بررسی شایعه‌ای که رد شد؛ نیمکت امیر قلعه‌نویی متزلزل است؟

به گزارش پایگاه خبری سردبیر پرس؛ در حالی‌ که به‌نظر می‌رسید همه چیز در اطراف نیمکت تیم ملی فوتبال ایران آرام پیش می‌رود، انتشار اطلاعیه‌ای رسمی از سوی فدراسیون فوتبال در خصوص خوان کارلوس اوسوریو، سرمربی کلمبیایی، فضای رسانه‌ای را غافلگیر کرد. این بیانیه در شرایطی منتشر شده که تاکنون هیچ رسانه رسمی داخلی، چه مکتوب […]

به گزارش پایگاه خبری سردبیر پرس؛ در حالی‌ که به‌نظر می‌رسید همه چیز در اطراف نیمکت تیم ملی فوتبال ایران آرام پیش می‌رود، انتشار اطلاعیه‌ای رسمی از سوی فدراسیون فوتبال در خصوص خوان کارلوس اوسوریو، سرمربی کلمبیایی، فضای رسانه‌ای را غافلگیر کرد.
این بیانیه در شرایطی منتشر شده که تاکنون هیچ رسانه رسمی داخلی، چه مکتوب و چه تصویری، خبری درباره مذاکرات احتمالی فدراسیون فوتبال با اوسوریو یا حتی مطرح شدن نام او به‌عنوان گزینه هدایت تیم ملی منتشر نکرده بود. با این حال، فدراسیون فوتبال ایران بر اساس ادعای یکی از رسانه‌های خارجی، ضمن تکذیب هرگونه ارتباط با اوسوریو، تأکید کرده است که «برنامه قطعی فدراسیون، ادامه همکاری با امیر قلعه‌نویی و کادر فنی فعلی تا جام جهانی ۲۰۲۶ است.»
اوسوریو گزینه ایران نیست؛ هدف اصلی تیم ملی چین
خوان کارلوس اوسوریو که سابقه هدایت تیم ملی مکزیک را در کارنامه دارد، این روزها به‌عنوان یکی از گزینه‌های هدایت تیم ملی چین مطرح است. با وجود این‌که کارنامه او در مکزیک قابل قبول بوده، اما به نظر نمی‌رسد که در مقطع فعلی، گزینه‌ای مناسب برای نیمکت تیم ملی ایران باشد. جالب‌تر آنکه حتی یک رسانه داخلی هم پیش از این بیانیه، به احتمال حضور او در ایران اشاره‌ای نکرده بود.
فدراسیون و سایه سنگین تجربه تلخ ۲۰۲۲
اصرار فدراسیون فوتبال بر تداوم همکاری با امیر قلعه‌نویی، ناخودآگاه مخاطبان فوتبال را به یاد اتفاقات پیش از جام جهانی ۲۰۲۲ قطر می‌اندازد؛ جایی که فدراسیون وقت، علیرغم تأکید بر حفظ اسکوچیچ، در نهایت در آستانه جام جهانی، با او قطع همکاری کرد و کارلوس کی‌روش را برگرداند. نتیجه آن تصمیم هنوز محل بحث است، اما نکته مهم‌تر این است که تعلل در تصمیم‌گیری و نداشتن یک نقشه راه روشن، می‌تواند دوباره تیم ملی را در مسیر آماده‌سازی دچار بحران کند.
اکنون اگر فدراسیون به دنبال تقویت کادر فنی یا حتی تغییر سرمربی است، باید این تصمیم را هرچه زودتر اجرایی کند. در غیر این صورت، ضروری است که برای کادر فعلی، بهترین شرایط تدارکاتی فراهم شود؛ موضوعی که هنوز خبری از آن نیست.
آینده‌ای مبهم؛ نیاز به برنامه‌ریزی روشن
در گزارش‌های پیشین، بارها به این موضوع اشاره شده که تیم ملی فوتبال ایران، مانند تیم ملی والیبال با هدایت روبرتو پیاتزا، نیاز به استفاده از دانش روز مربیان خارجی در کنار مربیان ایرانی دارد. استفاده از چهره‌هایی مانند مانیکونه، می‌تواند به بهبود کیفیت فنی تیم کمک کند.
در غیاب برنامه‌ریزی مشخص و حضور در تورنمنت‌هایی مانند کافا، امید به درخشش در جام جهانی ۲۰۲۶ – که با حضور ۴۸ تیم برگزار می‌شود – بسیار محدود خواهد بود. به‌خصوص اگر تیم ملی ایران، با ترکیب فعلی، به یکی از مسن‌ترین تیم‌های حاضر در این رقابت‌ها تبدیل شود.

۲۵۷ ۲۵۱