«سیا ارمجانی» درگذشت
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، سیاوش ارمجانی معروف به سیا ارمجانی مجسمهساز و معمار ایرانی در سن ۸۱ سالگی درگذشت. ارمجانی متولد سال ۱۳۱۸ در تهران بود که سال ۱۳۳۸ به آمریکا مهاجرت کرد. ارمجانی در رشتههای فلسفه، انسانشناسی و ریاضیات تحصیل کرد اما شهرت او به دلیل خلق آثار هنری و معماری است. این […]
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، سیاوش ارمجانی معروف به سیا ارمجانی مجسمهساز و معمار ایرانی در سن ۸۱ سالگی درگذشت. ارمجانی متولد سال ۱۳۱۸ در تهران بود که سال ۱۳۳۸ به آمریکا مهاجرت کرد. ارمجانی در رشتههای فلسفه، انسانشناسی و ریاضیات تحصیل کرد اما شهرت او به دلیل خلق آثار هنری و معماری است.
این هنرمند به خاطر سبک خاصی که دارد مشهور شد، آثاری با طنین سیاسی که در آن مجسمهسازی و معماری درهمآمیخته شده است. او در سراسر آمریکا و اروپا، پلها، آلاچیقها، باغها و قرائتخانههای عمومی در فضای باز احداث کرده است. سیا ارمجانی بیش از نیمقرن در زمینه پابلیک آرت یا هنر عمومی فعالیت کرد و در آمریکا به عنوان یکی از مهمترین هنرمندان این شاخه شناخته میشد.
ارمجانی مشعل المپیک تابستانی ۱۹۹۶ در آتلانتا، ایالاتمتحده را طراحی کرد. او پروژههای بسیار دیگری مانند برج و پل جزیره Staten در نیویورک، Round Gazebo در نیس فرانسه، پل Irene Hixon Whitney در مینیاپولیس ، آمریکا و… را انجام داده است.
آذرماه ۹۷ در مرکز هنری واکر در شهر مینیاپولیس در ایالت مینهسوتای آمریکا برای نخستین بار نمایشگاهی وسیع برای بررسی آثار سیا ارمجانی مجسمهساز ایرانی- آمریکایی برگزار شد. در این برنامه که “سیا ارمجانی: این خط را دنبال کن” نام داشت بیش از ۱۰۰ اثر ارمجانی شامل نمونههایی از مجموعهها و کلکسیونهای خصوصی و عمومی در اروپا و یا سایر مکانها که قبلاً در آمریکا به نمایش درنیامده بود بهطور ویژه نمایش داده شد.
مرکز هنر واکر در توضیح آثار این مجموعه نوشته بود: “با تعادل بین یک حس قوی از هنر آبستره (انتزاعی) و محتوای اجتماعی و سیاسی، ارمجانی یک کار بلندپروازانه و منحصر به فرد را ارائه داده که طیف وسیعی از منابع را به کار میگیرد، از خوشنویسی پارسی تا بیانیه، نامه، و دعانویسی؛ از شعر تا معادلات ریاضی و برنامهنویسی کامپیوتر، از نقاشی آبستره اکسپرسیونال بر بوم نقاشی تا نقاشی بومی آمریکایی، طراحی باوهاوس و ساختارگرایی روسیه”.
موزه متروپولیتن نیویورک خبر درگذشت این هنرمند را روز ۷ شهریور ماه ۱۳۹۹ اعلام کرد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰