روایت تسنیم از سرمای استخوان‌سوز حاشیه شهر مشهد / روزهای سخت بی‌بی فاطمه چگونه می‌گذرد؟

وقتی که در سرمای استخوان‌سوز زمستان در یک خانه ۴۰ متری با ۹ سر عائله زندگی کنی و تنها وسیله گرمایشی‌ات یک اجاق گاز کوچک باشد،شعله‌های گرمابخش یک بخاری می‌شود رویای زمستانه فرزندانت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، وقتی که در سرمای استخوان‌سوز زمستان در یک خانه ۴۰ متری با ۹ سر عائله زندگی کنی و تنها وسیله گرمایشی‌ات یک اجاق گاز کوچک باشد، شعله‌های گرمابخش یک بخاری می‌شود رویای زمستانه فرزندانت.

اینجا خانه محقر و کوچک بی بی فاطمه است، در انتهای خیابان حر واقع در شهرک شهید رجایی. با زحمت از یک راهروی تنگ و تاریک که عبور می‌کنی به یک حیاط ۹ متری، که ورودی دستشویی و حمام آن با پلاستیک و پرده‌ای ضخیم  پوشیده شده است می‌رسی.

داخل خانه که وارد می‌شوی فقط یک هال بدون اتاق و آشپزخانه‌ای با چند کابینت فلزی کهنه و البته سرد و نمدار. داخل هال، دو دختر بی بی فاطمه که ترک انفاق شده‌اند،پسرش که کم بینا است و ۴ نوه ریز و درشت که از در و دیوار بالا می‌روند، می‌بینی.

روی اجاق گاز گوشه‌ای از اتاق یک قابلمه پای مرغ در حال پختن است.بی بی فاطمه سینی چایی می‌آورد، چایی طعم خوبی نمی‌دهد اما خنده‌هایش بسیار دلنشین است. این زن از شوهرش که فوت کرده است می‌گوید: جعفر قد و قامت رشیدی داشت ۴ سال لباس جبهه پوشید، اما این چند سال اخیر معتاد شد و شیشه مصرف می‌کرد، تمام زندگی و وسایل خانه را فروختیم، تا بدهی‌هایش را بدهیم.بی بی فاطمه به پهنای صورت اشک می‌ریزد و ادامه می‌دهد: سالهاست خانه‌های مردم را نظافت می‌کنم؛ خدا را شکر کار و کاسبی‌ام بد نبود تا اینکه کرونا آمد.

 ۸ ماه است بیکارم 

بی بی فاطمه ادامه می‌دهد: دیگر به خاطر کرونا کسی جرات نمی‌کند کارگر به خانه‌اش راه بدهد.اکنون ۸ ماه است من بیکارم.اشک صورتش را با گوشه چادرش پاک می‌کند، سرش را پایین می‌اندازد  و آرام می‌گوید: در این چند ماه بیکاری، خفت و خواری زیاد کشیدم….

صحبت‌هایش بسیار تلخ است! طوری که باید ضبط صحبت‌هایش را قطع کنی. اینجاست که ناخودآگاه به عقب برمی‌گردی، جلسات، میزگرها،همایش‌هایی در سالن‌های لوکس، مسئولان و مدیرانی شیک‌پوش، میکروفون، وعده، قول، حرف، شعار، دوربین‌هایی که تند تند عکس می‌گیرند و ضبط می‌کنند؛ چقدر پوچ، چقدر تو خالی… اینجاست که با گریه‌های یک مادر مستاصل و نگاه‌های غصه‌دار فرزندانش باید برای همیشه بیدار شوی، عمیق بشنوی و خوب نگاه کنی.

مهمان‌های بی بی فاطمه

مهمان‌های بی بی فاطمه از راه می‌رسند، گروه جهادی امام رضا(ع)؛ بعد از سلام و احوالپرسی بخاری و بسته مواد غذایی و بهداشتی تحویل منزل وی می‌شود. با حجت‌الاسلام محمد امینی طلبه جوان جهادی و گروهش که همراه می‌شوی، تازه می‌فهمی حال خوب و حس ناب انسانیت چیست.این طلبه جهادی در مسیر حرکت  می‌گوید: چندین شب است که با دوستان جهادی بازدید از منازل خانواده‌های بی‌بضاعت را داریم. خانواده‌های زیادی امثال بی بی فاطمه شناسایی شده‌اند که اساسی‌ترین نیازشان در این فصل سرما، تهیه بخاری و وسایل گرمایشی است.شاید دل‌های رنجیده این مردم با این چیزها گرم نشود، لااقل با خدمت بی‌منت نیروهای جهادی گرم می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: ۸۰ عدد بخاری و وسایل گرمایشی  و۳۰۰ بسته معیشتی تاکنون  برای خانواده‌های نیازمند تهیه شده است. مقصد بعدی این گروه جهادی منزل خانمی سید با ۴ فرزند، یک پسر ۵ ساله، دختری داخل عقد و ۲ پسر جوان که مشغول کارگری هستند، که البته حقوق و دستمزدشان صرف پرداخت بدهی‌های پدر که چند سالی است فوت کرده می‌شود، اجاره منزل این خانواده چند ماه عقب مانده؛ مقصد بعدی جانبازی زیر ۲۰ درصد است با ۵ فرزند.توزیع بخاری‌ها ادامه دارد.

گروه جهادی رهروان شهدا 

به طور اتفاقی با گروه جهادی رهروان شهدا که در منزل مادری کهنسال حضور دارند، ملاقات می‌کنی؛گویا آمده‌اند درب و پنجره‌های این مادر پیر را پلاستیک بزنند. دیدن این صحنه‌های زیبا و انسان دوستانه انرژی مثبت به گروه می‌دهد.

سر صحبت را با خادمین جهادی رهروان شهدا که باز می‌کنی، به آینده روشن این کشور و مردم  واقعا امیدوار میشوی. مدیر این گروه جهادی هدف گروه را برطرف کردن، مشکلات جاری و کوچک و بزرگ محرومین و  کهنسال‌هایی که برای رفع مشکلات و معیشت خود، بضاعت کافی ندارند عنوان می‌کند.

این نیروی جهادی ادامه می‌دهد: خدمات گروه ما که به صورت رایگان در این مناطق ارائه می‌شود، شامل جوشکاری درب و پنجره‌ها، تعمیرات آبگرمکن و بخاری و کولر، نقاشی، تعمیرات کفش، آرایشگری و اصلاح صورت مردانه، لوله‌کشی، ایزوگام کاری و…..است.

در پایان برنامه توزیع وسایل گرمایشی وقتی به بچه‌های جهادی خسته نباشید می‌گویی،محمد امینی طلبه جوان و با انگیزه جهادی می‌گوید: تمام این جوانان بچه مسجدی هستند و با روضه حضرت زهرا سلام الله علیه بزرگ شده‌اند، خدمت به مردم آتش به اختیار یعنی انجام کار فرهنگی خودجوش.

این نیروی جهادی ادامه می‌دهد: خدمتگزاران به مردم حاشیه شهر باید حیا و عزت نفس این مردم را در نظر بگیرند، به ویژه که اکنون در شرایط سخت معیشتی کرونا قرار داریم. اگر کسی بلد نیست کار خیر را درست انجام بدهد، اصلا وارد این عرصه نشود چون تبعات آن در آینده خیلی بدتر است، چرا که مقام معظم رهبری فرمودند: آتش به اختیار یعنی کارهای جهادی و فرهنگی خودجوش و تمیز، نه بی‌قانونی و بنداز و برو.

وی با طنزی تلخ  ادامه می‌دهد: مسئولان محترم که خداوند بر دوره مدیریتشان بیافزاید -در قبال مشکلات مردم خم به ابرو نمی‌آورند، البته طبیعی است چون  آنها با درد و رنج مردم حاشیه شهر مشهد بیگانه‌اند.رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم،اشاره به عظمت دارند.عظمت انقلاب اسلامی و ماندگاری انقلاب، عظمت راه طی شده  انقلاب، عظمت چشم اندازی که باید به آن برسیم و نقش نیروهای جوان متعهد، برای رسیدن به این چشم انداز.

وی می‌گوید: امروز ضعف بعضی از مسئولان سبب شده است که عده‌ای اصل انقلاب را  زیر سوال برده و روز به روز از وضع موجود بیشتر گله مند شوند.فراموش شده حاشیه شهر، جهاد فی سبیل الله است و احساس خستگی در این مسیر برای ما معنایی ندارد، خداوند متعال وعده داده است که به تلاش و کوششی که در جهت خدمت به فقرا باشد برکت میدهد.

امینی ادامه می‌دهد: خیلی از  مواقع بعضی از مساجد، برای جذب مستمع بیشتر اعلام می‌کنند که مثلا بعد از دعای ندبه، فلان اقلام مثل گوشت و روغن بین شرکت کنندگان توزیع خواهد شد، که این کار سبب شلوغی و ایجاد محیطی خطرناک در ایام کرونا برای مردم  می‌شود.

این طلبه جوان با اشاره به اینکه حضرت علی علیه السلام به خاطر حفظ آبروی افراد، شبانه یتیم نوازی میکردند افزود:متاسفانه میبینم بعضی از مساجد و خیریه ها برای چند عدد نان و گوشت و تهیه عکس و گزارش کار آبروی افراد نیازمند را می‌برند، با این گونه رفتارها خواسته یا ناخواسته حیا و عزت نفس افراد نیازمند وحتی بی نیاز را از بین میبرند و باعث میشوند مردم به این  کار عادت کنند.