کرمانشاه با تولید ۱۱۱ هزار تن نخود، رتبه اول کشور را در اختیار دارد
سعید کریمی در گفتوگو با خبرنگار سردبیرپرس در کرمانشاه اظهار کرد: خاک و شرایط اقلیمی استان کرمانشاه موجب تولید نخود با کیفیتی میشود که مورد توجه بازارهای داخلی و خارجی است، به طوری که نخود کرمانشاه یک برند صادراتی در کشور به حساب میآید.
وی سطح زیر کشت این محصول در استان را ۱۶۰ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: ۶۶ هزار هکتار نخود پاییزه و ۹۴ هزار هکتار نخود بهاره است که بیشترین سطح زیر کشت نخود در استان مربوط به شهرستانهای کرمانشاه، سنقروکلیایی، اسلام آبادغرب، دالاهو و روانسر میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه ۴۱ درصد سطح زیر کشت نخود استان به نخود پاییزه اختصاص دارد، عنوان کرد: توسعه کشت نخود پاییزه با توجه به مقاومت آن به بیماریها، عملکرد بیشتر و امکان برداشت مکانیزه از اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی استان است.
کریمی اضافه کرد: تاکنون پنج رقم بذر نخود اصلاح شده توسط معاونت تحقیقات دیم سرارود تولید و به کشاورزان معرفی شده است که در مقایسه با ارقام محلی، تولید بیشتری دارند و میتوانند بر درآمد خانوار روستایی مؤثر باشند.
وی با اشاره به زنجیره ارزش نخود به عنوان یکی از برنامههای در حال پیگیری گفت: توسعه صنایع تبدیلی به منظور کاهش خامفروشی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر، مورد توجه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نوسان قیمت فروش نخود در زمان برداشت و ممنوعیت صادرات را از مشکلات عمده تولید این محصول دانست و ادامه داد: داشتن یک برنامه صادراتی منظم ضرورت دارد.
کریمی با بیان اینکه برداشت نخود به دو صورت مکانیزه و دستی انجام میشود، خاطرنشان کرد: کشت نخود در استان زمینه اشتغال برای ۱۵ هزار و ۷۰۰ نفر را فراهم کرده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰