دایناسوری که زیر موزه دایناسورها پنهانشده بود
غزال زیاری: اخیراً دانشمندان در شهر دنور آمریکا، فسیل یک دایناسور ۶۷.۵ میلیون ساله را در اعماق زمین کشف کردند. نکتهای که در این میان جلبتوجه میکند این است که این فسیل، بهطور کاملاً اتفاقی درست زیر پارکینگ موزهای دفن شده بود که نمونههای مشابهی از دایناسورها را در خود نگه میدارد. طبق توضیح موزه […]
غزال زیاری: اخیراً دانشمندان در شهر دنور آمریکا، فسیل یک دایناسور ۶۷.۵ میلیون ساله را در اعماق زمین کشف کردند. نکتهای که در این میان جلبتوجه میکند این است که این فسیل، بهطور کاملاً اتفاقی درست زیر پارکینگ موزهای دفن شده بود که نمونههای مشابهی از دایناسورها را در خود نگه میدارد.
طبق توضیح موزه علوم و طبیعت دنور، این تکه استخوان باستانی حدود ۲۳۲ متر زیر سطح پارکینگ این مؤسسه دفن شده بود و از همین رو، قدیمیترین و عمیقترین فسیل کشفشده در محدوده شهری بهحساب میآید.
علاوه بر این اتفاق تصادفی و عجیب که استخوان دایناسوری دقیقاً زیر یک موزه تاریخ طبیعی پیدا شود، نحوه کشف این فسیل هم در نوع خودش جالب توجه است.
این فسیل چگونه کشف شد؟
در ژانویه امسال بود که محققان برای بررسی این موضوع که آیا میتوان از دمای درونی زمین برای گرمایش و سرمایش پایدار ساختمان استفاده کرد یا خیر، حفاری در زیر پارکینگ موزه را آغاز کردند. این روش که “گرمایش زمینگرمایی” نام دارد، بر پایه همان اصل چشمههای آبگرم عمل میکند و امروزه بهعنوان یکی از قدیمیترین انواع انرژیهای تجدیدپذیر آزمایش میشود و مسئولان موزه نیز درنظر داشتند تا برای تنظیم دمای موزه به سراغ این شیوه بروند.
این پروژه با یک کمکهزینه ۲۵۰ هزار دلاری از سوی فرماندار کلرادو شروع شد و بعد از آنکه دو دستگاه حفاری کارشان را شروع کردند، دانشمندان تصمیم گرفتند ببینند که هنگام حفاری در اعماق پوسته زمین چه چیزهای دیگری ممکن است پیدا کنند. همین ایده در نهایت منجر به یک کشف ارزشمند و حیرت انگیز شد.
طبق مقاله منتشر شده، با شروع این پروژه، دانشمندان نهتنها نمونههای زمینشناسی جالبی در مغزه حفاری به قطر ۶.۳۵ سانتیمتر به دست آوردند، بلکه بهصورت کاملاً اتفاقی به تکهای از استخوان یک دایناسور مربوط به ۷۰ میلیون سال پیش برخورد کردند که همه آنها را انگشت به دهان گذاشت.
جیمز هاگادورن، مسئول زمینشناسی موزه در این باره توضیح داد: «این دقیقاً مثل این است که در بلیت بختآزمایی برنده شوی و همزمان هم صاعقه به تو برخورد کند. هیچکس نمیتوانست پیشبینی کند که در زیر این تکه کوچک از زمین که حفاری در آن را آغاز کردیم، واقعاً استخوان دایناسوری نهفته باشد.»
بررسیها برای شناسایی دایناسور
بعد از کشف این فسیل، دانشمندان تحقیقات دقیقشان را آغاز کردند تا اطمینان حاصل کنند که این استخوان واقعاً متعلق به یک دایناسور است یا خیر. البته هنوز پژوهشگران نمیتوانند با قطعیت بگویند که این فسیل متعلق به کدام گونه از دایناسورهاست و این دایناسور چگونه مرده است.
با ادامه یافتن تحقیقات مشخص شد که این تکه استخوان بخشی از مهرههای یک دایناسور اورنیتوپود (گروه گستردهای از دایناسورهای گیاهخوار دوپا از دوره کرتاسه) بوده است. البته طبق توضیح مسئولان موزه، این کشف فقط به دلیل اتفاقی بودنش حیرتانگیز نیست.
هاگادورن، مسئول زمینشناسی موزه در این باره توضیح داد: «این فسیل به دورهای که درست قبل از انقراض گسترده دایناسورها بوده است تعلق دارد. این کشف از لحاظ علمی و تاریخی هیجانانگیز است. چنین کشفهای دیرینهشناسی شهریای بسیار نادرند؛ اما باعث تحریک علاقه عمومی به علم شده و ارتباط ما با طبیعت را عمیقتر میکنند.»
منبع: futurism
۲۲۷۲۲۷
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰