مذاکره با آمریکا عاقلانه نیست

اقتصاددان و رئیس مرکز تجارت جهانی ایران: مذاکره با آمریکا عاقلانه نیست اقتصاددان و رئیس مرکز تجارت جهانی ایران گفت:‌ فرمایشات رهبر انقلاب درباره عاقلانه نبودن مذاکره با آمریکا درست و منطقی بوده و مذاکره دولت ما با آمریکا عاقلانه و شرافتمندانه نیست. به گزارش «سردبیر پرس»، محمدرضا سبزعلیپور نسبت به برداشت‌های مختلف عده‌ای از […]

اقتصاددان و رئیس مرکز تجارت جهانی ایران: مذاکره با آمریکا عاقلانه نیست اقتصاددان و رئیس مرکز تجارت جهانی ایران گفت:‌ فرمایشات رهبر انقلاب درباره عاقلانه نبودن مذاکره با آمریکا درست و منطقی بوده و مذاکره دولت ما با آمریکا عاقلانه و شرافتمندانه نیست. به گزارش «سردبیر پرس»، محمدرضا سبزعلیپور نسبت به برداشت‌های مختلف عده‌ای از بیانات روز جمعه مقام معظم رهبری در خصوص عاقلانه و شرافتمندانه نبودن مذاکره با آمریکا واکنش نشان داد و طی تحلیلی به روشنگری و شفاف‌سازی این موضوع و فرمایشات رهبری پرداخت و گفت: چندی است که موضوع مذاکره مقامات ایرانی با دولتمردان جدید آمریکا مطرح و تقریباً نقل محافل داخلی و خارجی و همچنین دستمایۀ جمع زیادی از رسانه‌ها شده است و زمانی که هیچکس مخالف مذاکرۀ دولت پزشکیان با کشور‌های جهان در جهت تنش‌زدائی و رفع تحریم‌ها نیست، در کمال ناباوری با تحریم‌های جدید اروپا و دولت ترامپ برعلیه کشورمان مواجه می‌شویم؟! به همین خاطر و در جهت شفاف‌تر شدن موضوع باید به اقدامات و اتفاقات رخ داده از جانب ترامپ و دولتمردان آمریکا طی روز‌های گذشته بپردازم تا معنا و مفهوم سخنان رهبری را بهتر بفهمیم و درک کنیم.
وی در ادامه افزود: هفته گذشته سندی تحت عنوان «یادداشت ریاست جمهوری آمریکا در خصوص امنیت ملّی ایالات متحده» به امضای ترامپ رسید، که محتوای آن رویکرد تهاجمی با ظاهری نرم و خیرخواهانه داشت که در چارچوب همان ۱۲ شرط پمپئو تنظیم و فراتر از آن نمی‌رود؟!
بر خلاف آنچه که در «یادداشت ریاست جمهوری آمریکا» علیه ایران گفته می‌شود، موضوع این سند صرفاً به پرونده‌ی هسته‌ای ایران محدود نیست؟! در صورتیکه رسانه‌ها تنها مسئله‌ دستیابی قریب‌الوقوع ایران به تسلیحات هسته‌ای را برجسته می‌کنند.
مطابق یادداشت ترامپ، عمده اهداف آمریکا از امضای این سند به شرح زیر است:
۱. ایران باید از داشتن سلاح هسته‌ای محروم و فشار حداکثری بر دولت ج. ا. ایران بازگردانده شود تا همۀ مسیر‌های دستیابی به سلاح هسته‌ای مسدود و با نفوذ بدخیم ایران در خارج از مرز‌ها مقابله گردد؟!
۲. ایران باید از داشتن موشک‌های بالستیک قاره‌پیما محروم شود؟!
۳. شبکۀ ارتباطی ایران با گروه‌های مقاومت [منطقه‌ای و بین‌المللی]باید خنثی شود؟! یعنی به‌نوعی مقابله با نفوذ ایران در سراسر جهان و محدود کردن کشورمان در همه ارتباطات بین‌المللی؟!
۴. باید با توسعۀ تهاجمی موشکی ایران و همچنین سایر قابلیت‌های تسلیحاتی نامتقارن و متعارف ایران مقابله کرد؟!
چهار مورد فوق، بخشی از ۱۲ بند این سند میباشد که بنوعی از همه طرف ایران را محاصره و به بند میکشد و متأسفانه دولت آمریکا نیز مذاکره فیمابین را منوط به اجرای کامل تمامی بند‌های این سند کرده است؟! یعنی فقط نفس کشیدن را برای ما ممنوع نکرده‌اند؟!
علیپور تصریح نمود: در چنین شرایطی انتظارمان چیست و عقل سلیم چه حکم میکند؟ وقتیکه ما را اینچنین خلع سلاح کرده و تحقیر نموده اند، آیا میتوان مذاکره‌ای عادلانه و شایسته بین دو کشور ایران و آمریکا انجام داد و به نتیجۀ مثبت و شرافتمندانه‌ای رسید؟ هرگز مذاکره‌ای در راستای «منافع ملی» نخواهد بود؟!
زمانیکه شرط مذاکره را عدم تولید سلاح هسته‌ای از جانب ایران تعیین کرده بودند و، چون ما هم به دنبال تولید سلاح هسته‌ای نبودیم، این شرط پذیرفتنی بود، اما وقتیکه موشک‌های بالستیک و قاره پیما و تسلیحات متعارف ایران را نیز در کنار سلاح هسته‌ای قرار داده و خواهان مقابله با آنها هستند، یعنی می‌خواهند کلاً ایران را از همه نظر خلع سلاح کنند؟! 
ترامپ مدعی است که تنها خواسته اش از ایران این است که «سلاح هسته‌ای» نداشته باشد، در حالیکه ۶ سال پیش توافقی را بر هم زد و از آن خارج شد که اتفاقاً «برجام» تنها این هدف (عدم دسترسی به سلاح هسته ای) را به بهترین وجه برای آمریکا و غرب تأمین میکرد.
وی اظهار نمود: در چنین شرایطی و با وجود این درخواست‌های نابجا، نامعقول و استعمارگرانه دولت آمریکا، مقام معظم رهبری در حاشیه دیدار با فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش به این موضوع پرداخته و نکاتی را متذکر شدند و به درستی فرمودند که مذاکره با آمریکا، هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست و مشکلات ایران را حل نمی‌کند؟!
فرمایشات رهبر انقلاب کاملاً درست و منطقی بوده و مذاکرۀ دولت ما با رئیس جمهور کشوری که خواهان خلع سلاح ایران و استعمار کشورمان میباشد عاقلانه و شرافتمندانه نیست و اینگونه مذاکره، مشکلات کشور را بیشتر هم می‌کند؟!
مقام معظم رهبری هرگز نفرمودند که ما با هیچ کشوری مذاکره نمی‌کنیم! بلکه فرمودند: اگر کشوری ما را تهدید کند ما هم او را تهدید می‌کنیم و اگر به امنیت ما تعرض کند ما هم به امنیت آنان تعرض میکنیم! اما ایشان هیچگاه نفرمودند که اگر کشوری به ما احترام بگذارد و «منافع ملی» ما را محترم بشمارد، ما به آن کشور بی‌احترامی میکنیم و با آن مذاکره نمی‌کنیم؟!
مخلص کلام اینکه گفتگو با کشوری که ارزش و احترامی برای ما قائل نیست و به دنبال محدود نمودن کشورمان میباشد، هیچ افتخاری ندارد و نشستن سر این میز مذاکره، شرافت و ارزش و احترام ما را لکه‌دار میکند؟!
پس اگر هم قرار است با هر کشوری در جهان گفتگو کنیم، باید مذاکره‌ای بر مبنای احترام، بدون پیش شرط‌های غیرمنطقی و به‌صورت برابر و بُرد بُرد باشد. در چنین شرایطی هیچکس مخالف گفتگو نبوده و نخواهد بود.
سبزعلیپور گفت: از سال‌ها پیش به کرات گفته ایم که بخشی از مشکلات کشور مربوط به اِعمال تحریم‌های خارجی است، اما حدود ۷۰% مشکلات ما منشاء داخلی دارد و باید نسبت به رفع مشکلات داخلی که عمدتاً شامل (قوانین قدیمی و دست و پاگیر، سوء مدیریتها، بوروکراسی، بخشنامه‌های خلق‌الساعه و دستورالعمل‌های سلیقه‌ای و عدم دلسوزی مسئولین و…) می‌باشد، اقدام کنیم؟!
در کنار حل و فصل مشکلات داخلی باید نسبت به رفع تحریم‌های بین‌المللی از طریق تنش زدایی و گفتگو‌های منطقی، شرافتمندانه و برابر با کشور‌های جهان اقدام نماییم که در آنصورت میتوان به شکوفایی اقتصاد و بهبود سفره‌های مردم و ارتقاء سطح معیشت هموطنان عزیزمان امیدوار بود.
رئیس مرکز تجارت جهانی ایران در پایان متذکر شد: متأسفانه عده‌ای عمداً و جمعی نیز سهواً در داخل و خارج فرمایشات مقام معظم رهبری را نادرست تفسیر نموده و برخی از رسانه‌های خارجی نیز به دنبال ایجاد تفرقه، دودستگی بین مردم و مسئولین در خصوص مذاکره یا عدم مذاکره هستند که مردم و مسئولین باید آگاه باشند و پا روی «پوست موز» آنان نگذارند و وارد بازی خطرناک آنان نشوند؟!
برخی از رسانه‌های خارجی اعلام نموده اند که رهبر انقلاب با سخنان شان، مذاکره را کلاً تعطیل نمودند؟! در صورتیکه چنین خبری از اساس کذب است و با این خبر‌ها به‌دنبال ایجاد تنش و نگرانی در جامعه هستند؟!
از این گذشته اتفاقاً ترامپ شخصی نیست که حتی در ظاهر اَمر هم احترام کسی را نگه دارد، چه رسد به اینکه احترام کشور و ملتی را رعایت و حفظ کند! در دورۀ نخست ریاست جمهوری‌اش، این رفتارش در قبال متحدان آمریکا به‌ویژه عربستان نیز کاملاً مشهود بود؛ تا جایی که آن کشور را در برابر رسانه‌ها و دوربین‌های جهان «گاو شیرده» نامید؛ اما بن سلمان به روی خویش نیاورد!
از این رو، اگر ایران قصد مذاکره با هر دولتی را هم دارد که این امر غیرممکن نیست و به احتمال زیاد در آینده و آنهم در صورت تغییر رفتار دولتمردان غربی اتفاق می‌افتد، باید جلوی «احترام‌سوزی» و ضربه خوردن بر عزت و اعتبارمان را بگیریم و آزادگی و سربلندی ایران و ایرانی را به جهانیان اثبات کنیم.
انتهای پیام/منبع: تسنیم