مراکز دامپزشکی مجاز به فعالیت در شهرها شدند

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، رئیس شورای اسلامی استان تهران در نشستی خبری با دامپزشکان با بیان اینکه بر اساس مصوبه اخیر شورای شهر، مراکز دامپزشکی شهری مجاز به کار در مکان‌های مستقل مسکونی با رعایت ضروریات بهداشتی شدند، گفت: دامپزشکان از مهم‌ترین اصناف حفظ بهداشت شهری، سلامت و پایش سلامت مواد خوراکی هستند. الهام […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، رئیس شورای اسلامی استان تهران در نشستی خبری با دامپزشکان با بیان اینکه بر اساس مصوبه اخیر شورای شهر، مراکز دامپزشکی شهری مجاز به کار در مکان‌های مستقل مسکونی با رعایت ضروریات بهداشتی شدند، گفت: دامپزشکان از مهم‌ترین اصناف حفظ بهداشت شهری، سلامت و پایش سلامت مواد خوراکی هستند.
الهام فخاری با اشاره اقداماتی که برای مشکلات استقرار دامپزشکان در شهر تهران اظهار کرد: فشرده‌تر شدن بافت شهری و گسترش شهرنشینی نیازمند توجه به نیازهای جدیدی ازجمله مقررات مربوط به نگهداری، خدمات و مدیریت وضعیت حیوانات هم‌زیست در شهرها است، در حالی که چنین تغییرات مشخص و زیادی رخ داده هنوز مقررات به روز نشده است.
وی افزود: از طرفی باید توجه داشت که پیشروی انسان موجب به هم ریختن قلمروهای طبیعی حیوانات شده و ضرورت‌های تازه‌ای پدید آورده است که انجام خدمات بهداشتی برای دامپزشکی را در شهرها برای حفظ سلامت انسان‌ها و حیوانات و جلوگیری از بروز بیماری‌های مشترک ضروری کرده است.
فخاری ادامه داد: از یکسو ما باید به گونه‌های زیستی که در همسایگی شهرها زندگی می‌کنند توجه و شرایط را به گونه‌ای مدیریت کنیم که از تعارض‌ها کاسته شود؛ ایجاد زمینه خدمات متفاوت و متناسب برای گونه‌های جانوران هم‌زیست خانگی و اهلی در پهنه‌های شهری فراهم کنیم تا دامپزشکان به‌ویژه مراکز دامپزشکی شهری به ایفای نقش تخصصی بپردازند.
وی با بیان اینکه کارکرد مراکز دامپزشکی افزون بر درمان، به ویژه پیشگیری و بهداشتی است تصریح کرد: از دیگر کارکردهای مهم دامپزشکی شهری پایش سلامت غذایی به‌ویژه در مورد فراورده‌های پروتئینی است؛ بر پایه قوانین دهه سی و چهل شهرداری‌ها، خدمات دامپزشکی متفاوت و مبتنی بر نگهداری دام بزرگ برای حمل و نقل در شهر بوده است ولی امروزه خدمات مراکز دامپزشکی شهری بیشتر به گونه‌های جانوری کوچک خانگی و اهلی ازجمله ماهی‌های زینتی، پرندگان و برخی پستانداران کوچک اهلی ارائه می‌شود.
نقش دامپزشکان در مهار بیماری‌ها هم عرض پزشکان است
فخاری با اشاره به اهمیت به روز رسانی قوانین و آئین نامه‌ها برای استقرار دامپزشکان در شهرها اظهار داشت: از نظر مقررات، فعالیت دامپزشکی هم عرض خدمات پزشکی است و مراکز دامپزشکی برای پایش بهداشتی، مهار بیماری‌ها و پایش سلامتی گونه‌های جانوری هم‌زیست خدمت رسانی می‌کنند.
وی اظهار داشت: بر پایه مصوبه اخیر شورای شهر، مراکز دامپزشکی شهری که بیشتر مراکز دامپزشکی دام کوچک و خانگی هستند مجاز به کار در مکان‌های مستقل مسکونی با رعایت ضروریات بهداشتی هستند. در واقع دامپزشکان از مهم‌ترین اصناف همکار در حفظ بهداشت شهری، سلامت و پایش سلامت مواد خوراکی پروتئینی هستند.
فخاری ادامه داد: رویکرد ما در شورای پنجم توجه منطقی به ضرورت این خدمات برای ارتقای سلامت شهری بوده است و جای سپاسگزاری از همکاری علمی و همراهی اعضای شورا دارد.
وی اظهار داشت: از این رو خدمات دامپزشکی برای جانداران هم‌زیست و پیشگیری از بیماری‌های مشترک، در سطح‌های گوناگون و با توجه به زیر شاخه‌ها و تخصص‌ها نیاز و ضرورت زندگی شهرنشینان است.
فخاری اظهار داشت: ما باید در مسیر توسعه پایدار همه‌سویه زیست بوم را درست بشناسیم و به هم زیستی‌مان با گونه‌های اهلی و هم‌زیست توجه کنیم. این ضرورت به ویژه برای پایش بهداشتی و پیشگیری از بیماری‌های مشترک بیش‌تر به چشم می‌خورد.
به گزارش مهر، مشکل فعالیت دامپزشکان در مناطق شهری به دلیل نبود مصوبه و آئین نامه‌های موجود در شهرداری و شورای شهر تبدیل به محل اختلاف میان شهرداری تهران و سازمان دامپزشکی شده بود که با بر اساس اعلام و پیگیری فخاری رئیس شورای اسلامی استان تهران و عضو شورای شهر تهران این مشکل رفع و مصوبه آن در شورای شهر به تصویب رسیده است.
بر این اساس شهرداری تهران با همکاری سازمان دامپزشکی اقدام به نوشتن آئین نامه برای استقرار مراکز بهداشتی دامپزشکی می‌کنند که این امر نقش مهمی در کنترل بیماری‌های مشترک میان انسان و دام دارد.