از مذاکراتی که در حال انجام است هراس نداشته باشیم/ دولت چهاردهم همه مسائلش را به مذاکرات گره نزده است

به گزارش سردبیر پرس، دور نخست مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در مسقط برگزار شد و طرفین نظر مثبت خود را درباره دور اول گفت‌وگوها اعلام کردند. قرار است مرحله دوم، امروز (شنبه) ۳۰ فروردین ماه در شهر رم ایتالیا برگزار شود. مذاکرات مسقط در داخل کشور با بازخوردها و بازتاب‌های گسترده‌ای رو به […]

به گزارش سردبیر پرس، دور نخست مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در مسقط برگزار شد و طرفین نظر مثبت خود را درباره دور اول گفت‌وگوها اعلام کردند. قرار است مرحله دوم، امروز (شنبه) ۳۰ فروردین ماه در شهر رم ایتالیا برگزار شود. مذاکرات مسقط در داخل کشور با بازخوردها و بازتاب‌های گسترده‌ای رو به رو بود و سیاسیون و فعالان حزبی با وجود دیدگاه‌ها و سلایق مختلف سیاسی برای تیم مذاکره کننده در دوره جدید آرزوی موفقیت کردند؛ مذاکراتی که حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در گفت‌وگویی، آن را نشانه قدرت و استحکام نظام توصیف می‌کند و می‌گوید: ملت ایران همیشه صلح‌طلب بوده و خوشبختانه جایگاه رفیع ما در این مذاکرات برای دنیا کاملاً مشخص شد.
به نقل از ایرنا، گام اول مذاکرات ۲۳ فروردین ماه در مسقط عمان انجام شد و تیم مذاکره کننده به تهران بازگشت، همه منتظر موضع‌گیری شخص اول کشور پیرامون گفت و گوهای سیاسی میان تهران و واشنگتن بودند چرا که اظهارات ایشان چشم انداز جدیدی را پیش روی مسئولان و حتی رسانه‌ای‌ها ترسیم می‌کرد. زمان موعود فرا رسید و حضرت آیت الله خامنه‌ای ۲۶ فرودین ماه در اولین دیدار سال نو با مسئولان ارشد سه قوه، گفت‌وگوهای عمان را یکی از ده‌ها کار وزارت امور خارجه خواندند و تأکید کردند: مسائل کشور نباید به این گفت‌وگوها گره زده شود و اشتباهی که در برجام انجام شد و همه چیز کشور را به پیشرفت مذاکرات منوط کرد، نباید تکرار شود چرا که کشور شرطی می‌شود و همه چیز از جمله سرمایه‌گذاری تا مشخص شدن نتیجه مذاکرات معطل می‌ماند.

ایشان با پرهیز دادن از «خوش‌بینی و بدبینی افراطی» به این گفت‌وگوها افزودند: در گام‌های اول تصمیم کشور به مذاکره خوب کار شده است، بعد از این هم باید با دقت حرکت کرد ضمن اینکه خطوط قرمز برای ما و برای طرف مقابل کاملاً روشن است.
آدرس دقیق به همگان نشان داده شد. نگاه سیاه و سفید به گفت‌وگوهای غیرمستقیم ممنوع! دولتی‌ها هم که مخاطب فرمایشات رهبر انقلاب هستند، همان ابتدا و درحاشیه دیدار نوروزیکارگزاران نظام هم راستا با مواضع معظم له حرکت کردند تا تبعیت خود را از فصل الخطاب بودن سخنان رهبر انقلاب اعلام کنند. محمد رضا عارف در گفت‌وگو با رسانه KHAMENEI.IR با بیان اینکه برای حل مسائل کشور به مذاکره دل نبسته‌ایم، گفت: راهبرد ما در مسائل کشور این است که نگاه‌مان به خارج از کشور نباید باشد، باید نگاهمان به داخل کشور باشد. حقیقتاً پتانسیل‌های بسیار برجسته‌ای در همه‌ زمینه‌ها در کشور وجود دارد که کمتر از آن‌ها استفاده کرده‌ایم. دلایل مختلفی هم دارد؛ یکی نگاه کوتاه‌مدتی است که معمولاً مسئولین دارند، می‌خواهند تا زمانی که در مسئولیت هستند به یک نتیجه برسند و کار درازمدت را رها می‌کنند.
همین حرف روز چهارشنبه ۲۷ فردودین ماه ـ یک روز پس از این دیدار ـ از سوی دو مقام ارشد دولتی یعنی رئیس جمهور و سخنگوی دولت بیان شد. طرح این مواضع نشان می‌دهد دولت چهاردهم ضمن گفت و گو با طرف آمریکایی هیچگاه همه تخم مرغ های خود را در سبد مذاکرات قرار نداده است اما در عین حال از توافق هم استقبال می‌کند، توافقی که نتیجه آن باید عزتمندانه و شرافتمندانه باشد. براین اساس از هم اکنون نباید نگاه تک بُعدی به مذاکرات داشت.
مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی روز جمعه ۲۹ فروردین ماه در اختتامیه «اجلاس روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور» با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم جمهوری اسلامی ایران و آمریکا گفت: دولت هرگز حرکت و تلاش خود را به گفتگو و مذاکرات گره نزده است، در عین حال معتقدم اگر بتوانیم به صلح و آرامش برسیم، دستاورد بسیاری خواهیم داشت.
علی کشوری سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ضمن بیان این مطلب می‌گوید: تجربیات گذشته، به‌ویژه در موضوع برجام، سابقه ذهنی چندان مثبتی را ایجاد نکرده است و نباید تمام مسائل کشور را صرفاً به مذاکرات گره زد.
وی با بیان اینکه تعامل با سایر کشورها، به‌ویژه کشورهای منطقه و آنهایی که سابقه بدی در روابط اقتصادی و سیاسی با ایران نداشته و بدعهدی نکرده‌اند، اهمیت بالایی دارد و باید ترویج فضای سیاسی – اقتصادی با این کشورها ادامه یابد، گفت: نباید حل تمام مشکلات داخلی و وظایف وزارت امور خارجه را منوط به نتیجه این دور از مذاکرات دانست. تعامل با کشورها، همان‌طور که در دولت قبل پیگیری می‌شد، موجب افزایش اقتدار منطقه‌ای ایران می‌شود، از این رو پیگیری مذاکرات بر پایه عدالت و شرافت نیز باید توسط تیم مذاکره‌کننده دنبال شود.
وقتی می‌گوییم دولتِ چهاردهم همه برنامه‌هایش را به مذاکرات یا همان گفت‌وگوهای غیرمستقیم گره نزده است، برای حرف‌مان مصداق داریم. برنامه قوه مجریه برای پیشبرد اهداف اقتصادی برنامه هفتم پیشرفت با پنج هدف بهبود رشد اقتصادی و اشتغال، ثبات اقتصادی و مهار تورم، بهبود توزیع درآمد و حمایت و مراقبت موثر از اقشار محروم و آسیب‌پذیر جامعه، کاهش ناترازی منابع انرژی(برق، گاز و آب) و اجرای طرح‌های پیشران در سطح ملی و بین المللی تدوین، ابلاغ و عملیاتی شده است.

عدالتِ آموزشی و توجه به قشر بازنشسته و حمایت از معلمان و فرهیختگان از دیگر برنامه‌های مهم دولت وفاق است که اجرا شده است.
محمد رضا عارف معاون اول رئیس جمهوری در تشریح گزارشی از اقدامات و فعالیت‌های دولت به مقام معظم رهبری، گفت: اجرای طرح نهضت ساخت، نوسازی و تجهیز مدارس در مناطق محروم کشور با حمایت‌های جدی و اقدامات اجرایی دکتر پزشکیان و استفاده و مشارکت منابع مردمی، حمایت از معلمان و پیگیری مطالبات باقی مانده، پیگیری برای حل مشکلات معلمان حق‌التدریس، اجرایی شدن کامل نظام رتبه بندی معلمان، پرداخت پاداش پایان خدمت معلمان بازنشسته و تقویت انگیزه حرفه‌ای معلمان و افزایش رضایت شغلی در برنامه های آموزشی دولت گنجانده و با موفقیت اجرایی شد.

دولتِ پزشکیان اگر به دنبال نگاه به خارج بود، تفویض اختیار به استانداران داده نمی‌شد تا مسابقه برای خدمت بیشتر به مردم انجام شود، ضمن آنکه همه دولتمردان از اعضای کابینه گرفته تا نیروهای ستادی در سایر وزارتخانه‌ها، استان‌ها و معانت‌ها هم و غم‌شان تحقق «سرمایه گذاری برای تولید» است تا در پایان سال بتوانند کارنامه قابل قبولی به مردم و رهبر معظم انقلاب ارائه دهند اما این دلیل نمی‌شود از مسیر دیپلماسی و مذاکرات خارج شوند، به همین جهت در کنار تمام کارها و اقداماتی که دستگاه دیپلماسی کشورمان با هدایت سید عباس عراقچی انجام می‌دهد، در میز گفت‌وگو با آمریکا نیز حاضر می شود تا بگویند اهل مذاکره هستند، برای پیگیری قراردادهمکاری دو کشور عازم روسیه می شود، تماس های تلفنی با همتایان منطقه ای اش هم برای توسعه و تعمیق روابط دو جانبه برقرار است.
با این حال مدیران دولت وفاق هیچ گاه اقتصاد کشور را شرطی نمی‌کنند؛ عملکرد هر وزارتخانه به صورت دقیق زیر ذره بین رئیس‌جمهور قرار دارد و دیدارهای سرزده او از وزارتخانه‌ها و نسخه‌هایی که رئیس دولت برای همکارنش در کابینه برای سرعت بخشیدن به امور اجرایی تجویز می‌کند، گواهی بر این ادعا است. بنابراین نه از مذاکراتی که در حال انجام است هراس داشته باشیم و نه همه امور را معطل گفت‌وگوها کنیم. با انصاف و عدالت به آنچه می‌گذرد بنگریم.
۲۹۲۲۱