واکنش الون ماسک به لغو پرتابهای اخیر/ مهمترین چالش های اسپیس ایکس

به گزارش سردبیر پرس به نقل از دیجیتال ترندز، لغو عملیات‌های پرتاب موشک، بخشی طبیعی از این صنعت به شمار می‌رود. اما پس از لغو ۲ عملیات پرتاب موشک اسپیس ایکس در هفته جاری، الون ماسک تصمیم گرفته این اختلالات را به حداقل برساند. نخستین عملیات اسپیس ایکس قرار بود روز پنج شنبه هفته گذشته […]

به گزارش سردبیر پرس به نقل از دیجیتال ترندز، لغو عملیات‌های پرتاب موشک، بخشی طبیعی از این صنعت به شمار می‌رود. اما پس از لغو ۲ عملیات پرتاب موشک اسپیس ایکس در هفته جاری، الون ماسک تصمیم گرفته این اختلالات را به حداقل برساند.

نخستین عملیات اسپیس ایکس قرار بود روز پنج شنبه هفته گذشته انجام شود و طی آن یک موشک فالکون ۹ محموله‌ای از ماهواره‌های اینترنتی استارلینک را به مدار زمین ببرد اما حین شمارش معکوس اختلالی در خوانش حسگرهای زمین رصد و عملیات لغو شد. موشک و ماهواره‌های استارلینک در وضعیت مناسبی هستند اما مشکلات در تأسیسات زمینی پرتاب آنها را به تعویق انداخته است.

دومین عملیات پرتاب این شرکت نیز قرار بود روز جمعه انجام شود و طی آن یک موشک فالکون ۹ ماهواره جی پی اس را برای نیروی فضایی آمریکا به فضا ببرد. اما این عملیات نیز دو ثانیه قبل از پرتاب لغو شد. هنوز دلیلی برای لغو آن اعلام نشده اما طبق بیانیه اسپیس ایکس کارشناسان این شرکت مشغول بررسی نزدیک ترین بازه زمانی برای پرتاب این محموله هستند.

مهم‌ترین عامل تأثیرگذار در لغو پرتاب موشک‌ها، آب و هوا است. شرایط نامساعد جوی مانند رعد و برق یا تجمع نوع خاصی از ابرها، پرتاب موشک را به خطر می‌اندازد. در این خصوص نمی‌توان کاری انجام داد اما دلایل دیگر مانند اختلال در سیستم‌های زمینی نیز به لغو پرتاب موشک منجر می‌شوند. اسپیس ایکس هم تصمیم دارد این بخش را ارتقا دهد زیرا هر عملیات لغو شده به معنای هزینه‌ای اضافی برای شرکت است.

ماسک در یک پیام توئیتری نوشت: ما نیازمند پیشرفت هستیم تا بتوانیم سال آینده ۴۸ موشک به فضا پرتاب کنیم.

همچنین او در پاسخ به سوالی درباره مهمترین چالش پرتاب موشک گفت: چالش‌های مکانیکی؟ پیش بینی آب وهوای نامساعد؟ محدودیت‌های طیفی؟ همه اینها و موارد بیشتری هم هستند.