جشنهای هفتهی سنندج ؛ نگاهی همراه با امید و واقعبینی
✍️ به قلم : امید استادنوروزی
هفتهی سنەدژ ، فرصتی مغتنم برای پاسداشت هویت فرهنگی، هنری و اجتماعی این شهر تاریخی و هنرمندپرور است؛ شهری که با عنوان «شهر خلاق موسیقی» در یونسکو شناخته شده و موسیقی در قالب های مختلف سنتی ، عرفانی و خانقاهی و پاپ به عنوان روح زندهی زندگی مردمانش، در کوچهها، محافل، تکایا و قلبها طنینانداز است.
برنامهها و جشنهای هفته شهر خلاق موسیقی نه تنها نماد فرهنگ غنی این دیار هستند، بلکه فرصتی را برای نشان دادن استعدادهای هنری و موسیقایی مردم فراهم میکنند.
سنندج با تاریخچهای پر از هنر و موسیقی، قلب ساز و آواز ایران است و برگزاری چنین رویدادهایی به ما یادآوری میکند که چگونه میتوانیم با استفاده از توانمندیهای محلی، شهری پویا و زنده بسازیم و حس همبستگی اجتماعی و ایجاد فضایی شاداب برای خانوادهها را فراهم سازیم.
در این راستا، شهرداری و شورای اسلامی شهر سنندج با برگزاری جشنها، برنامههای فرهنگی و هنری، و حضور فعال هنرمندان محلی، جلوهای زیبا از توانمندیهای فرهنگی این دیار را به نمایش گذاشتند. این اقدامات ستودنی، نه تنها به نشاط اجتماعی و تقویت همبستگی شهری کمک کرده، بلکه به شناسایی ظرفیتهای فرهنگی ، هنری سنندج در سطح ملی و بینالمللی نیز یاری میرساند. لذا شایسته است از تلاشهای دلسوزانه و خلاقانهی بانیان و دست اندرکاران این مهم با تمام وجود تقدیر کرد.
با این حال، برگزاری چنین برنامههایی نباید ما را از مشکلات جاری شهر غافل کند. شهروندان سنندجی، همچنان با چالشهایی بزرگی نظیر ترافیک سنگین، کمبود زیرساختهای حملونقل شهری، و افزایش بیرویهی دستفروشان در معابر عمومی مواجهاند. حضور گستردهی این معضلات، گاه چهرهی فرهنگی شهر را در پس پردهای از نارضایتیهای روزمره پنهان میکند و این موضوعات نیازمند توجه ویژهای از سوی مسئولین هستند تا بتوان با تدبیر و درایت همگانی ، کیفیت زندگی را در این شهر بالا برد.

جشنها و برنامههای هنری، اگرچه مایهی امید و غرور است، اما نباید جای درمان مسائل بنیادین را بگیرند. انتظار میرود در کنار توجه به فرهنگ و هنر، نگاه جدیتری نیز به حل مسائل شهری، با بهرهگیری از مشارکت نخبگان، شهروندان و استفاده از تجربیات موفق دیگر شهرها، صورت گیرد.
نکته مهم دیگر اینکه، با توجه به قرارگرفتن این ایام در هفته دوم اردیبهشت ماه که بهترین شرایط آب و هوایی بر شهر حاکم است، برنامه ریزی مناسب برای جذب گردشگر در سالهای بعد امری ضروری است، چراکه اقامتگاهها، هتلها و خانههای بومگردی رونق گرفته
و گردشگرانی از سایر شهرها و حتی کشورهای همسایه نظیر عراق و ترکیه به سنندج سفر کرده و در رویدادهای مختلف فرهنگی، نمایشگاەهای صنایعدستی، شبهای موسیقی محلی، تورهای پیادهروی در بافت قدیم شهر و جشنواره غذاهای محلی شرکت خواهند کرد و قطعا حضور گسترده آنان، رونق قابلتوجهی به اقتصاد شهر خواهد بخشید.
برآوردها نشان میدهد که مجموع خرید گردشگران از بازارهای محلی، رستورانها، فروشگاههای صنایعدستی و هزینه اقامت، گردش مالی بالایی در سطح شهر ایجاد کرده و بسیاری از کسبوکارهای خرد با افزایش درآمد محسوس مواجه میشوند که این میزان افزایش تردد گردشگر میتواند الگوی خوبی برای توسعه گردشگری در سطح شهر در طول سال و بمناسبتهای مختلف علی الخصوص موسیقی باشد و باید اداره میراث فرهنگی و گردشگری آمار دقیقی از حضور گردشگران بمناسبت “هفته سنەدژ” احصاء و بر این اساس برای افزایش آن در سالهای بعد برنامەریزی کرده تا با استمرار چنین برنامههایی به توسعه پایدار گردشگری و اشتغالزایی در منطقه کمک شایانی شود.
به بیان دیگر بزرگداشت هفته سنه باید در تمامی ابعاد مورد توجه قرار گیرد و ما شاهد جامهای ورزشی ، رخدادهای علمی ، نمایشگاههای بین المللی ادوات موسیقی و جشنواره های متنوع در فرهنگ و ادبیات و هنر و صنایع دستی و عذاهای محلی باشیم.
در نهایت باید گفت ، شهر خلاق موسیقی سزاوار شهری با خیابانهایی روان، معابر امن، و مدیریت شهری کارآمد و زیرساختهای مرتبط با جذب توریسم موسیقی است؛ تا شادی و آرامش نه تنها در صحنههای جشن، بلکه در زندگی روزمرهی مردم نیز جاری باشد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰