قیامدشت؛ شهری نو در حریم پایتخت
به گزارش خبرنگار «سردبیر پرس»؛ قیامدشت، مرکز بخش خاوران شهرستان ری در استان تهران، شهری است که در ۱۵ کیلومتری جادهی خاوران و در نزدیکی پایتخت قرار دارد. این شهر که تا سال ۱۳۹۶ بهعنوان روستا شناخته میشد، با پیگیریهای مقامات محلی و به دلیل جمعیت ۵۲ هزارو ۳۹۶ نفریاش (بر اساس سرشماری ۱۳۹۵)، رسماً […]
به گزارش خبرنگار «سردبیر پرس»؛ قیامدشت، مرکز بخش خاوران شهرستان ری در استان تهران، شهری است که در ۱۵ کیلومتری جادهی خاوران و در نزدیکی پایتخت قرار دارد.
این شهر که تا سال ۱۳۹۶ بهعنوان روستا شناخته میشد، با پیگیریهای مقامات محلی و به دلیل جمعیت ۵۲ هزارو ۳۹۶ نفریاش (بر اساس سرشماری ۱۳۹۵)، رسماً به شهر تبدیل شد.
قیامدشت از شمال به روستای چهلقز و ارتفاعات توچال، از شرق به شهرستان پاکدشت، از جنوب به بزرگراه امام رضا و از غرب به روستای توتک و شهرک صنعتی خاوران محدود است.
مساحت این شهر حدود ۱۷۹ هزار مترمربع است و چهار خیابان اصلی شامل خیابانهای ولیعصر، بهشتی، رجایی و آزادی دارد که خیابان ولیعصر بهعنوان قدیمیترین خیابان، محل سکونت بسیاری از ساکنان بومی است.
تاریخچه شهر قیامدشت
تاریخچهی قیامدشت به دورهی پهلوی بازمیگردد. در آن زمان، زمینهای خاکی این منطقه توسط رضاشاه به تیمسار باتمانقلیچ اهدا شد. پس از تفکیک زمینها توسط او، خریداران بهتدریج برای سکونت به این منطقه آمدند. در دورهی ریاستجمهوری بنیصدر، با اعطای وامهای ساختوساز، قیامدشت گسترش یافت و نام آن از «شاهیندشت» به «قیامدشت» تغییر کرد.
این شهر به دلیل نزدیکی به تهران، به مقصدی برای مهاجران جویای کار از شهرهایی مانند آذربایجان شرقی، سبزوار، لرستان و مناطق شمالی کشور تبدیل شده است.
ساختار شهری قیامدشت یکی از نقاط قوت آن است. خیابانها و کوچههای منظم با طراحی هندسی، دسترسی آسان به معابر را فراهم کرده و به گفتهی برخی، قیامدشت را به یکی از زیباترین شهرهای ایران از نظر شاکلهی شهری تبدیل کرده است.
بااینحال، این شهر از کمبود امکانات زیرساختی رنج میبرد. نبود بیمارستان یکی از مشکلات اصلی است و ساکنان برای درمان باید به بیمارستان شهدای پاکدشت مراجعه کنند. یک بیمارستان نیمهکاره که ۲۰ سال است به حال خود رها شده، به گورستان ماشینهای فرسوده تبدیل شده است. بااینحال، سه درمانگاه فعال، از جمله درمانگاه شبانهروزی قیامدشت در خیابان بهشتی و دو مرکز بهداشت، نیازهای اولیهی درمانی را تا حدی تأمین میکنند.
آقای اکبری که ۳۰ سال در خیابان ولیعصر زندگی کرده به خبرنگار ما میگوید: قیامدشت جای خوبی برای زندگیه، چون نزدیک تهرانه و قیمت خونهها مناسبه. ولی کمبود امکانات مثل بیمارستان و پارک بزرگ خیلی حس میشه.
خانم مرادی، مادر سه فرزند نیز معتقد است: مدرسهها و دانشگاه آزاد تهران شرق برای بچهها خوبه، ولی جای تفریحی درستحسابی نداریم. یه شهربازی قراره بسازن، امیدوارم زودتر آماده بشه.
امیر، جوانی ۲۲ ساله و ساکن قیامدشت دربارهی مشکلات این محله به خبرنگار ما میگوید: اینجا برای ما جوونا امکانات ورزشی کمه. مجموعه ورزشی قیامدشت بد نیست، ولی کاش سالنهای بیشتری داشتیم.
امکانات و چالشهای قیامدشت
قیامدشت از نظر دسترسی به حملونقل عمومی وضعیت مطلوبی دارد. ایستگاه اتوبوس باهنر و ایستگاه تاکسی قیامدشت (به مقصد پاکدشت، قرچک و فرونآباد) رفتوآمد را آسان کردهاند. دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق، بخشداری خاوران، اداره گاز، کلانتری و دادگاه بخش خاوران از مراکز مهم این شهر هستند.
بااینحال، تقسیم ادارات قیامدشت بین شهرستانهای ری، پاکدشت و تهران باعث سردرگمی ساکنان شده است. برای مثال، اداره برق تحت نظر پاکدشت و مخابرات زیرمجموعهی تهران است. یکی از مشکلات قدیمی قیامدشت، کیفیت آب آشامیدنی بود که با انتقال آب از سد ماملو در سال ۱۳۹۴ تا حد زیادی رفع شد.
کمبود فضاهای تفریحی و ورزشی نیز همچنان دغدغهی ساکنان است. در سال ۱۳۹۰، طرح احداث شهربازی در قیامدشت مطرح شد تا نیازهای تفریحی منطقه را تأمین کند، اما پیشرفت این پروژه مشخص نیست. اخیراً نیز حادثهی ریزش یک ساختمان مسکونی در ۵ خرداد ۱۴۰۴ به دلیل گودبرداری غیراصولی، که منجر به فوت سه نفر و مصدومیت یک نفر شد، نگرانیهایی دربارهی ایمنی ساختوسازها در این شهر ایجاد کرده است.
بر اساس این گزارش؛ قیامدشت با نزدیکی به پایتخت، قیمت مناسب مسکن و ساختار منظم شهری، گزینهای جذاب برای مهاجران و خانوادههای کارگری است. بااینحال، کمبود امکانات شهری مانند بیمارستان، پارکهای بزرگ و مراکز تفریحی، از چالشهای اصلی است. اگر زیرساختهای قیامدشت بهبود یابد، این شهر میتواند به یکی از مقاصد محبوب برای سکونت در حریم تهران تبدیل شود
انتهای خبر/خ
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰