فلسفه وجودی دادگاه‌های صلح، ایجاد صلح و سازش بیشتر در پرونده‌های قضائی با کمک شوراهای حل اختلاف است. وی با تسلیت ایام رحلت امام […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، حجت‌الاسلام والمسلمین هادی صادقی عصر سه‌شنبه در همایش منطقه‌ای غرب کشور با محوریت نحوه اجرای قانون جدید شوراهای حل اختلاف و ایجاد دادگاه‌های صلح، اظهار کرد: فلسفه وجودی دادگاه‌های صلح، ایجاد صلح و سازش بیشتر در پرونده‌های قضائی با کمک شوراهای حل اختلاف است.
وی با تسلیت ایام رحلت امام خمینی (ره) و قیام خونین ۱۵ خرداد، افزود: در سال جاری شوراهای حل اختلاف در کشور به‌صورت کارآمد در مسیر صلح و سازش فعال می‌شوند.
رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضائیه تصریح کرد: دعاوی در صلاحیت دادگاه صلح، ترکیبی از دعاوی حقوقی، کیفری و خانواده است و فلسفه وجودی دادگاه صلح، ایجاد و ترویج صلح و سازش در میان مردم است و شوراهای حل اختلاف در کنار این دادگاه می‌توانند از اطاله دادرسی جلوگیری کنند.
حجت‌الاسلام صادقی افزود: تعامل بالای دادگاه صلح و شوراهای حل اختلاف و استفاده مطلوب از ظرفیت شورای حل اختلاف، سبب می‌شود تا آمار صلح و سازش در پرونده‌های قضائی به نحو محسوسی ارتقا یابد.
وی تاکید کرد: ممکن است تا ۶۰ درصد پرونده‌های دادگستری که قابلیت صلح و سازش دارند به شعب دادگاه صلح ارجاع شوند و بر اساس قانون لزوماً باید تا آذرماه سال جاری دادگاه‌های صلح در سراسر کشور تشکیل شوند.
رئیس کل دادگستری استان کردستان نیز در این جلسه بیان کرد: پیرو تصویب قانون جدید شوراهای حل اختلاف در قوه قضائیه، جلسات متعددی در خصوص اجرای این قانون در قالب شورای معاونین دادگستری استان و کارگروه‌های ذیل آن برگزار شده است.
صلاحیت دادگاه‌های صلح در کردستان احصا شد
حجت الاسلام و المسلمین سید حسین حسینی تصریح کرد: صلاحیت دادگاه‌های صلح در استان احصاء شده و آمار مربوط به آن در بازه زمانی یکساله استخراج شده و دادگستری استان آمادگی اجرای این قانون را پس از ابلاغ آئین نامه‌های مربوطه تا مردادماه سال جاری خواهد داشت.
وی افزود: در اجرای این قانون در دادگستری کردستان مقرر شده با توجه به کمبود نیروی قضائی و اداری و همچنین کمبود فضای فیزیکی، فعلاً حدود ۴۰ درصد محاکم بدوی استان به دادگاه صلح اختصاص یابد و لذا در جهت اجرای کامل قانون و ایجاد یک فرآیند دادرسی با لحاظ دو اصل دقت (اتقان) و سرعت، نیاز به جذب حداقل ۱۵ قاضی جدید داریم.
وی تاکید کرد: به رؤسای حوزه‌های قضائی و رئیس محاکم مرکز استان ابلاغ شده تا از هم اینک ارجاع پرونده‌ها به شعباتی که مقرر است به دادگاه صلح تبدیل شوند بر اساس صلاحیت این دادگاه باشد تا پس از شروع اجرای قانون موجبات اختلاف در صلاحیت, رفت و آمد پرونده‌ها و اطاله دادرسی فراهم نشود.
در ادامه این جلسه، مواد این قانون مورد بحث و بررسی حاضرین قرار گرفت و قسمتی از ابهامات آن برطرف شد.
در این همایش همچنین رؤسای کل دادگستری استان‌های همدان، لرستان، کرمانشاه و ایلام به بیان نقطه نظرات خود در خصوص نحوه اجرای قانون جدید شوراهای حل اختلاف و تشکیل دادگاه صلح پرداختند.
همایش منطقه‌ای غرب کشور با محوریت نحوه اجرای قانون جدید شوراهای حل اختلاف و ایجاد دادگاه‌های صلح با حضور رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضائیه، رؤسای کل دادگستری استان‌های کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان و همدان به میزبانی دادگستری استان کردستان در سالن اجتماعات اداره کل دادگستری استان برگزار شد.

منبع : مهر نیوز