معرفی شهرستان بهارستان

سردبیر پرس گزارش می‌دهد؛ معرفی شهرستان بهارستان شهرستان بهارستان یکی از شهر‌های جدید استان تهران است که در تاریخ چهارم اسفند ماه سال ۱۳۸۹ از شهرستان رباط کریم مجزا شد. به گزارش خبرنگار «سردبیر پرس»؛ شهرستان بهارستان یکی از شهر‌های جدید استان تهران است که در تاریخ چهارم اسفند ماه سال ۱۳۸۹ با تصویب هیئت […]

سردبیر پرس گزارش می‌دهد؛ معرفی شهرستان بهارستان شهرستان بهارستان یکی از شهر‌های جدید استان تهران است که در تاریخ چهارم اسفند ماه سال ۱۳۸۹ از شهرستان رباط کریم مجزا شد. به گزارش خبرنگار «سردبیر پرس»؛ شهرستان بهارستان یکی از شهر‌های جدید استان تهران است که در تاریخ چهارم اسفند ماه سال ۱۳۸۹ با تصویب هیئت محترم دولت از شهرستان رباط کریم مجزا و مشتمل بر بخش‌های گلستان و بوستان ایجاد شد.
شهرستان بهارستان با محوریت دوشهر نسیم‌شهر و گلستان که مشتمل بر دهستان‌های صالح‌آباد، میمنت‌آباد، اسماعیل‌آباد و همدانک می‌باشد.
محور خط راه آهن سراسری و آزادراه تهران ساوه از حاشیه شمالی آن عبور می‌کند. این شهرستان تقریباً خالی از هرگونه عوارض و ناهمواری‌های خاص می‌باشد.
آبراه‌های عبوری از این شهرستان غالباً انشعابات و مسیل‌های منشعب از رودخانه کرج می‌باشد.
پیشینه تاریخی بهارستان را باید مقارن و همزمان با ری باستان دانست. وجود بقاع متبرکه و مقبره امامزادگان در این منطقه حاکی از موقعیت مسکونی و اجتماعی این منطقه در دوران اسلامی می‌باشد.
همچنان که در گذشته بسیار دور این منطقه بر سر راه جاده ابریشم و راه زیارتی خراسان به بغداد قرار داشته است در حال حاضر نیز ورود جاده ترانزیتی تهران – ساوه به عنوان عامل و محور اصلی شکل‌گیری سکونت و استقرار خطی در این منطقه می‌باشد.
تاکنون بیش از ۳۰ اثر تاریخی، فرهنگی و مذهبی در شهرستان بهارستان شناسایی شده که از این میان ۱۰ اثر در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.یکی از مهمترین شاخصه‌های قابل توجه در شهرستان بهارستان تراکم جمعیتی فوق‌العاده بالا و نادر این منطقه در سطح کشور است ضمن آنکه تقریباً از تمامی نقاط کشور مهاجرانی در این منطقه ساکن شدند و خرده فرهنگ‌های حائز اهمیتی را به‌وجود آورده‌اند. 
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران در گفتگویی گفت: شهرستان بهارستان بیشترین تراکم جمعیتی استان تهران را دارد و بیشتر جمعیت مهاجر نیز در ۶ شهرستان جنوب و جنوب غرب استان تهران قرار گرفته است. 
جالب اینکه این همزیستی اقوام متعدد در این بخش از کشور فقط مربوط به دهه‌های اخیر نمی‌باشد و همواره در دوران مختلف پیش از تاریخ و تاریخی ایران اقوام گوناگونی در این منطقه سکونت داشته یا از این محل به عنوان گذرگاه عبور کرده‌اند و وجود تپه‌ها و محوطه‌های باستانی از جمله تپه باستانی میمنت‌آباد، تپه گلستان، تپه قلعه حصارک، محوطه باستانی الهیه شاهدی بر این مدعا است.
 
انتهای پیام/خ نویسنده: المیرا خرد