آکادمی بافته‌های تار و پود افتتاح می‌شود

آکادمی بین‌المللی هنر بافته‌های تار و پود، به‌منظور احیای فرهنگ و هنر بافت نساجی کویر ایران، به‌زودی، برای نخستین بار در شهر یزد تاسیس خواهد شد. به گزارش سردبیر پرس به نقل از روابط عمومی گروه موزه‌های دفینه، حمیدرضا سلیمانی، مدیر عامل موسسه فرهنگی موزه‌های بنیاد مستضعفان گفت: این مرکز فرهنگی ـ آموزشی به پیشنهاد […]

آکادمی بین‌المللی هنر بافته‌های تار و پود، به‌منظور احیای فرهنگ و هنر بافت نساجی کویر ایران، به‌زودی، برای نخستین بار در شهر یزد تاسیس خواهد شد.

به گزارش سردبیر پرس به نقل از روابط عمومی گروه موزه‌های دفینه، حمیدرضا سلیمانی، مدیر عامل موسسه فرهنگی موزه‌های بنیاد مستضعفان گفت: این مرکز فرهنگی ـ آموزشی به پیشنهاد موسسه فرهنگی موزه‌ها و با همکاری شورای بین‌المللی موزه‌ها (ایکوم) به معرفی و آموزش هنر نساجی و بافت‌های داری و غیر داری می‌پردازد.
او افزود: آکادمی بین‌المللی هنر بافته‌های تار و پود به عنوان یک نهاد معتبر آموزشی، اقدام به آموزش هنرها و مهارت‌های بافتی خواهد داشت که بر اساس تعریف سازمان یونسکو، جزو میراث ناملموس بشری محسوب می‌شوند. امید است با اجرای برنامه‌های مختلف و برگزاری کارگاه‌های آموزشی، نسل جوان با این هنرها آشنا و از طریق آن، سنت‌های فراموش‌شده دوباره زنده شوند.
سلیمانی گفت: آکادمی بین‌المللی هنر بافته‌های تار و پود با هدف احیا و بازآفرینی صنعت نساجی یزد که در گذشته یکی از قطب‌های نساجی کشور به شمار می‌آمده، تأسیس شده است. مسئولان این آکادمی با توجه به پتانسیل‌های فرهنگی و اقتصادی یزد، برنامه‌ریزی کرده‌اند تا علاوه‌بر حفظ و ترویج هنرهای سنتی، به ایجاد مشاغل جدید و تشویق جوانان به منظور ورود به صنعت نساجی بپردازند.
او به برنامه‌های آموزشی آکادمی شامل کارگاه‌های عملی در زمینه‌های بافت‌های دستی، طراحی پارچه، و تکنیک‌های نساجی اشاره کرد و افزود: برگزاری نمایشگاه‌های فصلی و رویدادهای ویژه از جمله برنامه‌های این آکادمی است که به ارائه آثار هنری و محصولات تولیدی هنرمندان محلی می‌انجامد.
مدیرعامل موسسه فرهنگی موزه‌های بنیاد مستضعفان افزود: اهمیت این آکادمی در احیای هنر اصیل بافندگی و پتانسیل‌های آن در توسعه اقتصادی و فرهنگی یزد خواهد بود. همچنین این اقدام، گامی مهم در راستای حفظ میراث فرهنگی و ترویج گردشگری در استان یزد بوده و پیش بینی می‌شود تأثیرات چشمگیری بر اقتصاد محلی نیز داشته باشد.
انتهای پیام