هک شدن اطلاعات DNA انسان/ کابوس جدید دنیای جرائم سایبری
به گزارش سردبیر پرس، فناوری NGS امکان توالییابی سریع و کمهزینه DNA و RNA را فراهم کرده و نقش کلیدی در پیشرفتهای علمی در زمینههایی مانند داروسازی، علوم جنایی و کشاورزی ایفا کرده است اما این فرایند شامل مراحل پیچیدهای همچون آمادهسازی نمونهها، توالییابی و تحلیل دادههاست که همگی به ابزارها و نرمافزارهای پیشرفته و سیستمهای […]
به گزارش سردبیر پرس، فناوری NGS امکان توالییابی سریع و کمهزینه DNA و RNA را فراهم کرده و نقش کلیدی در پیشرفتهای علمی در زمینههایی مانند داروسازی، علوم جنایی و کشاورزی ایفا کرده است اما این فرایند شامل مراحل پیچیدهای همچون آمادهسازی نمونهها، توالییابی و تحلیل دادههاست که همگی به ابزارها و نرمافزارهای پیشرفته و سیستمهای متصل به اینترنت وابستهاند. وابستگی فرایند توالییابی ژنتیکی به فناوریهای پیشرفته و سیستمهای متصل، امکان حملات سایبری ازجمله شناسایی افراد، ساخت پروفایلهای ژنتیکی بدون رضایت و سوءاستفاده در پروژههای غیراخلاقی را فراهم کرده است.
به نقل از دیجیاتو، «دکتر نسرین انجم»، استاد دانشگاه پورتسموث و نویسنده اصلی پژوهش، دراینباره میگوید: «حفاظت از دادههای ژنومی صرفاً با رمزگذاری حل نمیشود. باید تهدیداتی را که هنوز شکل نگرفتهاند، پیشبینی کنیم. برای تأمین امنیت آینده پزشکی دقیق به تغییر نگرش اساسی نیاز داریم.»
این تحقیقات همچنین به تهدیداتی نوظهور مانند بدافزارهای پنهان در DNA مصنوعی، دستکاری دادههای ژنومی با استفاده از هوش مصنوعی، و روشهایی برای شناسایی افراد از روی ژنوم اشاره کرده است. این تهدیدات فقط به نقض حریم خصوصی محدود نمیشوند، بلکه میتوانند امنیت علمی، اجتماعی و حتی ملی کشورها را تهدید کنند.
«دکتر ماهرین الحسن»، میکروبیولوژیست و از همکاران این تحقیق، هشدار میدهد دادههای ژنتیکی از شخصیترین انواع اطلاعاتاند و افشای آنها میتواند عواقبی بسیار جدیتر از نشتهای اطلاعاتی معمولی داشته باشد.
در پایان، پژوهشگران خواستار اقدام فوری برای ارتقای امنیت سایبری در حوزه ژنومیک شدهاند. آنها پیشنهاد میکنند روشهای امنتر برای توالییابی، ذخیرهسازی با رمزنگاری و استفاده از هوش مصنوعی برای شناسایی فعالیتهای غیرعادی به کار گرفته شود.
همچنین بر همکاری نزدیک میان متخصصان علوم رایانه، زیستفناوری و امنیت سایبری تأکید شده است؛ زیرا آینده ایمن اطلاعات ژنتیکی نیازمند هماهنگی میان این حوزههاست.
۵۸۵۸
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰