اولویت جدید برای دریافت تسهیلات بانکی
به گزارش سردبیر پرس به نقل از خانه ملت، سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی با تأکید بر نقش حیاتی تولید در حفظ ارزش پول ملی، اظهار داشت: اگر تولید نباشد و درآمدهای ناشی از تولید و صادرات کاهش یابد، کشور در تأمین منابع ضروری خود دچار مشکل میشود. در چنین شرایطی، هزینهها یا ثابت میمانند یا […]
به گزارش سردبیر پرس به نقل از خانه ملت، سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی با تأکید بر نقش حیاتی تولید در حفظ ارزش پول ملی، اظهار داشت: اگر تولید نباشد و درآمدهای ناشی از تولید و صادرات کاهش یابد، کشور در تأمین منابع ضروری خود دچار مشکل میشود. در چنین شرایطی، هزینهها یا ثابت میمانند یا افزایش پیدا میکنند و نهایتاً خود به خود ما به سمت چاپ پول بدون پشتوانه یا استقراض از منابع داخلی سوق پیدا میکنیم.
نماینده مردم «بشاگرد، جاسک، رودان، سیریک، میناب» افزود: تأمین نقدینگی بدون پشتوانه یکی از عوامل اصلی تضعیف ارزش پول ملی در سالهای اخیر بوده است. بهترین راهکار برای کنترل این وضعیت، حمایت قوی از تولید و کنترل جریان نقدینگی است. بانک مرکزی باید پرداخت تسهیلات به بنگاهها و شرکتهایی را که نقش مؤثری در تولید ندارند، بهویژه در حوزه خدمات غیرضروری، محدود کند. البته این موضوع به معنای عدم پرداخت تسهیلات به بنگاههای کوچک و تسهیلات حمایتی به مردم نیست و بانک مرکزی باید در این بخش نقش آفرینی زیادی داشته باشد.
هاشمی نخل ابراهیمی با اشاره به لزوم بازنگری در نحوه تخصیص منابع بانکی گفت: در حال حاضر، بخشی از تسهیلات بانکی صرف شرکتها و مجموعههایی میشود که عملاً نقشی در فرآیند تولید ندارند و بعضاً صرف هزینههایی میشود که نه تنها به بهبود وضعیت تولید کمک نمیکند، بلکه موجب انباشت نقدینگی سرگردان و افزایش فشار تورمی میگردد. برخی از این مجموعهها با گردش مالی چندین برابر خانوارهای معمولی، از تسهیلاتی بهرهمند میشوند که کمترین بازدهی تولیدی را دارند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: بانک مرکزی باید حمایت هدفمند از تولیدکنندگان واقعی نظیر کارآفرینان، کسبوکارهای خرد، متوسط و حتی تولیدکنندگان بزرگ را در اولویت خود قرار دهد. تأمین منابع ارزی و ریالی موردنیاز این بخشها میتواند موجب افزایش درآمد ملی، توسعه صادرات و ارزآوری پایدار شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حفظ ارزش پول ملی بدون تقویت پایههای واقعی اقتصاد، یعنی تولید، ممکن نیست؛ بنابراین بانک مرکزی باید سیاستهای اعتباری و پولی خود را در جهت تأمین مالی تولید و محدودسازی تسهیلات بیهدف به سمت جریانهای تولیدمحور سوق دهد. /
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰