مدیرکل دفتر موسیقی: هنر متعلق به همه مردم است و هیچ‌کس نباید از آن حذف شود

مراسم تکریم سرپرست و معارفه مدیرکل جدید دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز دوشنبه اول اردیبهشت‌ماه با حضور معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران مجموعه‌های مختلف حوزه موسیقی برگزار شد. به گزارش سردبیر پرس به نقل از روابط عمومی معاونت امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آیین تکریم احمد […]

مراسم تکریم سرپرست و معارفه مدیرکل جدید دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز دوشنبه اول اردیبهشت‌ماه با حضور معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران مجموعه‌های مختلف حوزه موسیقی برگزار شد.

به گزارش سردبیر پرس به نقل از روابط عمومی معاونت امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آیین تکریم احمد صدری سرپرست و معارفه بابک رضایی مدیرکل جدید دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز دوشنبه اول اردیبهشت‌ماه با حضور نادره رضایی (معاون امورهنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) و تعدادی از مدیران مجموعه‌های مختلف تحت پوشش معاونت امور هنری و دیگر حوزه‌های موسیقی کشور در دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. 
امیدوارم در این دوره بتوانیم تسهیل‌گری کنیم 
نادره رضایی در ابتدای این جلسه گفت: خوشبختانه تمامی مدیران حاضر در این جلسه دارای سابقه، تجربه، دانش و مسئولیت‌های اجرایی متعدد مرتبط با موسیقی هستند. امیدوارم با همراهی شما در سال جدید روزهای پر از امیدی را برای اهالی هنر رقم بزنیم. بنده مدت ۵ ماه و ۱۹ روز است که در خدمت شما هستم. این درحالی است که در نیمه دوم سال گذشته رویدادهای فراوانی را با همکاری و همراهی هم پشت سر گذاشتیم، اما در تمام این مدت دکتر صدری دغدغه‌مند و به معنای واقعی متعصب و به شکلی مثبت در موسیقی زحمت فراوانی کشید. بنابراین به سهم خودم و به نیابت از دکتر صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) از همکاری فرهیخته ارجمند سپاسگزارم.
وی ادامه داد: دشواری حوزه فرهنگ برای دوستان حاضر در جمع بیش از دیگران واضح بوده و از طرفی مزیت‌ها و ظرفیت‌های آن برای کشورعزیزمان غیرقابل انکار است. امیدوارم همگی با همکاری هم تلاش کنند حوزه فرهنگ به یاری حکمرانی بیاید. یک بخش مهمی از این ماجرا مخاطبان و علاقه‌مندان موسیقی را تشکیل می‌دهند که در کنار تمامی دستاوردها بسیار چشمگیر و بر همه آشکار است. من امیدوارم با همراهی و تقویت، بتوانیم در پیشبرد بهتر امور صنف کمک کنیم. ما باید بیش از آن که زمان خود را صرف اجرا کنیم، بر امور تسهیل‌گری متمرکز شویم. امیدوارم در این دوره برای اولین بار تلاش کنیم تا به منابع محدود حوزه فرهنگ و موسیقی اکتفا نکنیم؛ چراکه درصدهای افزوده‌ای که سال‌هاست در این حوزه تخصیص داده می‌شود، با توجه به تورم فزاینده، راهگشا نخواهد بود.
معاون امورهنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: هدف ما این است که در این دوره از افرادی که نگاه تخصصی و توانایی راهگشایی در این حوزه به‌ویژه موسیقی دارند، بهره ببریم تا در توسعه اقتصادی هنر پیشرفت کنیم. همچنین، در تعامل با تهیه‌کنندگان و با به رسمیت شناختن و احترام به تولید محتوای بهتر در ترویج موسیقی ایرانی تلاش کنیم. در حال حاضر دغدغه جدی دولت و دکتر صالحی کاهش فاصله‌ها، ترمیم روابط، افزایش سرمایه اجتماعی و بهره‌گیری از ظرفیت هنر به‌عنوان گروه مرجع است که برای به ثمر رساندن آن تلاش خواهیم کرد. ما باید بیش از گذشته با هنرمندان تعامل داشته باشیم و به تقویت شورای شعر و ترانه، تأکید بر محتوای غنی و ذائقه‌سازی درست در حوزه موسیقی بپردازیم. این امر می‌تواند به ایجاد وجه ایجابی کمک کند تا مخاطب به محتوای درست عادت کند.
امیدوارم در سال جدید شاهد مشکلات کمتری در موسیقی باشیم
رضایی افزود: من امیدوارم در سال جدید، مشکلات کمتری در حوزه موسیقی شاهد باشیم و با همراهی هنرمندان و صنف بتوانیم شرایط را برای معدود افراد ممنوع‌الکار بهبود بخشیده و از مزیت‌های هر شهر و استان استفاده کنیم. امیدوارم حضور زنان در موسیقی نیز پررنگ‌تر و صدای آنان بیشتر شنیده شود. باید بپذیریم که بخشی از فاصله‌ها و ناامیدی‌ها ناشی از نشنیدن صدای رسای زنان و نسل نو بوده است. ما در جایی که منع صریحی وجود ندارد، باید فرصت‌ها را گسترش دهیم. این‌ها حلقه مفقوده‌ای است که باید برای آن تلاش کرد؛ چراکه حضور زنان در تمامی گونه‌ها و تخصص‌ها و فعالیت‌های هنری و دیده شدن آنان، به توسعه موسیقی و جامعه کمک خواهد کرد. امیدوارم بیشتر به دغدغه‌های کودکان و نوجوانان در حوزه فرهنگ و هنر بپردازیم. متأسفانه نهادهای متولی به دلایل مختلف نتوانسته‌اند در این زمینه کار مؤثری انجام دهند پس ما باید ذهنیت پررنگ‌تری برای این حوزه ایجاد کنیم.
معاون امورهنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش پایانی صحبت‌های خود گفت: با وجود محدودیت منابع که با آن رو به رو هستیم با بهینه‌سازی امکانات موجود و استفاده صحیح از ظرفیت‌های دیگران، می‌توانیم‌ گام‌های مؤثری برداریم. به طور حتم این امر مهم با همراهی مدیرکل دفتر موسیقی و بزرگان این عرصه فراهم خواهد شد. هدف ما این است که کمتر شاهد تلخی‌ها باشیم و بیشتر بر شیرینی دستاوردها و رویدادهای این حوزه تمرکز کنیم. امیدوارم با همکاری یکدیگر، گشایش‌های بیشتری در حوزه فرهنگ و هنر ایجاد شود.
صدری: به اهمیت بخش پاپ دست پیدا کردم 
احمد صدری (سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) هم گفت: پیش از هرچیزی از دکتر رضایی بابت اعتمادشان سپاسگذارم. نکته جالب توجه و قابل اعتنا در این مدت ۴ ماه بنده به عنوان سرپرست دفتر موسیقی این بود که روزانه ۵ الی ۶ ساعت به بخش پاپ می‌پرداختم و این امکان فراهم شد که به اهمیت این بخش دست پیدا کنم. از حضور جناب بابک رضایی به عنوان مدیرکل جدید دفتر موسیقی هم بسیار خوشحالم و به نظرم انتخاب مناسبی بود. امیدوارم در کنار یکدیگر اتفاقات خوبی را رقم بزنیم.
به سمت هنرمندان دست دوستی می‌گشایم
بابک رضایی مدیرکل جدید دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در بخش بعدی این مراسم گفت: امروز با توکل به خداوند و تکیه بر حمایت‌های شما عزیزان، با قلبی پرامید مسئولیت خطیر مدیریت دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر عهده می‌گیرم. می‌دانم که این سمت، تنها یک جایگاه اداری نیست، بلکه امانتی است در جهت خدمت به موسیقی این مرز و بوم و هنرمندانی که سال‌هاست با عشق و تلاش، هنر ایران را در جهان زنده نگه داشته‌اند.
وی تصریح کرد: متاسفانه شاهدیم که برخی از هنرمندان به دلایل مختلف از فضای رسمی موسیقی کشور فاصله گرفته‌ و از مدیریت متمرکز و نقش قیم‌مآبانه ما مدیران خسته شده‌اند. من به عنوان نماینده دولت، در راستای شعار وفاق که هدف روشن و اعتقاد ریاست محترم جمهور جناب آقای دکتر پزشکیان برای آینده بهتر ایران است، دست دوستی به سوی همه آن‌ها گشوده و امیدوارم با گفت‌وگوی صمیمانه و سعی در حل مشکلات گذشته، زمینه‌های بازگشت و همکاری دوباره ایشان را فراهم کنم. هنر سرمایه معنوی جامعه و متعلق به همه مردم است و هیچکس نباید از آن حذف شود.
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: این حوزه کاری، گستره بسیار بزرگی از وظایف و ماموریت‌ها را در بر می‌گیرد که باید فعالانه و بر اساس نظرات کارشناسان مرتبط به تک‌تک آنها پرداخت. در این میان صدور مجوزها و نظارت بر آنها یکی از این وظایف است که امروز روال کهنه و کند آن به دغدغه‌ بزرگی برای هنرمندان، تبدیل شده‌ است. تلاش می‌کنم با بازنگری در روندها و شیوه‌های موجود، کاهش بروکراسی غیرضروری و استفاده از ظرفیت‌های دیجیتال، این روند را اصلاح، تسریع و شفاف‌تر کنم تا هنرمندان با دغدغه کمتر، به خلق، نشر و اجرای آثار خود بپردازند.  
رضایی گفت: موسیقی ایرانی، ریشه در تاریخ و فرهنگ غنی و کهن ما دارد و در عین حال، نیازمند به‌روز شدن، نوآوری و تنوع بر پایه همان اصالت‌هاست. از موسیقی کلاسیک ایرانی و نغمات و موسیقی کهن نواحی متنوع و غنی کشور تا بسیاری گونه‌های دیگر، همه باید در چارچوب ارزش‌های فرهنگی ایران مورد حمایت قرار گیرند. دفتر موسیقی در این فصل جدید با برنامه‌ریزی و تشکیل کارگروه‌های تخصصی، همه نیاز سبک‌های مختلف را شنیده و از پیشکسوت ها و هنرمندان جوان، فارغ از گونه، سلیقه، مکتب، قومیت و جنسیت به صورت عادلانه حمایت خواهد کرد.  
وی با اشاره به فعالیت‌های موثری که در ادوار گذشته مدیریت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ انجام گرفته، تاکید کرد: این دفتر، باید مامن و منزل تمامی جامعه موسیقی باشد. اصناف، سمن‌ها و نهادهای مدنی مرتبط به عنوان نمایندگان جامعه موسیقی باید جدی‌ گرفته‌شوند، گسترش یافته و قدرت بگیرند تا بتوانیم بنا بر اهداف برنامه هفتم توسعه کشور و سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت چهاردهم بسیاری از ماموریت‌ها و مسئولیت‌ها را به آن‌ها بسپاریم. هدفم این است که با شفافیت و صداقت، در جریان نظرات و انتقادات قرار بگیرم و گزارش عملکرد روشنی از اقدامات ارائه دهم. من خدمتگزار اهالی موسیقی هستم و تا جای ممکن بی‌مشارکت ایشان تصمیم‌گیری‌ نخواهم کرد.
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود توضیح داد: هنرمند، سرمایه ملی است و احترام به حقوق مادی و معنوی او یک ضرورت است. تلاش خواهم کرد تا با رفع تبعیض‌ها، ایجاد فرصت‌های برابر و تلاش برای وضع قوانین حمایتی لازم، محیطی امن و پرثمر برای فعالیت هنری در حوزه موسیقی فراهم شود. ما در این مسیر به همدلی و همکاری همه شما نیاز داریم. من نه ادعای داشتن همه راه‌حل‌ها را دارم و نه فکر می‌کنم این دفتر به تنهایی می‌تواند همه مشکلات را حل کند. اما با همفکری، همکاری، اعتماد متقابل و اراده جمعی، قطعا می‌توانیم گام‌های بلندی برداریم. بنده همکارانم در دیگر نهادهای مرتبط با موسیقی را به همراهی، هماهنگی، هم‌افزایی بیشتر و نزدیک‌تر در جهت تقویت امکانات و توانمان برای تاثیرگذاری هدفمند در ارتقای موسیقی و فرهنگ شنیداری جامعه دعوت می‌کنم.
انتهای پیام