مختومقلی فراغی عامل وحدت ایران و ترکمنستان است

به گزارش سردبیر پرس، آئین بزرگداشت «مختومقلی فراغی» عارف و شاعر نامدار ایرانی – ترکمنی توسط انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، در آستانه مبعث پیامبراعظم (ص)، با حضور جمعی از استادان و علاقمندان و همچنین برخی چهره‌های بین‌المللی، با قرائت پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار اجتماعات شهید مطهری (ره) انجمن برگزار شد. […]

به گزارش سردبیر پرس، آئین بزرگداشت «مختومقلی فراغی» عارف و شاعر نامدار ایرانی – ترکمنی توسط انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، در آستانه مبعث پیامبراعظم (ص)، با حضور جمعی از استادان و علاقمندان و همچنین برخی چهره‌های بین‌المللی، با قرائت پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار اجتماعات شهید مطهری (ره) انجمن برگزار شد.
محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در ابتدای این رویداد گفت: بزرگداشت مختومقلی فراغی به عنوان یکی از مفاخر برجسته ایران فرهنگی و از مواریث مشترک، عاملی برای پیوند عمیق فرهنگی میان دو ملت ایران و ترکمنستان است، چرا که مفاخر و مشاهیر علمی و فرهنگی یکی از مهمترین عوامل ایجاد وحدت و همدلی میان ملت‌ها و فرهنگ‌ها هستند.
شالویی افزود: مختومقلی فراغی به عنوان یک شاعر مسلمان، با شعر و اندیشه خویش جهان بشریت را به وحدت فرا می‌خواند، چرا که اشعار او سرشار از معنویت و فضیلت است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: عرفان و معنویت موجود در شعر مختومقلی، تأثیر قابل توجهی در بسط و گسترش آرامش و صلح در جهان ما فراهم آورده است؛ چیزی که همواره نیاز به آن در دنیای پرتلاطم امروز بیش از پیش مورد نیاز همه ابنای بشر است.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در پایان گفت: انجمن در تلاش است که در آینده نزدیک با همکاری کشور دوست، ترکمنستان، دو رویداد ملی و بین المللی بزرگداشت مختومقلی فراغی، به عنوان میراث مشترک فرهنگی و عرفانی میان کشور را در سطح وسیع‌تر و با برنامه‌های متنوع برگزار نماید.
مختومقلی؛ نماد صلح و نوع دوستی
در ادامه این رویداد علی رهبر رئیس خانه فرهنگ ترکمن به ایراد سخن پرداخت و گفت: مفاخر و مشاهیر، یکی از مهمترین نمودهای فرهنگ کشورها هستند که اندیشه و آثار آنان موجبات همگرایی مردم و جوامع را فراهم آورده است.
وی افزود: بسیاری از مفاخر خاصه آنان که در قلمرو تمدن ایرانِ فرهنگی حضور دارند، حتی با گسست مرزهای جفرافیاییِ سیاسی، پیوند خویش را با جهان پارسی زبان حفظ کرده اند و اندیشه آنان از گذشته تا امروز، مهمترین عامل برای پیوند و یکدلی میان ملت‌ها است.
رئیس خانه فرهنگ ترکمن گفت: یکی از مفاخرِ برجسته تمدن ایرانی، مختومقلی فراغی است که معرفت دینی و ادبی در اشعار او موج می‌زند و رهاورد این شعر و اندیشه از گذشته تا امروز، صلح، محبت و نوع دوستی بوده است.
مختومقلی فراغی؛ عامل وحدت ایران و ترکمنستان
سید مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، نیز در ادامه این مراسم گفت: تحمیدیه های مختومقلی فراغی از پیامبر اکرم (ص) بسیار ستودنی و عامل وحدت و تقریب مسلمانان است. این شخصیت مهم و تأثیرگذار ظرفیت‌های فراوانی دارد که باید به بهترین شکل ممکن از آن استفاده شود.
وی افزود: جهان ذهن و معنا و حیات طیبه مختومقلی است که ایران و ترکمنستان را به یکدیگر پیوند داده است و شرایط صلح و دوستی و روابط عمیق فرهنگی میان ایران و جهان پارسی زبان، خاصه با کشور ترکمنستان را فراهم آورده است.
در ادامه این آئین «ابا ایشان محمدی» از نوادگان مختومقلی فراغی طی سخنان کوتاهی به جایگاه و اهمیت این شاعر و عارف بزرگ نزد ترکمن‌ها اشاره کرد و از اقدام انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و سایر دستندرکاران برپایی این رویداد قدردانی کرد.
گسترش میراث خلاقِ مختومقلی فراغی
سپس سردار کوآتنیازوف وابسته فرهنگی سفارت ترکمنستان در تهران به ایراد سخن پرداخت و گفت: ۳۲ سال از شروع برقراری روابط دیپلماتیک بین ترکمنستان و جمهوری اسلامی ایران می‌گذرد، از آن زمان تاکنون روابط دو کشور در همه زمینه‌ها از جمله سیاسی- دیپلماتیک، تجاری- اقتصادی، فرهنگی- بشردوستانه و سایر امور به طور پیوسته، توسعه و بهبود یافته است.
وی افزود: در حقیقت رویداد امروز با هدف گسترش میراث خلاق کلاسیک مختومقلی فراغی که وارد گنجینه طلایی ادبیات جهان شده است، در چارچوب همکاری‌های فرهنگی – بشردوستانه بین دو کشور به جامعه جهانی، برگزار شده است.
وابسته فرهنگی سفارت ترکمنستان در تهران گفت: به منظور تقویت و تحکیم روابط دوستانه بین کشورهای دوست و همسایه، در مجموعه فرهنگی پارک مختومقلی فراغی که در ترکمنستان در حال ساخت است و قرار است به زودی افتتاح شود، مجسمه شخصیت‌های مشهور کشورهای همسایه نیز در این مکان قرار داده می‌شود. در همین راستا قرار است مجسمه حافظ شیرازی در این پارک نصب گردد.
ناصرقلی سارلی استاد دانشگاه و نویسنده ترکمن آخرین سخنران این آئین بود. وی گفت: اشعار مختومقلی فراغی فقط به لحاظ زبان با اشعار حافظ و سعدی و مولانا تفاوت می‌کند، اما به لحاظ معنا، جمله این بزرگان از منبع عظیم تمدن