علوم انسانی باید الگوهای گفتگو مبنی بر تفاهم را صورت دهد

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، مراسم بزرگداشت هفته پژوهش صبح امروز در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد. منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم گفت: پژوهش از ستون های بنیادین اعضای هر جامعه است، به همین خاطر ما هفته پژوهش را گرامی می داریم. پژوهشگاه علوم انسانی از مراکز […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، مراسم بزرگداشت هفته پژوهش صبح امروز در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.

منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم گفت: پژوهش از ستون های بنیادین اعضای هر جامعه است، به همین خاطر ما هفته پژوهش را گرامی می داریم. پژوهشگاه علوم انسانی از مراکز معتبر علمی است و قطعاً علوم انسانی جایگاه معرفتی والایی دارد. ما به اعتبار علوم انسانی توسعه سایر علوم را ارزیابی می کنیم.

وی افزود: هر عضو جامعه برای اینکه موقعیت خویش را بسنجد نیازمند آن است که درک روشنی از هویت خویش داشته باشد. مولفه های تقویت هویت در دوران مختلف متنوع هستند هنجارها، محیط زیست، مشارکت سیاسی، احترام به تنوع قومی و مذهبی و … از جمله این مولفه ها هستند.

غلامی ادامه داد: از میان معارف مختلف بشری، علوم انسانی باید حضور فعال و صورت بندی عملیاتی داشته باشد. همچنین لازم است این علم مشارکت موثر در نسبت با فرهنگ نقد و گفتگو داشته باشد. جامعه امروز ما فرصت های بی نظیری دارد، اما بیش از هر چیزی به گفتگوی مسالمت آمیز و تفاهم نیازمند است. علوم انسانی باید الگوهای گفتگو مبنی بر تفاهم را صورت دهد. جامعه ما لازم است در یک چارچوب گفتگویی قرار بگیرد. تربیت نیروی کارشناس و نخبه در حوزه های مختلف علوم انسانی از جمله اولویت هایی است که باید به آن توجه کنیم. امیدواریم پژوهشگاه در این مسیر به درستی قدم بردارد.

پس از سخنرانی وزیر علوم، آثار و کتب منتشر شده پژوهشگاه و طرح اعتلا که مجموعه ای از طرح های پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی در سال ۱۳۹۸ است، با حضور رضا داوری اردکانی، حسینعلی قبادی، وزیر علوم و معاون پژوهشی پژوهشگاه رونمایی شد. همچنین در این مراسم از پژوهشگران برگزیده و شایسته تقدیر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی قدردانی شد.