فاز اول موزه دفاع مقدس کرمانشاه تا ۲۲ بهمن به بهره‌برداری می‌رسد

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس کرمانشاه ؛ تلاش داریم تا بخش آمفی‌تئاتر این مجموعه در ایام‌الله دهه مبارک فجر امسال (۲۲ بهمن) به بهره‌برداری برسد.

به گزارش سردبیرپرس از کرمانشاه، سرهنگ یونس عزیزی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمانشاه امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، برنامه‌های این اداره‌کل به مناسبت گرامیداشت چهل‌وپنجمین سالگرد دفاع مقدس را تشریح کرد.

وی ادامه داد: در سطح استان، بیش از ۱۳۰ برنامه محوری و بالغ بر ۴ هزار و ۵۰۰ فعالیت فرهنگی، هنری و اجتماعی تدارک دیده شده که با مشارکت نیروهای مسلح، دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مختلف طی هفت روز آینده اجرا خواهد شد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمانشاه افزود: «روز نخست هفته دفاع مقدس به نام پیشکسوتان دفاع مقدس و مقاومت، مظهر سربلندی و وحدت ملی نام‌گذاری شده است. در همین راستا، یکی از مهم‌ترین برنامه‌های این هفته برگزاری ششمین مراسم تجلیل از پیشکسوتان دفاع مقدس با حضور جمعی از رزمندگان، ایثارگران و خانواده‌های شهدا خواهد بود.

وی شعار هفته دفاع مقدس امسال را «ما فاتحان قله‌ایم» عنوان کرد و با اعلام روز شمار این هفته افزود:

 

ـ‌ دوشنبه ۳۱ شهریورماه: پیشکسوتان دفاع مقدس و مقاومت، طلایه‌داران سربلندی و وحدت ملی

ـ‌ سه‌شنبه اول مهرماه: جوانان، علم و دانش‌پژوهی، اقتدار ملی

ـ‌ چهارشنبه دوم مهر ماه: زنان، مدافعان حریم خانواده و جامعه

ـ‌ پنجشنبه سوم مهرماه: شهیدان، جانبازان، آزادگان و فخرآفرینان

ـ‌ جمعه چهارم مهرماه: دفاع همه‌جانبه، پشتیبانی مردمی، اصناف سربازان، معنویت

ـ‌ شنبه‌ پنجم مهرماه: نیروهای مسلح، بسیجیان، جهادگران، روحانیت، عشایر، روستائیان و پیشمرگان کرد مسلمان

 

‌ـ‌ یکشنبه ۶ مهرماه: ولایت‌مداری، بصیرت، دشمن‌شناسی و استکبارستیز

 

‌ـ‌ دو شنبه ۵ مهر: فرماندهان، عزت‌مداران و حماسه‌آفرینان

عزیزی تأکید کرد: تمامی این برنامه‌ها با همکاری و مشارکت نهادها و ارگان‌های مختلف استان برگزار خواهد شد تا بتوانیم رسالت خود را در تبیین و ترویج فرهنگ دفاع مقدس به بهترین شکل ممکن انجام دهیم.

فاز اول موزه دفاع مقدس کرمانشاه تا ۲۲ بهمن به بهره‌برداری می‌رسد

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمانشاه در خصوص آخرین وضعیت پروژه موزه دفاع مقدس در این استان توضیحاتی ارائه داد.

وی با اشاره به اینکه این پروژه در زمینی به مساحت ۱۵ هزار مترمربع و در سه فاز در حال احداث است، اظهار کرد: موزه دفاع مقدس کرمانشاه در ورودی شرقی شهر و با هدف تبدیل شدن به قطب فرهنگی دفاع مقدس در غرب کشور در حال ساخت است.

عزیزی افزود: فاز نخست این پروژه با زیربنای ۶ هزار و ۵۰۰ متر مربع در دست اجراست که شامل بخش‌هایی چون گالری موزه‌های بسته، مرکز اسناد و کتابخانه و همچنین آمفی‌تئاتر است.

وی خاطرنشان کرد: تلاش داریم تا بخش آمفی‌تئاتر این مجموعه در ایام‌الله دهه مبارک فجر امسال (۲۲ بهمن) به بهره‌برداری برسد. با توجه به شرایط جوی، محدودیت‌های فصل کاری و روند تأمین اعتبارات، ممکن است تنها حدود ۵۰ درصد از فاز اول به صورت کامل آماده بهره‌برداری شود.

عزیزی با بیان اینکه تکمیل فاز نخست نیازمند تأمین منابع مالی قابل توجهی است، افزود: برآورد ما برای اتمام کامل فاز اول این پروژه، حدود ۳۰۰ میلیارد تومان است. در حال حاضر حدود نیمی از عملیات اجرایی شامل اسکلت و زیرساخت‌های ابتدایی انجام شده و ادامه کار نیازمند همکاری و حمایت جدی مدیران استانی و تأمین اعتبارات ملی است.

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس کرمانشاه درباره سایر بخش‌های پروژه گفت: در فاز دوم، احداث سایت اداری، سالن‌های کارگاهی، فضاهای آموزشی و پشتیبانی در دستور کار قرار دارد که اجرای آن نیز منوط به تامین اعتبار خواهد بود. بخشی از وعده‌ها در این خصوص از سوی منابع ملی داده شده و امیدواریم با پیگیری‌ها و حمایت‌های استانی، روند احداث این فاز نیز تسریع شود.

وی تصریح کرد: پروژه موزه دفاع مقدس کرمانشاه از مهم‌ترین طرح‌های فرهنگی استان است که تکمیل آن نیازمند عزم جدی در سطح ملی و استانی است. امیدواریم با همت مسئولان و حمایت دستگاه‌های مختلف، این مجموعه هرچه زودتر در شأن مردم غیور کرمانشاه و شهدای گرانقدر دفاع مقدس به بهره‌برداری برسد.

انتشار ۶۶ عنوان کتاب تخصصی دفاع مقدس

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمانشاه در ادامه به تشریح اقدامات این اداره کل در حوزه چاپ و جمع‌آوری خاطرات دفاع مقدس پرداخت.

وی با اشاره به اهمیت تدوین دانشنامه دفاع مقدس، گفت: با توجه به پیشنهاد مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۰ مبنی بر لزوم تدوین دایره‌المعارف جنگ در کشور، بنیاد حفظ آثار به عنوان متولی این امر تعیین شد. استان کرمانشاه نیز از نخستین استان‌هایی بود که به صورت ویژه این پروژه را پیگیری کرد و جلسات کارشناسی متعددی برگزار شد.

عزیزی افزود: در این پروژه تخصصی، بیش از یک‌هزار و ۲۰۰ مدخل شناسایی و در نهایت هزار مدخل به تصویب رسید که در چهار کارگروه فرهنگی، شهدا، اشخاص نظامی و جغرافیایی تدوین شد. استان کرمانشاه با داشتن بیش از ۱۵ یگان نظامی، نقش برجسته‌ای در دفاع مقدس داشت که این موضوع در تدوین این دانشنامه به خوبی مورد توجه قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: ان‌شاءالله در همین هفته دفاع مقدس، ۲ جلد دانشنامه دفاع مقدس استان کرمانشاه با حضور کارشناسان، افراد نظامی و نویسندگان برجسته، در محضر مقام معظم رهبری رونمایی خواهد شد.

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس کرمانشاه درباره دیگر فعالیت‌های این اداره کل، گفت: یکی از برنامه‌های مهم ما تدوین تاریخ توصیفی استان کرمانشاه است که به نقش بی‌بدیل استان به عنوان خط مقدم جبهه‌ها و مرزبانی در طول هشت سال دفاع مقدس می‌پردازد. این کتاب به قلم رشیدی تدوین شده و شامل نقش اقشار مختلف مردم، یگان‌های نظامی، زنان و خانواده شهدا است که به زودی چاپ و رونمایی خواهد شد.

عزیزی در ادامه به انتشار سالانه کتاب‌های تخصصی دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: هر سال حدود ۶۰ عنوان کتاب در حوزه‌های مختلف ادبیات، تاریخ شفاهی، زندگینامه شهدا و اسناد دفاع مقدس منتشر می‌کنیم که امسال این تعداد به ۶۶ عنوان افزایش یافته و تاکنون ۳۵ جلد چاپ شده، همچنین ۲۵ کتاب‌ صوتی ابلاغ سده که تا کنون ۱۰ نسخه‌های صوتی چاپ شده است.

وی افزود: در حوزه فرهنگی، جشنواره‌های شعر و داستان کوتاه دفاع مقدس نیز برگزار می‌شود که تا پایان مهر ماه فرصت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره‌های کشوری فراهم است. خوشبختانه استان کرمانشاه طی سه سال گذشته در بخش داستان کوتاه برگزیده‌های کشوری داشته و امیدواریم امسال نیز شاهد موفقیت‌های بیشتر باشیم.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمانشاه، ضمن تاکید بر اهمیت ترویج فرهنگ دفاع مقدس در فضای مجازی و اجتماعی، از همه اصحاب رسانه و مردم خواست در انتقال این فرهنگ ارزشمند به نسل جوان و نوجوان همکاری کنند.

 

وی به توسعه اردوهای راهیان نور با محوریت کرمانشاه اشاره کرد و یادآور شد: استان ۸ یادمان مهم دفاع مقدس دارد که از جمله آن‌ها یادمان مرصاد است که یکی از پر بازدیدترین یادمان‌های کشور به شمار می‌رود.

عزیزی به نقش بی‌بدیل رهبری حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در مدیریت جنگ و حفظ مقاومت در مقابل دشمن اشاره کرد و افزود: فرماندهان دفاع مقدس با وجود کمبود امکانات، با تدابیر هوشمندانه خود، مانع پیشروی دشمن شدند.

وی نقش ایستادگی مردم کرمانشاه و مقاومت آنان در شکست تحلیل‌های نادرست دشمن در جنگ ۱۲ روزه را بسیار حائز اهمیت دانست.

عزیزی به خودباوری جوانان و پیشرفت‌های نظامی و علمی کشور اشاره کرد و تاکید کرد: باید این موضوعات به‌صورت دقیق و مستند برای نسل جدید تبیین شود.

برای دسترسی سریع به خبر استان کرمانشاه، اخبار خود را از اینجا بخوانید.