سیر تحول صعودی در حوزه هوش مصنوعی/ ایران در رتبه چهاردهم دنیا

دکتر محمدتقی جغتایی مشاور ارشد ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس اظهار کرد: ایران از نظر تولید مقالات در حوزه هوش مصنوعی رتبه ۱۴ دنیا را به خود اختصاص داده است. وی با بیان اینکه هوش مصنوعی از جمله حوزه‌های پرطرفدار در کشور […]

دکتر محمدتقی جغتایی مشاور ارشد ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس اظهار کرد: ایران از نظر تولید مقالات در حوزه هوش مصنوعی رتبه ۱۴ دنیا را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه هوش مصنوعی از جمله حوزه‌های پرطرفدار در کشور محسوب می‌شود، بیان کرد: از منظر هوش مصنوعی ما در منطقه اول هستیم و ترکیه را طی دو الی سه سال اخیر پشت سر گذاشته‌ایم. رتبه کل علوم اعصاب و شناختی ایران ۱۹ است.

رئیس بانک مغز ایران گفت: سیر صعودی در حوزه علوم اعصاب و شناختی بعد از انقلاب و طی دهه اخیر در کشور شکل گرفته است. حوزه هوش مصنوعی، از جمله بخش‌های کاربردی علوم اعصاب و شناختی محسوب می‌شود که در صنعت دفاعی، تعلیم و تربیت، سلامت، اقتصاد، و… کاربردهای زیادی دارد.

جغتایی با بیان اینکه باید زیرساخت‌های توسعه علوم اعصاب و شناختی، هوش مصنوعی و … در کشور تقویت شود، بیان کرد: ما محققان خوب و تربیت شدگان در سطح بالایی در کشور داریم که باید زیرساخت‌ها را تقویت کنیم تا این افراد بتوانند پیشرفت کنند.

مشاور دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری گفت: به دلیل استقبال‌ و علاقمندی های محققان به حوزه علوم اعصاب، شناختی و هوش مصنوعی آزمایشگاه‌های زیادی برای مطالعه مغز در کشور شکل گرفته به طوری که دانش آموزان هم می‌توانند مطالعاتی در این زمینه‌ها داشته باشند.