مهرعلیزاده: باید شبکه های جاسوسی در داخل کشور شناسایی شود/ در شرایط عادی کشور، فیلترینگ به صلاح مملکت نبود
نیلوفر مولایی: «باید به سمت اصلاحات برویم» این عبارت در روزهای پس از آتش بس میان ایران و اسرائیل از زبان برخی از چهره هایی سیاسی و تحلیلگران اقتصادی و اجتماعی شنیده می شود. خاصه آنکه مسعود پزشکیان، رئیس جمهور صریحا از کنار رفتن نگاه های تنگ نظرانه گفت و محمدرضا عارف، معاون اول رئیس […]
نیلوفر مولایی: «باید به سمت اصلاحات برویم» این عبارت در روزهای پس از آتش بس میان ایران و اسرائیل از زبان برخی از چهره هایی سیاسی و تحلیلگران اقتصادی و اجتماعی شنیده می شود. خاصه آنکه مسعود پزشکیان، رئیس جمهور صریحا از کنار رفتن نگاه های تنگ نظرانه گفت و محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور، با تأکید بر الزام تغییر در برخی رویهها جهت حفظ همبستگی اجتماعی موجود، بیان کرد: «از پیام رهبر معظم انقلاب من این الزام را برداشت میکردم. چون با سبک نگارش و انشاء ایشان هم آشنا هستم، یعنی در صحبتهای ایشان هم این الزام به ما دیکته شده که مسائل و مشکلاتی که مردم داشتند و به هرحال فاصلهای که مردم به خاطر عملکرد ما گرفتهاند را کم کنیم.»
در همین راستا، محسن مهرعلیزاده، فعال سیاسی اصلاح طلب، در گفت و گویی با سردبیر پرس، در خصوص ایجاد اصلاحات و تغییرات در کشور گفت: «مشخصا این پیوند باید بین مردم و حاکمیت تقویت شود، مردم نشان دادند که می فهمند، وطن دوست، قوی، منسجم و متحد هستند و این نعمت بزرگی است. باید اتحاد میان حاکمیت و مردم هم تقویت شود.»
وی که در سوابق خود استانداری را نیز ثبت کردهف همچنین تاکید کرد: «مردم باید احساس کنند که همانطور که کشور را برای خودشان می دانند، حاکمیت و نظام را هم مال خودشان بدانند.»
در ادامه مشروح گفت و گوی محسن مهرعلیزاده، فعال سیاسی اصلاح طلب را در ادامه می خوانید؛
***********
* آقای مهرعلیزاده، بعد از آتش بس برقرار شده میان ایران و اسرائیل، برخی از چهره های سیاسی از حرکت به سمت اصلاحات روایت می کنند. نظر شما درباره این اصلاحات چیست؟
۲ تا جنبه بسیار مهم است. یک اینکه مردم انصافا افتخار آفریدند که در طول تاریخ ایران کم نظیر بود. آنان اقدامات بسیار زیادی در برابر تجاوز اسرائیل و ۱۲ روز جنگ تحمیلی از خودشان و همراهی با حاکمیت نشان دادند. مردم برای ایران و برای حفاظت از کشورشان، دینشان در برابر این رژیم با اقتدار کامل ایستاندند که خیلی ارزشمند است و باید برای داشتن مردم همت بسیار زیادی به خرج داد. برای این کار، باید یک سری اقدامات اساسی در شاکله و ساختارهای سیاسی انجام شود تا همراهی و همکاری میان مردم و مسئولان و حاکمیت تقویت شود.
مسئله دیگر این است که در عملیاتی که اسرائیل انجام داد شاهد یک سری کارهای جاسوسی و رد و بدل شدن اطلاعات بودیم. این کار چه از سوی افرادی در داخل کشور و چه از سوی جاسوسان موساد که در کشور رخنه کردند، رخ داد. در حال حاضر، باید شبکه های آنان شناسایی شود و به شکل خیلی جدی این نقیصه ها جبران شود. این دو موضوع مهمی است که خیلی باید به آنان توجه کرد.
* ما در جنگ ۱۲ روزه شاهد انسجام ملی و حضور برخی از چهره هایی سیاسی مانند همایون کاتوزیان، نهضت آزادی و … بودیم. اما برای حفظ این انسجام و آشتی ملی چه اقدامی باید کرد؟
مشخصا این پیوند باید بین مردم و حاکمیت تقویت شود، مردم نشان دادند که می فهمند، وطن دوست، قوی، منسجم و متحد هستند و این نعمت بزرگی است. باید اتحاد میان حاکمیت و مردم هم تقویت شود.
باید به نقش مردم اهمیت داده شود و آنان را نادیده نگیرند
* این اصلاحات به صورت مصداقی باید در چه زمینه هایی انجام شود؟
والا به صورت مصداقی نمی توانم بگویم اما به صورت کلی باید به نقش مردم اهمیت داده شود و آنان را نادیده نگیرند. مردم باید احساس کنند که همانطور که کشور را برای خودشان می دانند، حاکمیت را هم مال خودشان بدانند. یعنی در ابعاد مختلف و جاهایی نقش مردم در غالب نظام دموکراتیک به نظام جمهوری اسلامی حفظ شود و ملت با حاکمیت همسویی کامل داشته باشند.
* چه اصلاحاتی در خصوص پدیده نفوذ باید صورت بگیرد؟
صد در صد باید در این زمینه اصلاحاتی با دقت و سرعت بالا صورت بگیرد، با تجریباتی که از جنگ ۱۲ روزه به دست آمد، جلوی نفوذیان را بگیرند.
در شرایط عادی کشور، فیلترینگ اصلا به صلاح مملکت نبود
* آقای مهرعلیزاده! در جنگ دوازده روزه شاهد محدودیت ها در دسترسی به اینترنت، قطع آن و حتی ملی شدن اینترنت بودیم. یک علت احتمال سواستفاد از فیلترشکن ها در این مدت بود. برخی معتقدند که اگر فیلترینگ برداشته می شد، دچار خسارت کمتری در این زمینه بودیم، تحلیل شما چیست؟
این موضوع از همان مورادی است که سابقهداران باید نظر بدهند. در شرایط عادی کشور، فیلترینگ اصلا به صلاح مملکت نبود و مانعی برای مردم در زمینههایی مثل کسب و کارها، تجارت، علم و تحصیل، زندگی عادی و ارتباطات بوده است. نمی توانم درباره ضرورت فیلترینگ در زمان جنگ علی الخصوص این جنگ ۱۲ روزه اظهارنظر کنم چرا که اطلاعات و ارتباطات مردم خیلی مهم بود و رژیم صهیونستی از وضعیت استفاده کرد.
اما در زمانی که کشور در شرایط عادی است، ما می توانیم با آموزش و هشدار لازم دسترسی آنان را به شبکه های اطلاع رسانی آسان کنیم و به اطلاعات لازم دست پیدا کنند.
۲۷۲۱۵
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰