آشنایی با شهرستان اسلامشهر
سردبیر پرس گزارش میدهد؛ آشنایی با شهرستان اسلامشهر اسلامشهر دومین شهر پرجمعیت در تهران است که دارای مساحت ۱۹۵ کیلومتر است. به گزارش خبرنگار «سردبیر پرس»؛ اسلامشهر دومین شهر پرجمعیت در تهران است که دارای مساحت ۱۹۵ کیلومتر است. این شهرستان در جنوب غربی استان تهران قرار دارد و مرکز آن نیز شهر اسلامشهر است. […]
سردبیر پرس گزارش میدهد؛ آشنایی با شهرستان اسلامشهر اسلامشهر دومین شهر پرجمعیت در تهران است که دارای مساحت ۱۹۵ کیلومتر است. به گزارش خبرنگار «سردبیر پرس»؛ اسلامشهر دومین شهر پرجمعیت در تهران است که دارای مساحت ۱۹۵ کیلومتر است. این شهرستان در جنوب غربی استان تهران قرار دارد و مرکز آن نیز شهر اسلامشهر است. این شهرستان از شرق و جنوب به ری از غرب به رباط کریم و از شمال غرب به شهریار محدود است.
امامزاده طاهر(ع)این بقعه در بخش چهاردانگه و شمال شرقی اسلامشهر در داخل محوطهای که در آن قبور اهالی قرار دارد واقع شده است. بقعه علاوه بر حرم، دارای دو اتاق در حاشیه راهرو بوده و با توجه به شواهد تاریخی موجود قدمت آن به دوره صفویه میرسد. اصل مصالح به کار رفته در خشت آجر و ملات بوده که در طی زمان برخی از سطوح آن با سیمان اندوده شده است.
این اثر در تاریخ ۱۳۸۲/۱۱/۲ به شماره ۱۰۸۰۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
یخچال علیآباددر روستای علی آباد مجموعهای از تاسیسات تاریخی و فرهنگی وجود دارد که یخچال علیآباد یکی از آثار تاریخی آن به شمار میرود. علاوه بر بنای خود، یخچال این مجموعه شامل آب انبار و دیواری برای انبار کردن آب در پشت آن و یخ بستن و سپس انتقال یخ به درون یخچال است.این اثر در تاریخ ۱۳۸۲/۱۱/۲ به شماره ۱۰۸۰۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
امامزاده ابراهیم (ع)این بقعه در حاشیه روستای نظامآباد و شرق اسلامشهر واقع شده و با توجه به موقعیت قرارگیری و سازه معماری قدمت آن به قرون گذشته (احتمالاً صفویه) میرسد، ولی متولیان طی دورههای قبل بسیاری از قسمتهای آن را بازسازی و تجدید بنا کردهاند. مصالح اصلی به کار رفته در بنا شامل سنگ، آجر و ملاط است و در بخشهائی از بنا کاشیهای آبی فیروزهای کار کردهاند.
احمد قلیخانی یکی از شهروندان اسلامشهر در گفتگو با خبرنگار «سردبیر پرس» با اشاره به اینکه امامزاده ابراهیم از نوادگان امام حسن مجتبی(ع) است، گفت: بنای این بقعه شامل؛ فضای گنبد خانه، شبستانی با طاقهای جناغی و ستوندار، گنبد خشتی و ایوان ورودی است که قدمت آن به دوره صفویه برمیگردد.
گفتنی است؛ از صنایع دستی رایج در اسلامشهر میتوان به ساخت احجام چوبی، شیشهگری دستی و صنعت سنگ اشاره کرد.
انتهای پیام/خ نویسنده: المیرا خرد
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰