اختتامیه دهمین جشنواره «بوم‌تن» / درخواست کمک از کارگروه ساماندهی مد و لباس

اختتامیه نمایشگاه آثار منتخب دهمین جشنواره ملی «بوم‌تن» در بخش دیبا و رقابت‌های نقش تن‌پوش، عصر امروز (چهارشنبه ۳ اردیبهشت‌ماه) با حضور هنرمندان و مسئولین در در سالن استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد. به گزارش سردبیر پرس، در ابتدای این مراسم امین مختاری – رئیس جهاددانشگاهی واحد هنر – با اشاره به اینکه […]

اختتامیه نمایشگاه آثار منتخب دهمین جشنواره ملی «بوم‌تن» در بخش دیبا و رقابت‌های نقش تن‌پوش، عصر امروز (چهارشنبه ۳ اردیبهشت‌ماه) با حضور هنرمندان و مسئولین در در سالن استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

به گزارش سردبیر پرس، در ابتدای این مراسم امین مختاری – رئیس جهاددانشگاهی واحد هنر – با اشاره به اینکه «بوم‌تن» یعنی کنشگری ما برای هدفمند کردن فرهنگ پوشش، گفت: در دهمین دوره از این جشنواره سعی کردیم تا کیفیت را بر کمیت ارجح بدانیم و با سختگیری زیاد کارها را انتخاب کنیم.
او افزود: البته با بچه‌ها روند مشاوره و تامین مواد اولیه را داشتیم و در این زمینه کمک کردیم که کیفیت افزایش یابد، هرچند که حتما کاستی هم وجود داشته اما سعی می‌کنیم رو به جلو باشیم و خوشحال می‌شویم اگر نقدها ‌و نکات سازنده را بشنویم. 

در ادامه مراسم علیرضا کلانتر مهرجردی – معاون فرهنگی جهاددانشگاهی – نیز  گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان نهاد علمی و فرهنگی در دانشگاه‌، همواره تلاش کرده به نظام مسائل کشور توجه جدی کند و یکی از مسائل مهم نیز حوزه مد و لباس و طراحی پوشاک است.
او افزود: این جشنواره یک یا دوبار تغییر عنوان داد، اما سرانجام به دوره دهم خود رسید و این نشان می‌دهد این رویداد کار خود را با فراز و نشیب‌هایی که داشته تا امروز به خوبی ادامه داده است.
کلانتر مهرجردی همچنین بیان کرد: نهاد جهاد دانشگاهی وظیفه جدی در حوزه فرهنگ دارد و واسطی میان دانشگاه، جامعه و صنعت محسوب می‌شود. تلاش کردیم بر اساس ایده‌های طراحی پوشاک‌ بتوانیم گامی در مسیر ارتباط با صنعت برداریم و به نیاز جامعه هم پاسخی درخور بدهیم.
او ابراز امیدواری کرد تا انشاالله کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بیشتر به این رویداد کمک کند تا این جشنواره با کمک همه اندیشمندان بهتر پیش برود.

او با اشاره به ظرفیت پنجره جوانی جمعیت نیز اظهار کرد: اکنون بیشترین طیف جوان و نوجوان را داریم که مصرف کننده لباس و پوشاک هستند و باید بر این مهم توجه بیشتر کنیم که البسه و پوشاک عنصر هویتی و تمدنی هستند و جوانان ما نیاز به طرح درست و زیبا دارند، طرحی که ارزشمند باشد و بر عناصر بومی ایران‌ زمین تاکید کند. جامعه ایران خیلی راحت عناصر فرهنگی سایر ملل را می‌پذیرد و گاهی با ایجاد تغییراتی در آنها نمودی جدید از آن فرهنگ را نشان می‌دهد و اگر در این زمینه سستی کنیم همین ویژگی مثبت می‌تواند ما را به مصرف‌کننده مد سایر کشورها تبدیل کند. باید بر نقش صدور الگوهای فرهنگی پافشاری کنیم. ما در حوزه مد و لباس حتما می‌توانم نقش بی‌بدیلی داشته باشیم و باید غفلت‌هایی که گاهی هم ناخواسته رخ داده‌اند را جبران کنیم. 
در ادامه ابولقاسم شیرازی – رئیس اتحادیه پوشاک تهران – در سخنانی گفت: آثار دهمین دوره بسیار با کیفیت و ارزشمند است. ما هم در صنف دغدغه جدی مد و لباس را داریم. 
او افزود: در حوزه آموزش و طراحی در اتحادیه پوشاک تهران تقریبا ۱۵ سال است که فعال هستیم و به طراحان پوشاک آموزش تجاری‌سازی می‌دهیم تا با انبوه‌سازی محصول خود را به بازار عرضه کنند. 
شیرازی ادامه داد: به منتخبین اول تا سوم دهمین جشنواره بوم‌تن به صورت رایگان آموزش تجاری‌سازی خواهیم داد و خود را موظف می‌دانیم آنها را به کارگاه‌های تولیدی معرفی کنیم تا در آنجا اشتغال پیدا کنند. 
او افزود: در سطح تهران بالغ بر ۱۰ هزار واحد تولیدی وجود دارد که از هنر طراحان استفاده می‌کنند تا فعالیت هنر – صنعت مد و لباس تقویت شود. 

در ادامه مراسم برگزیدگان بخش دیبا ویژه «طراحی و اجرای لوک اداری بانوان شامل ست مانتو، شلوار و مقنعه» معرفی شدند:
رتبه اول: فرنوش داوری 
رتبه دوم: مهسا جوهری 
رتبه سوم: فاطمه خلیلی
همچنین تقدیر از سخنرانان نشست‌های تخصصی و راه‌یافتگان به جشنواره مسابقه دیبا ونقش تن‌پوش صورت گرفت. 
در ادامه پس اجرای موسیقی زنده توسط گروه «بام» برگزیدگان «نقش تن‌پوش» ویژه طراحی نقوش روی تی‌شرت و شال و روسری با موضوع «منابع طبیعی و تاریخی ایران» معرفی شدند: 
بخش شال و روسری
رتبه اول: فاطمه داوودآبادی
رتبه دوم: صالحه سیدزهتاب 
رتبه سوم: زهرا رستمی 

بخش تیشرت 
رتبه اول: فاطمه دستاران
رتبه دوم: مبینا آخوندی
رتبه سوم: ستاره درخشش‌نیا 
دهمین دوره جشنواره ملی پوشاک بومتن با هدف کمک به انتقال مفاهیم و مؤلفه‌های فرهنگ، هنر و تمدن ایرانی – اسلامی از طریق پوشاک، بسترسازی برای حضور فعال هنرمندان و طراحان خلاق در عرصه صنعت مد و لباس کشور، استعدادیابی و کمک به رشد خلاقیت جوانان و ایجاد ارتباط مستقیم با صنعت و کمک به تجاری‌سازی و تولید طرح‌های منتخب جشنواره، در دو بخش مسابقه نقش‌ تن‌پوش و مسابقه طراحی لباس دیبا برگزار شد.
بخش‌های رقابتی این جشنواره در دو شاخه اصلی مسابقه نقش تن‌پوش، ویژه طراحی نقوش روی تی‌شرت و شال و روسری با موضوع «منابع طبیعی و تاریخی ایران» و مسابقه طراحی لباس دیبا، ویژه «طراحی و اجرای لوک اداری بانوان شامل ست: مانتو، شلوار و مقنعه» برگزار شد.
پیش از این اسامی راه‌یافتگان به نمایشگاه مسابقه نقش‌ تن‌پوش اعلام شده بود و بر این اساس محدثه کاظمی، یاسمن قاراخانی، سمیه محققی، لیلا الواری، فاطمه دستاران، فاطمه داودآبادی، منصوره ادیب، بهاره آهوپای، فاطمه رفیعی‌نیا، زهرا رستمی، صالحه سیدزهتاب، زهراسادات تهوری، مهتاب رسولوی، مهدیه میرحیدری، مبینا معین، رضا مقاتلی، ستاره درخشش‌نیا، مهدیه کیان‌بخش، مونا حیدری دولت‌آباد، لیلا لطفی، مبینا آخوندی، زینب دهقانیان، سعید شهبار، نگین فیروزی، مریم پیری، فاطمه محمودپور و نیلوفر کفایتی به این بخش از مسابقه راه یافته بودند.
همچنین فاطمه خلیلی، مهشید نقیب، مریم نژادی جند، فاطمه خیرخواه، مبینا بنا، زهرا صدیقی ، مهسا جوهری و فرنوش داوری است در بخش مسابقه طراحی لباس دیبا پذیرفته شده بودند. 
انتهای پیام