واکنش‌ها به حکم دیوان بین المللی دادگستری برای توقف حمله به رفح

به گزارش سردبیر پرس به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، دیوان بین المللی دادگستری در شهر لاهه هلند با ۱۳ رأی موافق و ۲ رأی مخالف حکم توقف فوری عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در رفح را صادر کرد و بازگشایی گذرگاه رفح را برای ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه خواستار شد. این حکم […]

به گزارش سردبیر پرس به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، دیوان بین المللی دادگستری در شهر لاهه هلند با ۱۳ رأی موافق و ۲ رأی مخالف حکم توقف فوری عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در رفح را صادر کرد و بازگشایی گذرگاه رفح را برای ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه خواستار شد.
این حکم دیوان بین المللی دادگستری با واکنش کشورها و نهادهای بین المللی و منطقه‌ای مواجه شده است.
جنبش مقاومت اسلامی حماس از دستور دیوان بین المللی دادگستری به توقف عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در رفح استقبال کرد و گفت انتظار این بود که این دادگاه دستور توقف جنگ در سراسر نوار غزه را صادر کند.
اسامه حمدان از رهبران این جنبش تاکید کرد که ما از این حکم استقبال می‌کنیم و خواستار فشار بر رژیم صهیونیستی جهت اجرای فوری آن هستیم.
حمدان تصریح کرد که بدون اراده حقیقی بین‌المللی، تصمیمات و احکام دیوان بین المللی دادگستری بی‌اثر خواهد بود.
وی تاکید کرد که در صورت مخالفت رژیم صهیونیستی با حکم دادگاه لاهه، نمی‌توان در هیچ مذاکره‌ای به این رژیم اطمینان کرد.
حمدان دولت آمریکا را در جنگ و نسل‌کشی علیه ملت فلسطین شریک دانست.
تشکیلات خودگردان فلسطین هم تاکید کرد که از تصمیم دادگاه لاهه که بیانگر اجماع بین‌المللی بر خواسته توقف جنگ همه جانبه علیه غزه است، استقبال می‌کنیم.
جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در واکنش به این حکم گفت اتحادیه اروپا باید بین حمایت از نهادهای بین‌المللی و حمایت از “اسرائیل” یکی را انتخاب کند.
آفریقای جنوبی هم ضمن استقبال از تصمیم بی‌سابقه دیوان بین المللی دادگستری، تاکید کرد که این تصمیم الزام‌آور است و رژیم صهیونیستی باید به آن پایبند باشد.
رئیس جمهور کلمبیا هم تاکید کرد که تصمیم دادگاه لاهه در مورد توقف نسل‌کشی دولت نتانیاهو ماهیت حملات وحشیانه علیه ملت فلسطین را نشان داد.
وزیر خارجه اردن نیز تاکید کرد که دیوان بین المللی دادگستری بار دیگر پرده از جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه برداشت.
ایمن الصفدی عنوان کرد که شورای امنیت باید به مسئولیت‌های خود عمل کرده و جلوی فرار رژیم صهیونیستی از مجازات را بگیرد و به استانداردهای دوگانه در اجرای قوانین بین‌الملل پایان دهد.
رامی عبده رئیس دیده‌بان حقوق بشر اروپا مدیترانه هم گفت تصمیمات دادگاه لاهه الزام‌آور است و نیازی به تصویب آن در شورای امنیت نیست و تنها این دادگاه صلاحیت لغو آن را دارد.
مجموعه کشورهای عربی در شورای امنیت هم از این تصمیم استقبال کرد و گفت رژیم صهیونیستی باید به تدابیر موقت دادگاه لاهه بدون هرگونه تأخیری عمل کند.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل نیز بیان کرد که آنتونیو گوترش گفته تصمیمات دیوان بین المللی دادگستری برای همه طرف‌ها الزام‌آور است.
وزارت خارجه مصر هم در بیانیه‌ای اعلام کرد از دستور دادگاه لاهه برای توقف حمله به رفح استقبال می‌کند.
وزارت امور خارجه مالزی از این حکم استقبال کرد و از جامعه جهانی خواست رژیم صهیونیستی را ملزم به پایبندی به تمامی بندهای آن کند.
عربستان هم از دستور دیوان بین المللی دادگستری به توقف فوری عملیات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در رفح استقبال کرد.
وزارت خارجه ترکیه هم طی بیانیه‌ای از دستور دادگاه لاهه به توقف حمله به رفح و بازگشایی گذرگاه‌ها برای کمک‌رسانی به نوار غزه استقبال کرد.
سازمان عفو بین‌الملل نیز بیان کرد که رژیم صهیونیستی باید به دستور دادگاه لاهه که خواستار توقف عملیات نظامی علیه رفح است، پایبند باشد.
معاون نخست وزیر کانادا هم ابراز امیدواری کرد همه طرف‌ها به این دستور و قوانین بین‌الملل پایبند باشند.

منبع : مهر نیوز