سیاستهای جدید شورای شهر برای جبران خسارات جنگی/ ۱۲ تا ۱۸ ماه بازده زمانی برای بازگشت به خانه/ اموال آسیبدیده شهروندان مشمول خسارت میشود؟
الهه جعفرزاده: در پی حملات اخیر اسرائیل به مناطق مختلف تهران، که منجر به تخریب گسترده واحدهای مسکونی، تجاری و زیرساختهای شهری شد، مدیریت شهری تهران با همکاری سایر نهادهای دولتی و عمومی، مجموعهای از سیاستها و اقدامات اجرایی را برای جبران خسارات و بازسازی مناطق آسیبدیده تدوین و آغاز کرده است. این اقدامات در […]
الهه جعفرزاده: در پی حملات اخیر اسرائیل به مناطق مختلف تهران، که منجر به تخریب گسترده واحدهای مسکونی، تجاری و زیرساختهای شهری شد، مدیریت شهری تهران با همکاری سایر نهادهای دولتی و عمومی، مجموعهای از سیاستها و اقدامات اجرایی را برای جبران خسارات و بازسازی مناطق آسیبدیده تدوین و آغاز کرده است. این اقدامات در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی و بازگرداندن آرامش به زندگی روزمره مردم پایهریزی شدهاند.
مهدی عباسی، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، در گفتوگو با سردبیر پرس، ضمن تشریح برنامههای شهرداری و شورای شهر، بر نقش محوری مدیریت شهری در تسریع روند نوسازی و حمایت از آسیبدیدگان تأکید میکند.
او با اشاره به اینکه بازسازی واحدهای آسیبدیده باید در اولویت همه نهادها قرار گیرد، میگوید: «یکی از اولویتها در کشور و برای تمام مجموعهها، اعم از دولت و سایر دستگاهها، کار بازسازی و ساخت مسکنهایی است که توسط رژیم صهیونیستی آسیب دیدهاند. در نتیجه ما هم در شهرداری تهران این را وظیفه خودمان دیدیم.»
عباسی – رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران
سیاستهای مالی و تسهیل ساختوساز برای ساختمانهای تخریبشده
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری تهران، از مصوبهای در شورای شهر خبر میدهد که بر اساس آن، عوارض ساختمانی برای ساختمانهای تخریبشده به صفر رسیده و تراکم تشویقی نیز برای این پروژهها در نظر گرفته شده است: «طی جلسات، مصوبهای داشتیم که طبق آن، عوارض ساختمانیای که در این ساختمانها باید تعیین میشد را صفر کردیم و همچنین تراکمی تشویقی برای ساختمانهای تخریبشده پیشبینی شد که بتوانند از آن استفاده کنند و شریک اقتصادی در کنار خودشان قرار دهند تا هزینههای ساختوساز برایشان جبران شود. این سیاستهای مالی برای پروژههای تخریبشده است.»
همچنین بخوانید:
زخمهای باز اوین؛ روایتی از ویرانی و تروما/ سرگذشت ساکنان این منطقه پس از حمله؛ از تخریب تا مفقودی اموال
چشمانداز ۱۸ ماهه برای بازگشت به خانه
عباسی اضافه میکند: «شهرداری آمادگی دارد که بتواند به سرعت روند سوءپروانهها را فارغ از تشریفات زائد قانونی دنبال کند و امیدواریم که بتوانیم روند نوسازی را با موفقیت پیش ببریم و جبران خسارت مالی شهروندان به درستی صورت پذیرد.
در ساختمانهایی که بهصورت موردی، آسیب خُردی ایجاد شده بود یا شیشهها شکسته بود در بسیاری موارد شهرداریهای مناطق توانستهاند با اقدام سریع و همکاری خود مالکان بازسازی را انجام دهند و این موضوع را هم تا حد زیادی حل کنند.»
او تصریح میکند: «شهرداری آمادگی دارد که بتواند به سرعت روند صدور پروانهها را فارغ از تشریفات زائد قانونی دنبال کند. در شرایط فعلی کشور اگر بتوانیم روند نوسازی را سریعتر کنیم، چشمانداز این است که بسیاری از پروژهها را ظرف مدت ۱۲ تا حداکثر ۱۸ ماه به اتمام برسانیم. حتی آنها که خودشان میخواهند بسازند هم میتوانند به سرعت کار بیفزایند؛ این روند را زودتر به اتمام برسانند و امکان سکونت افراد فراهم شود.»
همچنین به گفته علیرضا زاکانی، شهردار تهران، در حال حاضر بیش از ۳۵۰ خانوار در ۹ مرکز اقامتی مستقرند. تغذیه و هزینه اسکان نیز بهطور کامل توسط شهرداری تأمین شده و هیچ وجهی از شهروندان دریافت نمیشود.
همچنین بخوانید:
اسکان بیش از هزار نفر طی جنگ در ۱۳ هتل تهران/ جبران خسارت ۴۰۰ میلیون تومانی هتلها در دستور کار/ کنسلیها بدون جریمه پرداخت شدند
اموال آسیبدیده شهروندان هم مشمول خسارت میشود؟
عباسی در پاسخ به پرسشی در رابطه با تخصیص بودجه برای جبران خساراتی مانند تعمیر خودروها یا اموال مردم طی این جریانات میگوید: «مأموریت نوسازی در اصل بهعهده دولت است اما همه دستگاهها و سازمانها باید کمک کنند که این مأموریت سریع و باکیفیت انجام شود. از این جهت شورای شهر، شهرداری تهران را موظف کرده که این مأموریت را دنبال کند تا بتوانیم به سرعت مسکنهای آسیب دیده را بازسازی و افرادی که در این حادثه آسیب دیدهاند را خانهدار کنیم.»
در همین راستا شهردار تهران هم در جلسه پیشین شورای شهر اظهار داشت: «برای خودروهای آسیبدیده، اطلاعات مربوط به ۸۷۵ دستگاه با همکاری پلیس و شهرداری صحتسنجی شده و برای پیگیری خسارت به وزارت صمت ارجاع داده شده است. همچنین برای وسایل منازل تخریبشده، محلهایی امن در سطح مناطق مشخص شدهاند.»
همچنین طبق آخرین اظهارات سخنگوی دولت در نشست خبری روز سهشنبه (۲۴ تیر ۱۴۰۴)، جبران خسارات وارده بر اموال و لوازم خانگی هم در روند بازسازی و نوسازی مدنظر قرار دارد: «ما تولیدکننده لوازم خانگی بسیار خوبی در کشور داریم که به خوبی میتوان از ظرفیت آنها استفاده کرد. فقط کافی است که فرآیند کار به درستی ترسیم شود و بتوانند از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنند. تولیدکنندگان لوازم خانگی و سازندگان مسکن ما بسیار قوی و قدر هستند و میتوانند لااقل آنچه را که مردم از دست دادهاند، به گونهای جبران کنند که مردم حداقل آسیب و فشار را دیده باشند.»
حمایتهای روانی؛ ضرورتی برای بازسازی آرامش در پایتخت
در کنار خسارات فیزیکی ناشی از حملات اخیر، بخش قابل توجهی از شهروندان تهرانی هم با تروما و سایر آسیبهای روانی جدی مواجهاند؛ مثل ترس، اضطراب و ناامنی ذهنی که گاه پایدار و فراگیر شدهاند. این تجربه تلخ نهتنها آرامش خانوادگی را مختل کرده، بلکه بر کیفیت زندگی و تعاملات اجتماعی نیز سایه انداخته است.
شهرداری تهران در همکاری با وزارت بهداشت، توسط مجموعه شرکت شهر سالم، خدمات مشاورهای مورد نیاز را در اختیار پرسنل شهرداری و شهروندان آسیبدیده قرار داده است. شورای شهر تهران نیز با شناخت ابعاد روانی بحران، تلاشهایی را برای ارائه خدمات مشاورهای و روانشناسی رایگان در سطح شهر آغاز کرده است.
مهدی عباسی در این زمینه عنوان میکند: «ما ساختارهای اجتماعی و معاونت مرتبط با این موضوع را داریم، ولی فراگیری و گسترهاش آنقدر وسیع نیست که عموم شهروندان را جواب بدهد. قاعدتاً برخی نیازهای اساسی قابلیت رفع دارد اما مهم آن است که تمام اجزای جامعه به امنیت روانی احترام قائل باشند و همه اعضا، اعم از نخبگان، مسئولان و رسانهها، تلاش کنند امنیت روانی را ارتقا دهند و ناخواسته با اخبار و گزارههای نامناسب به امنیت روانی آسیب نزنند.»
۴۷۲۳۲
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰