ترامپ غیر قابل اعتماد است

کارشناس مسائل بین الملل: ترامپ غیر قابل اعتماد است یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: تجارب تاریخی نشان می‌دهد در شرایط فعلی مذاکره با آمریکا به نفع کشور نیست و نمی‌تواند مشکلات کشور را حل کند. به گزارش «سردبیر پرس»، جعفر قنادباشی درباره بیانات رهبر انقلاب درمورد بی نتیجه بودن مذاکره با آمریکا گفت: مقام […]

کارشناس مسائل بین الملل: ترامپ غیر قابل اعتماد است یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: تجارب تاریخی نشان می‌دهد در شرایط فعلی مذاکره با آمریکا به نفع کشور نیست و نمی‌تواند مشکلات کشور را حل کند. به گزارش «سردبیر پرس»، جعفر قنادباشی درباره بیانات رهبر انقلاب درمورد بی نتیجه بودن مذاکره با آمریکا گفت: مقام معظم رهبری درباره مذاکره فرمودند گفتگو با آمریکا باید مبتنی بر عقل و آگاهی باشد و ده‌ها دلیل مبنی بر درستی سخن رهبر انقلاب در این زمینه وجود دارد؛ اول اینکه شخص ترامپ را همه می‌شناسند، وی فردی معامله گر است که قابلیت مذاکره ندارد و ایران هم بیشتر از دیگر کشور‌ها، ترامپ را تجربه کرده است.
این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به بدعهدی ترامپ در مساله برجام افزود: درمورد ترامپ تجربه نشان داده که وی قابل اعتماد نیست و عملاً به عنوان شخصی غیرقابل پیش بینی است که ناهنجاری‌های زیادی دارد و افزون طلبی وی هم مشهود است.
قنادباشی سیاست چماق و هویج ترامپ در قبال ایران را رفتاری متناقض و غیر قابل قبول برای جمهوری اسلامی عنوان کرد و گفت:آقای ترامپ ابتدا فشار حداکثری و تحریم‌های جدید را امضاء می‌کند و بعدا خواستار مذاکره با ایران است این رفتار مثل این است که روی شقیقه فردی اسلحه بگذاریم و از او بخواهیم با ما مذاکره کند.
وی افزود: با اعلام آمادگی مذاکره از سوی ترامپ باید بدانیم که وی چه چیزی بر سر دارد و چه نتیجه‌ای می‌خواهد از مذاکره بگیرد. آن طور که معلوم است وی به دنبال نابودی صنعت هسته‌ای و موشکی ایران است و می‌خواهد حضور منطقه‌ای ایران پایان یابد بنابراین چنین مذاکره‌ای خنده‌دار است و خود ترامپ هم می‌داند که ایران با این شروط حاضر به مذاکره نیست.
قنادباشی تصریح کرد: دشمن مدعی است ما در موضع ضعف هستیم و تن به مذاکره می‌دهیم درحالی که اینگونه نیست و ایران اسلامی مسیر پر فراز و نشیبی را در طول سال‌های گذشته با قدرت طی کرده است و هیچ‌گاه تسلیم زور و قلدری نشده است.
این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: برخی فکر می‌کنند؛ مذاکره با آمریکا مشکلات معیشتی کشور را حل می‌کند در صورتی که اینگونه نیست. ما باید ظرفیت‌های کشور را در حوزه تولید به کار گیریم و با تکیه بر توان داخلی به حل مشکلات کشور بپردازیم.
وی اضافه کرد: خود کشور آمریکا هم مشکلاتی دارد که نمی‌تواند آنها را حل کند چه برسد به اینکه بخواهد مشکلات دیگر کشور‌ها را حل کند طبق آمار‌ها ۵۰ میلیون نفر از جمعیت ۳۳۸ میلیونی آمریکا زیر خط فقر زندگی می‌کنند؛ باید بدانیم که ترامپ امروز به مراتب ضعیف‌تر از ترامپ چند سال قبل است و نمی‌تواند مشکلات خود جامعه آمریکا را حل و فصل کند.
قنادباشی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب که فرمودند: «مذاکره با آمریکا عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه نیست» گفت: دقیقا نمونه‌های روشنی در مورد این صحبت‌های رهبری وجود دارد آقای عرفات در قضیه فلسطین و آقای قذافی در موضوع هسته‌ای با آمریکایی‌ها وارد مذاکره شدند آیا واقعا حرکت شان عاقلانه و شرافتمندانه بود؟ خیر ملت‌ها آنها را به عنوان خائن می‌شناسند بنابر این تجارب تاریخی نشان می‌دهد که در شرایط فعلی مذاکره به نفع کشور نیست و نمی‌تواند مشکلات کشور را حل کند.موضوع مذاکره با آمریکا چند هفته‌ای است که به محور اصلی مباحث تحلیلگران، سیاستمداران، احزاب و گروه‌های مختلف داخلی اعم از موافق و مخالف و نیز تحلیلگران درحوزه‌های منطقه‌ای و بین المللی تبدیل شده است، ترامپ اخیرا در یادداشتی با تکرار برخی ادعا‌های خود علیه ایران از آمادگی برای مذاکره سخن گفت و تاکید کرد که حق داریم جلوی فروش نفت ایران را بگیریم و ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد.
جمهوری اسلامی ایران در موضوع مذاکره همواره نشان داده که با نفس مذاکره به خودی خود مشکلی ندارد به نحوی که مسعود پزشکیان در مصاحبه با شبکه آمریکایی «ان بی سی» (NBC) گفت تهران آمادگی «اصولی» برای مذاکره دارد. پزشکیان افزود: «مشکلی که ما داریم در گفتگو نیست. در تعهداتی است که از گفتگو و مذاکره ناشی می‌شود که ما باید به آن متعهد شویم.»
رئیس جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه در سخنان خود در جمع راهپیمایان ۲۲ بهمن تاکید کرد: ترامپ می‌گوید می‌خواهد گفتگو کند، بعد در همان زمان سند تمام توطئه‌های ممکن برای به زانو درآوردن انقلاب را امضاء و اعلام می‌کند، بعد می‌گوید اهل گفتگو هستیم، ادعا می‌کند ایران امنیت منطقه را برهم زده است این در حالی است که اسرائیل با پشتیبانی آمریکا، عامل اصلی ناامنی است و مردم مظلوم غزه، لبنان، سوریه، ایران و هر جا که می‌خواهد را بمباران می‌کند.
پزشکیان در ادامه سخنان خود تصور تسلیم شدن ملت ایران را تصوری خام از سوی آمریکا دانست و تاکید کرد: می‌گویند می‌خواهند مذاکره کنند، اما اگر به فکر مذاکره کردن بودید چرا این غلط‌ها را کردید؟ ادعا می‌کنند که می‌خواهند تمام راه‌ها اعم از دارو، غذا و آب را بر ما ببندند، اما غافل از این هستند که اگر می‌توانستند تاکنون انجام داده بودند.
عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان نیز با بیان اینکه هیچ منطقی قبول نمی‌کند زیر فشار و تهدید مذاکره کنیم، گفت: اجازه نمی‌دهیم کسی اراده خود را بر ملت ایران تحمیل کند.
وی افزود: امروز با رییس جمهوری در آمریکا مواجه هستیم که سیاست فشار حداکثری علیه ملت ایران در پیش گرفته است، در حالی سندی را برای فشاربه ایران امضاء و دستور آن‌را صادر می‌کند همزمان برای فریبکاری حرف از مذاکره هم می‌زند، منظور این‌ها از مذاکره، مذاکره تسلیم است، اما ملت ایران هیچگاه زیر بار تسلیم نمی‌رود.
او با طرح این سوال که برای چه زیر فشار مذاکره کنیم؟، گفت: چه منطق و چه انسان آزاده‌ای مذاکره در این شرایط و تحت فشار را قبول می‌کند؟
عراقچی با بیان اینکه چه دلیلی دارد دوباره به آمریکا اعتماد کنیم؟، افزود: آنها چه کار کردند که ایران دوباره وارد میز مذاکره شود غیر از اینکه تهدید و فشار را بیشتر کردند؟، هیچ کشوری قبول نمی‌کند در این شرایط وارد مذاکره شود، آمریکا سابقه زیادی از بدعهدی دارد به ویژه در جریان توافق هسته‌ای آنرا شاهد بودیم.
انتهای پیام//ح. ع
منبع: ایرنا