جشنواره رضوی آثار شاخص را خریداری کند
هنرمند برگزیده جشنواره گرافیک رضوی با بیان اینکه در حوزه مضامین مذهبی فعالیت و تولید اثر زیادی داشته است، گفت: کار کردن در حوزه دینی و خصوصا شخص امام رضا علیهالسلام برای ما هنرمندان ارزش معنوی و ارادتی بالایی دارد. به گزارش سردبیر پرس، محمدعلی خلجی ـ هنرمند فعال رشته گرافیک و کارتون ـ با ارایه […]
هنرمند برگزیده جشنواره گرافیک رضوی با بیان اینکه در حوزه مضامین مذهبی فعالیت و تولید اثر زیادی داشته است، گفت: کار کردن در حوزه دینی و خصوصا شخص امام رضا علیهالسلام برای ما هنرمندان ارزش معنوی و ارادتی بالایی دارد.
به گزارش سردبیر پرس، محمدعلی خلجی ـ هنرمند فعال رشته گرافیک و کارتون ـ با ارایه اثری با موضوع «مبارزه با بی عدالتی و مفاسد» در جشنواره گرافیک رضوی شرکت کرده در این باره میگوید: ابزارهای هنری چون گرافیک و بخش کارتون دستمایه بسیار مناسبی برای خلق آثار مفهمومی و ارایه ارزشها به مخاطب محسوب میشوند. بر همین مبنا استفاده از این هنر برای به تصویر کشیدن مفاهیم رضوی و دینی نیز بسیار حائز اهمیت است؛ چراکه مخاطب امروز بیش از هر چیزی جذب تصویر میشود.
خلجی با اشاره به اهمیت نوع تاکتیک و ابزاری که هنرمند برای خلق اثر بهکار میگیرد، بر لزوم داشتن ذوق هنری و اشراف به ابعاد مفهموم مور نظر توسط هنرمند نیز صحه گذاشت.
وی با اشاره به روند برگزاری جشنواره گرافیک رضوی به ضعف تبلیغات این رویداد در سال گذشته اشاره کرد و گفت: چنین جشنواره بزرگی باید حمایت بیشتری از هنرمندان داشته باشد و حداقل از افراد شاخص شرکتکننده در هر بخش آثار فاخر را خریداری کند.
این هنرمند عرصه گرافیک و طراحی با بیان اینکه در حوزه مضامین مذهبی خلق اثر بسیاری داشته کار کردن در حوزههای دینی و به خصوص برای شخص امام رضا علیهالسلام را دارای جایگاه معنوی و ارادتی بالایی قلمداد کرد.
خوشنویسی، زبان ماندگار مفاهیم دینی است
علی دربان رضوی ـ هنرمند خوشنویس و طراح سنتی ـ درباره نگاه خود به دین و هنر دینی چنین گفت: دین، مقولهای بسیار پهناور و عمیق در عالم معناست و هر یک از دینداران به اندازه فهم و استعداد خویش از دریای شیرین اندیشههای بزرگان بهره میبرند. دین در تبعیت از انبیا و اولیا معنا مییابد. ذهنهای ساده و سطحی، پرداختن به مناسک دین را همان اصل دین میدانند؛ در حالی که سیری در عوالم اندیشه، معیارها و درکهای تازهای به همراه میآورد که برای افراد سطحینگر، درک آن دشوار یا حتی ناشدنی است.
این هنرمند عرصه خوشنویسی در ادامه با اشاره به شعر حافظ که «به می سجاده رنگین کن گرت پیر مغان گوید، که سالک بیخبر نبود ز راه و رسم منزلها» افزود: هضم این سخن برای متدینان ظاهرگرا دشوار است؛ چراکه هنر دینی در نگاه ایشان، بیشتر به ظواهر محدود میشود. برخی مخاطبان هنری، نوع لحن، بیان کلمات، پوشش و حتی همسویی فکری هنرمند را ملاک هنر دینی میدانند. حال آنکه هنر ذاتاً کمالگراست و هنرمندانی که با عشق به درستی، پاکی و انسانیت در مسیر هنر گام برمیدارند، جوهر هنر دینی را در وجود خود دارند؛ حتی اگر ظاهرشان با ایدهآلهای گروهی از مردم مطابقت نداشته باشد.
دربان رضوی خوشنویسی را هنری دانست که با چینش دلنشین حروف، لغات و کلمات، اشتیاق خواندن سخنان بزرگان را در دل مخاطب چندین برابر میکند و به درک عمیقتر مفاهیم کمک میکند.
وی معتقد است که «آیاتی از قرآن، احادیث و اشعار ناب که به قلم خوشنویسان در قالبهای هندسی نگارش شدهاند، بیش از سایر مضامین در ذهن و دل مردم ماندگار شدهاند. شایسته است که احادیث و سخنان گهربار امام رضا (ع) بهدست هنرمندان خوشنویس، زینت یابد و به جان طالبان علم و معرفت نشانده شود؛ تا این آموزهها شیرینتر و ماندگارتر از همیشه در دل مردم جای گیرد.»
جشنواره عکس رضوی نیازمند یک دبیرخانه تخصصی و دائمی است
محمد اکبری ـ هنرمند ـ با بیان اینکه به عنوان یک شرکتکننده و حاضر در جشنواره عکس رضوی شاهد زحمات و تلاشهایی که در راستای برگزاری هرچه کیفیتر این رویداد شده بودم، اظهار کرد: نسل جدید مقداری با مضامین دینی ارتباط کمتری دارند و مانند گذشته اعتقادات عمیق ندارند اما چنین رویدادهای موضوع محوری چون جشنوارههای رضوی که درصدد القا و نشر معارف دین و سیره رضوی با زبان هنر است، به زیبایی میتواند برای مخاطب نسل امروز در این حوزه تغییر نگرش ایجاد کند. این جشنواره به لحاظ نگاه متفاوت به سیره رضوی و به فرهنگ عکس گرفتن و قرار گرفتن در معرض اماکن زیارتی و اتفاق هایی که طی کارگاههای آموزشی رقم میزند، کاربرد بسیار عمیق تری برای جریان سازی معنوی بین هنرمندان جوان و مخاطب جدید دارد لذا تداوم چنین رویدادی غیرقابل انکار بوده و نیاز جامعه است.
اکبری با اشاره به اثرگذاری بالای معنوی عکاسی در حرمهای مطهر استانهای مختلف کشور به واسطه جشنواره رضوی تصریح کرد: این جریان به خوبی پا گرفته و شاخ و برگ داده و لذا نیاز است که با قدرت ادامه پیدا کند و جریان سازی معنوی و دینی را در ابتدا در قشر فرهیخته و هنرمند و سپس در بطن جامعه ایجاد کند. جشنواره عکس رضوی نیازمند یک دبیرخانه تخصصی و دائمی است تا به این واسطه همه اساتیدی چون من شاگردان خود را با این رویداد آشنا و برای حضور و مشارکت این قشر در جشنواره ترتیب کنند.
وی با تاکید بر اهمیت این جشنواره بین هنرمندان عکاس و در جریان سازی سیره رضوی به واسطه هنر عکاسی خاطرنشان کرد: جشنواره عکس رضوی نمیتواند به عنوان یک فستیوال شاخص و موضوع محور جایگاه خود را در بین سایر رویدادهای هنری ارتقاء دهد.
وی برگزاری کارگاههای تخصصی عکاسی در چهار استان دارای حرمین رضوی را گامی موثر در ارتقای سطح آثار این جشنواره قلمداد کرد و بر اهمیت آن نگاه تخصص برای ظرفیت سازی هنری تاکید کرد.
جشنواره رضوی واسطه خوبی برای خلق آثار فاخر این حوزه است
ایمان وکیلی ـ هنرمند خوشنویس کشور ـ با بیان اینکه جشنواره خوشنویسی رضوی رویداد هدفمند و مستمری است که برای هنرمندان این حیطه دارای جایگاه است، اظهار کرد: هنر خوشنویسی طی سالهای اخیر پیشرفت زیادی کرده و در جشنوارههای هنری خوشنویسی حتی شاهد پایین آمدن سن شرکتکنندگان این عرصه هستیم که رغبت نسل جوان را به این حوزه نشان میدهد.
وی با بیان اینکه خوشنویسی جزو مشکلترین هنرهاست؛ برگزاری جشنوارههای هنری و موضوع محوری چون رضوی را موجب ایجاد انگیزهای برای نسل جوان این هنر قلمداد کرد.
وکیلی با اشاره به اثرگذاری هنری آثار خوشنویسی بر مخاطب به ابعاد زیباشناختی این هنر اشاره کرد و گفت: مخاطب با دیدن یک تابلوی خوشنویسی در مرحله اول جذب زیبایی آن میشود؛ اما بعد به مفهوم شعر، بیت یا حدیث نگاشته شده توجه میکند و برای فهم منظور اثر مشتاق میشود؛ لذا این هنر ابزار مناسبی برای نشر مفاهیم ارزشمندی چون سیره رضوی است. انتقال ارزشها و آموزههای دینی و مذهبی به واسطه ابزار هنر در جشنوارههای رضوی نه تنها هنرمندان را به خلق اثر در این حوزه ترغیب میکند بلکه واسطهای برای تولید آثار هدفمند و فاخر در حوزه رضوی است.
این هنرمند خوشنویس با اشاره به هزینهبر بودن هنر خوشنویسی در قیاس با برخی از هنرهای دیگر بر لزوم حمایت بیشتر و ارتقای سطح جوایز جشنواره رضوی در این حوزه نیز تأکید داشت.
شعر رضوی فراتر از مدح، نیازمند تبیین تاریخی است
جواد اسلامی ـ شاعر و عضو شورای سیاستگذاری شعر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ـ با تأکید بر اهمیت حضور شاعران ملی در محفل شعر ارادت گفت: در چند سالی که این محفل برگزار شده، دعوت از شاعران ملی تأثیرات بسیار مثبتی در انتقال تجربه به نسل جوان مشهد و خراسان داشته است. در جشنوارهها معمولاً پیشکسوتان یا شرکت نمیکنند یا در جایگاه داوری حضور دارند و جوانان کمتر فرصت شنیدن مستقیم تجارب آنها را دارند، اما «محفل شعر ارادت» این خلأ را پر کرده است.
عضو شورای سیاستگذاری شعر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ابراز کرد: این محفل فرصتی بینظیر فراهم کرده که شاعران از همه نسلها در کنار هم به شعرخوانی بپردازند، به ویژه در موضوع امام رضا (ع) که بخش مهمی از ادبیات خراسان و کشور را تشکیل میدهد. در این محفل، تبادل تجربه میان نسلها در بستری صمیمانه و تأثیرگذار رخ میدهد که ارزش بسیار بالایی دارد. به نظر من این اتفاق، یکی از نقاط قوت و ویژگیهای خاص این محفل است.
اسلامی درباره نوآوری در شعر رضوی گفت: هر نسلی ذائقه متفاوتی دارد و برای همسویی با مخاطبان امروز، باید به شیوهای نو به مفاهیم و تصاویر پرداخت. برخی معتقدند استفاده از واژههایی مثل «کبوتر» و «گنبد» کلیشهای شده، اما من بر این باورم که حتی همین واژهها هم میتوانند با نگاهی نو و خلاقانه دوباره احیا شوند. همانطور که شاعران بزرگی در تاریخ، مفاهیم تکراری را به زیباترین شکل بازآفرینی کردهاند، امروز هم میتوان با نوآوری، همین تصاویر آشنا را برای مخاطب جذاب کرد؛ به شرطی که تکرار و تقلید صرف نباشد.تصاویر مرتبط با حرم امام رضا (ع) محدود است و نمیتوان بهکلی از آنها عبور کرد، اما هنر شاعر در این است که همین تصاویر محدود را با نگاه و زبانی تازه ارائه دهد تا نوآوری و جذابیت در آن حفظ شود.
این شاعر درباره ویژگیهای شعر رضوی گفت: شعر رضوی نباید صرفا در قالب مدح باقی بماند. لازم است علاوه بر مدح، به تبیین شرایط تاریخی، دلایل تبعید امام رضا (ع)، ایستادگی ایشان در برابر ظلم و دیگر ابعاد شخصیتی و تاریخی ایشان پرداخته شود. شعر باید فراتر از متن ساده باشد؛ باید جریانساز، روشنگر و آگاهیبخش باشد. این نگاه میتواند شعر رضوی را از دیگر اشعار متمایز کند.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰