پیاده کردن منتقدان از کشتیِ ایران هنر نیست / تقویت همبستگی اجتماعی ضرورت این روزهای کشور

دبیر شورای فرهنگ عمومی با تاکید بر اهمیت حفظ همبستگی اجتماعی در شرایط فعلی کشور «ایرانی بودن» را فصل مشترک همه افراد و حتی منتقدان عنوان کرد و گفت: ایران همچون یک کشتی با عظمت در حال حرکت است و این هنر نیست که آدم‌هایی را به دلایل مختلف از جمله اختلاف نظر از کشتی […]

دبیر شورای فرهنگ عمومی با تاکید بر اهمیت حفظ همبستگی اجتماعی در شرایط فعلی کشور «ایرانی بودن» را فصل مشترک همه افراد و حتی منتقدان عنوان کرد و گفت: ایران همچون یک کشتی با عظمت در حال حرکت است و این هنر نیست که آدم‌هایی را به دلایل مختلف از جمله اختلاف نظر از کشتی ایران خارج کنیم. این که کسی توییت می‌زند که با وجود اینکه زندان رفته و به حکومت منتقد است اما تمامیت ایران برایش مهم است و از آن دفاع می‌کند،‌ موضوع ارزشمندی است که باید تقویت شود.

قادر آشنا در گفت‌وگو با سردبیر پرس،‌ با عرض تسلیت بابت شهادت مردم شریف و بی‌گناه کشور، فرماندهان نظامی و دانشمندان به دنبال تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران، بیان کرد: رمز موفقیت هر کشوری در تمام عرصه‌ها، وحدت و یکپارچگی است. در برخورد با دشمن، به‌ویژه دشمنی نظام سلطه با ایران باید این موضوع به شدت تقویت شود. در چنین شرایطی وظیفه همگان این است که علی‌رغم اختلاف نظرها و گلایه‌های موجود که برخی هم به حق هستند، حول محور ایران و دفاع از یکپارچکی کشور متحد باشیم.
شاید ضعف‌هایی باشد اما اکنون زمان موشکافی نیست
او با بیان اینکه رژیم غاصب صهیونیستی به نیابت از رژیم سلطه، علیه کشور ما دست به اقدام نابخردانه زده است، اظهار کرد: نگاه فرهنگ عمومی این است که در این شرایط باید چند اقدام موثر انجام دهیم. اول اینکه باید به سیاست‌گذاران و مسئولان نظامی و امنیتی کشور اعتماد داشته باشیم و رسانه‌ها باید مردم را از این موضوع مطلع کنند که علی‌رغم اینکه شاید گاهی ضعف‌هایی وجود داشته باشد، اما الان زمان موشکافی ماجرا و تحلیل این روند نیست و باید به دستگاه‌های نظامی و امنیتی اعتماد کنیم. بررسی چرایی موضوعات باید به زمان دیگری موکول شود،‌ آنچه اکنون اهمیت دارد این است که بدانیم چگونه دفاع کنیم؟
ناخواسته بلندگوی رسانه‌ای رژیم غاصب نشویم
این دکترای تخصصی علوم سیاسی، «امیدآفرینی» را رکن دوم اقدامات این روزها دانست و تاکید کرد: جامعه با امید زنده است و باید از انتشار هرگونه خبری که سبب ناامیدی مردم شود جلوگیری کنیم. این وظیفه هر ایرانی است؛ نباید ناخواسته بلندگوی رسانه‌ای رژیم غاصب شویم. طی دو شب گذشته رزمندگان ما اتفاقات مهمی را رقم زدند که حجم خسارت‌ بالایی به رژیم صهیونیستی وارد کرد و این امر باید پررنگ شود.
ایران همچون یک کشتی با عظمت در حال حرکت است و این هنر نیست که آدم‌هایی را به دلایل مختلف از جمله اختلاف نظر از کشتی ایران خارج کنیم. باید افراد را با سلایق مختلف، اما حول محور ایران بپذیریم.
توسل اسرائیل به جنگ روانی
آشنا گفت: یکی از کارهایی که اسرائیل همیشه انجام می‌داد و الان هم در جنگ فعلی به آن متوسل شده است، ایجاد جنگ روانی است. رژیم صهیونیستی شب گذشته انبار نفت غرب و جنوب تهران را هدف می‌گیرد، جایی که به خودی خود استراتژیک نیست، اما چون دود سیاه و غلیظی ناشی از به آتش کشیدن آن منتشر می‌شود، این نقطه را هدف می‌گیرد که بازی روانی به راه بی‌اندازد ولی ما نباید آن را پررنگ کنیم و اقدامی مهم جلوه دهیم تا ناخواسته در زمین دشمن بازی نکرده باشیم. باید کار رزمندگان خود را به خوبی نشان دهیم.
باور «ما می‌توانیم» را تقویت کنیم
او با تاکید بر اینکه واقعا با نظام سلطه مواجه هستیم، بیان کرد: در ۸ سال دفاع مقدس،‌ به دلیل نداشتن امکانات کافی، آسمان کشور ما در اختیار رژیم بعث بود و هر کاری دوست داشتند انجام می‌دادند،‌ اما اکنون بچه‌های ایران زمین با وجود تمام مشکلات و تحریم‌ها به تکنولوژی ساخت موشک دست یافتند و توانستند در مقابله با رژیم سلطه که به تمام تجهیزات نظامی مجهز هستند، این قدرت را نشان دهند. باید این باور که «ما می‌توانیم» تقویت شود. نباید در اطلاع‌رسانی شرایط جنگی اغراق کنیم،‌ اما باید توانمندی‌های خود را به خوبی نشان دهیم.
اسرائیل اتفاقا با شهروندان عادی کار دارد
آشنا با بیان اینکه رژیم غاصب به دنبال این است که بگوید با شهروندان عادی کاری ندارد و به دنبال نظامیان است، اظهار کرد: این درحالی است مردم بی‌گناه به شهادت رسیدند. در بخش سوم، در این شرایط باید موضوعات مهمی مانند شهادت کودکان و افراد بی‌گناه به شکل پررنگ اطلاع‌رسانی شود و اصحاب رسانه سعی در نشان دادن این واقعه دردناک داشته باشند. 
او افزود: از طرفی رسانه باید تبیین کند که اصلا چرا اسرائیل به خاک ایران تجاوز کرده است؟ این امر باید به درستی بیان شود. اسرائیل به عنوان یک کشور غیررسمی،‌ به هیچ یک از معاهده‌های بین‌المللی اتمی،‌ شیمیایی و… پایبند نیست. آن وقت این رژیم غاصب، ایران را که تمام معاهده‌ها را رعایت می‌کند، مورد حمله قرار می‌دهد. تبیین این موضوع به لحاظ حقوقی و روشن کردن افکار عمومی بسیار مهم است. 
دبیر شورای فرهنگ عمومی گفت: در نهایت باید به مردم نشان دهیم که انرژی هسته‌ای چه فوایدی دارد و اگر می‌گوییم «انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست» چرا به آن قائل هستیم؟
به اختلافات داخلی دامن نزنیم
او با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی بر موضوع اختلافات داخلی حساب باز کرده است، تصریح کرد: رژیم غاصب نشان داد که تنها زبان زور را می‌فهمد و موفقیت در این بخش نیز به پشتوانه مردم است. باید مراقب باشیم که به اختلافات داخلی دامن نزنیم تا از این گردنه سخت نیز عبور کنیم.
این که کسی توییت می‌زند که با وجود اینکه زندان رفته و به حکومت منتقد است، اما تمامیت ایران برایش مهم است و از آن دفاع می‌کند،‌ موضوع ارزشمندی است که باید تقویت شود. البته این امر هم یک طرفه میسر نمی‌شود و باید هر دو طرف یک گام به سمت جلو بردارند تا وفاق به وجود بیاید.
در میان اهل فن زبان‌زد هستیم
این مدرس دانشگاه گفت: در دنیا موردی نداریم که کشوری شبانه تحت حمله غافلگرانه قرار بگیرد و فرماندهان عالی‌ رتبه‌اش شهید شوند،‌ اما ظرف ۴ ساعت خود را بازیابی کند و این امر ناشی از تجربه ۸ سال دفاع مقدس ما است. این موضوع نیز کاملا در میان اهل فنِ جهان زبانزد است.
پیاده کردن منتقدان از کشتیِ ایران هنر نیست
او با تاکید بر اهمیت تقویت همبستگی اجتماعی در این شرایط، بیان کرد: «ایرانی بودن» فصل مشترک همه ما است؛ حتی کسانی که انتقادات تندی هم دارند ایرانی هستند و این امر «ایرانی بودن» باید تقویت شود. باید حول ایران کنار هم جمع شویم و به سمت اصلاح خطاهای احتمالی برویم. ایران همچون یک کشتی با عظمت در حال حرکت است و این هنر نیست که آدم‌هایی را به دلایل مختلف از جمله اختلاف نظر از کشتی ایران خارج کنیم. باید افراد را با سلایق مختلف، اما حول محور ایران بپذیریم.
دفاع مقدس را چرا به پیروزی رسید؟
دبیر شورای فرهنگ عمومی درباره وضعیت سرمایه اجتماعی در ایران، اظهار کرد: سرمایه اجتماعی با مفهوم «اعتماد عمومی» معنا می‌شود. اعتماد عمومی با کارآمدی به دست می‌آید که به منظور دستیابی به این امر نیاز به شفاف‌سازی، قانون‌گرایی، تحمل و مدارا داریم. ساختار سیاسی، نهادهای عمومی و دولتی ما باید کارآمد باشند و وظایف خود را به درستی انجام دهند که بخشی از این امر روانی و بخشی به شکل عملی است. دفاع مقدس را چرا به پیروزی رسید؟ چون افراد در تمام سطوح مدیریتی هم تراز با مردم رفتار می‌کردند.
افزایش همبستگی اجتماعی و ضرورت تقویت آن
او افزود: به دنبال تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران،‌ همبستگی و سرمایه اجتماعی افزایش یافته است که مسئولین باید این امر را قدر بدانند، به آن احترام بگذارند و آن را ارتقا دهند. این که کسی توییت می‌زند که با وجود اینکه زندان رفته و به حکومت منتقد است، اما تمامیت ایران برایش مهم است و از آن دفاع می‌کند،‌ موضوع ارزشمندی است که باید تقویت شود. البته این امر هم یک طرفه میسر نمی‌شود و باید هر دو طرف یک گام به سمت جلو بردارند تا وفاق به وجود بیاید.
انتهای پیام