جرای طرح ملی بررسی وضعیت تغذیه عشایر در کرمانشاه

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از اجرای طرح ملی بررسی وضعیت تغذیه‌ای در جمعیت عشایری این استان خبر داد و گفت: این طرح با هدف شناسایی مشکلات تغذیه‌ای و ارتقای سلامت این جامعه در حال اجرا است.

به‌گزارش سردبیر پرس از کرمانشاه؛ فریبرز ایمانی امروز جمعه ( ۱۴ شهریور) در گفت‌وگو با خبرنگار برنا با اشاره به اهمیت نقش عشایر در اقتصاد و امنیت غذایی کشور، اظهار کرد: عشایر یکی از مهم‌ترین گروه‌های جمعیتی ایران هستند که بخش قابل توجهی از مواد پروتئینی به‌ویژه گوشت قرمز را تأمین می‌کنند، بنابراین توجه به سلامت و تغذیه آن‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد.

 

وی افزود: طرح کشوری بررسی وضعیت تغذیه عشایر از سوم شهریور در استان کرمانشاه آغاز شده و تا پایان ماه جاری در شهرستان‌های کرمانشاه، اسلام‌آبادغرب، دالاهو، گیلانغرب و هرسین ادامه خواهد داشت.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: این طرح توسط شش تیم ارزیاب از معاونت بهداشتی دانشگاه و با حضور کارشناسان تغذیه و آزمایشگاه انجام می‌شود.

 

ایمانی تصریح کرد: در این مطالعه از روش‌های مختلف شامل بررسی‌های تن‌سنجی، ارزیابی دریافت‌های غذایی و آزمایش‌های بیوشیمیایی استفاده خواهد شد.

 

به گفته وی، اجرای این طرح در دو مرحله تابستان و زمستان برنامه‌ریزی شده است تا تصویر دقیقی از وضعیت تغذیه عشایر به دست آید.

 

ایمانی با بیان اینکه در این طرح وضعیت تغذیه‌ای جامعه عشایری از جمله سوء تغذیه در کودکان و مادران باردار، دریافت‌های غذایی، کبود ریزمغذی‌های مهم و کم‌خونی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: نتایج این طرح مبنای اقدامات مداخله‌ای در حوزه سلامت جامعه عشایری قرار خواهد گرفت.

 

وی در پایان سخنانش از همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و سازمان امور عشایری کشور در اجرای این طرح خبر داد.