میز تخصصی ناشران ارتش؛ از جهاد تبیین تا ترویج فرهنگ ایثار و شهادت
میز تخصصی ناشران ارتش جمهوری اسلامی ایران گروهی منسجم از ناشرانِ دارای مجوز انتشار کتاب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دارای هویت ارتشی است که با نظارت ارتش جمهوری اسلامی ایران با محوریت معاونت علوم، تحقیقات و فناوری ارتش فعالیت میکنند. در حال حاضر تعداد ۳۰ ناشر دارای مجوز نشر و یا در […]
میز تخصصی ناشران ارتش جمهوری اسلامی ایران گروهی منسجم از ناشرانِ دارای مجوز انتشار کتاب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دارای هویت ارتشی است که با نظارت ارتش جمهوری اسلامی ایران با محوریت معاونت علوم، تحقیقات و فناوری ارتش فعالیت میکنند. در حال حاضر تعداد ۳۰ ناشر دارای مجوز نشر و یا در حال اخذ مجور نشر کتاب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عضو میز ناشران ارتش هستند.
به گزارش سردبیر پرس، نظریهپردازان مدیریت دانش بر این باورند که در میان ده عامل اصلی موفقیت و توسعه مدیریت دانش در هر سازمان، همراهی و حمایت رهبری سازمان مهمترین عامل محسوب میشود. به گونهای که این حمایت میتواند مشکلات ساختاری و اعتباری را هم کم اثرکرده و تضمین کننده طی مسیر برابر نقشه راه مدیریت دانش باشد.
دکتر حمداله نصرالهی، دکتر رضا جهانفر در یادداشتی سازوکارهای عملکرد میز تخصصی ناشران ارتش جمهوری اسلامی ایران را واکاوی کردهاند.
در این یادداشت میخوانیم: در بررسی سازمانهای مختلف کشوری و لشکری در جهان، باید به این مهم اشاره کرد که از جمله موارد مزیت رقابتی ارتش جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با سایر سازمانهای مشابه در جهان، حمایت فرماندهان و مسئولان ارتش از مدیریت دانش به شمار میرود. به گونهای که پیشگامی ارتش در پیادهسازی نقشه جامع علمی دفاعی امنیتی جمهوری اسلامی ایران در سطح بلوغ یک، کسب نتایج کم نظیر در سومین جشنواره دانش و پژوهش امام علی (ع) نیروهای مسلح توسط نهادهای پژوهشی ارتش، تقدیر از ارتش به دلیل ابتکار عمل راهاندازی میز تخصصی ناشران ارتش در سطح کشور، برگزاری موفقیت آمیز نخستین جشنواره کلان ایدهپردازی آجا و دهها نمونه دیگر از شواهد اثربخشی این حمایت بشمار میرود.
در این راستا از جمله عوامل موفقیت مدیریت دانش در ارتش، راهاندازی میزهای تخصصی مدیریت دانش، ناشران، سرمایه اجتماعی و همچنین تجزیه و تحلیل دفاع مقدس و نبردهای معاصر در معاونت علوم، تحقیقات و فناوری ارتش و در راستای تکمیل چرخه مدیریت دانش و بهرهگیری از سرچشمههای دانشی در حوزه های مختلف به شمار میرود.
در این یادداشت به بررسی سازوکارهای میز تخصصی ناشران ارتش (متناجا) به عنوان یکی از اقدامات حوزه مدیریت دانش معاونت عتف آجا پرداخته میشود. میزان موفقیت و اثرگذاری میز ناشران ارتش به گونهای بوده است که سازمانهای عهدهدار نشر کتاب و حتی مجامع مختلف غیردولتی حوزه نشر، طی مکاتباتی با ارتش جموری اسلامی ایران، به موفقیتهای میز تخصصی ناشران ارتش اشاره کردند و درخواست انعقاد تفاهم نامه همکاری با میز یاد شده داشتند. با توجه به موفقیت تجربه راهاندازی میز تخصصی ناشران ارتش در کشور و گستردگی اقدامات و خدمات میز یاد شده، طی این نوشتار و برای ثبت و انتقال تجربه، به تبیین سازوکارهای عملکرد میز تخصصی ناشران ارتش جمهوری اسلامی ایران پرداخته شده است.
****
یکی از دلایل توسعه مدیریت دانشِ ارتش جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر و ارتقای سطح بلوغ آن، تسهیل شرایط و توسعه کاربست یافتههای علمی، پژوهشی و فناورانه در قالب کتاب، مقاله و گزارش پژوهشی است. با توجه به نقش مهم نشر کتاب و نشریات ادواری در تکمیل چرخه مدیریت دانش و دستیابی به سازمانی دفاعی مدیریت دانش، میتوان انتظار مدیران دانش ارتش از نشر کتاب و نشریات ادواری را به صورت خلاصه میتوان این گونه بر شمرد: «ثبت و ضبط، انتقال، تسهیم و کاربست یافتههای علم و پژوهش و فناوری». این انتظار نشان دهنده غلبه نگاه علمی با رویکرد تولید علم نافع مرجعساز (اقتدارآفرین) مبتنی بر عقلانیت و معنویت، بر سایر نگاهها در میز تخصصی ناشران ارتش (متناجا) است.
متناجا یا میز تخصصی ناشران ارتش جمهوری اسلامی ایران گروهی منسجم از ناشرانِ دارای مجوز انتشار کتاب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دارای هویت ارتشی است که با نظارت ارتش جمهوری اسلامی ایران با محوریت معاونت علوم، تحقیقات و فناوری ارتش فعالیت میکنند. در حال حاضر تعداد ۳۰ ناشر دارای مجوز نشر و یا در حال اخذ مجور نشر کتاب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عضو میز ناشران ارتش هستند. همچنین تعدادی از ناشران خصوصیِ علاقمند به ارتش و دارای آثار مرتبط به ارتش نیز عضو میز تخصصی ناشران ارتش هستند.
هدف اصلی این میز، انسجام بخشی، هماهنگی و سازماندهی فعالیتهای نشر کتاب و نشریات ادواری و تولید محتوا در حوزههای مرتبط با ارتش و امور دانا (دفاعی، امنیتی، نظامی و انتظامی) با در نظر قرار دادن اهل قلم، کتاب و ناشر است. همچنین تصمیم سازی، تصمیم گیری، تسهیل سیاستگذاری، نظارت بر اجرا در حوزه نشر کتاب و نشریات ادواری بر عهده میز تخصصی ناشران ارتش است. معاون عتف آجا به عنوان رییس میز تخصصی ناشران آجا، نظارت مستقیم بر فعالیتهای میز یاد شده را بر عهده دارد و در این راستا دبیرخانه این میز تخصصی در قسمت مدیریت دانش معاونت عتف آجا قرار دارد.
رویکردی که در این میز پیگیری میشود، تسهیل کاربست یافتههای علم، پژوهش و فناوری از طریق انتشار یافتههای علمی و پژوهشی با در نظر قراردادن تولید علم نافع مرجعساز (اقتدارآفرین) مبتنی بر عقلانیت و معنویت است.
نشان میز تخصصی ناشران ارتش جمهوری اسلامی ایران
برخی از اهداف میز تخصصی ناشران ارتش
برخی از اهداف میز تخصصی ناشران ارتش جمهوری اسلامی ایران که با بهرهگیری از همکاری سازمان عقیدتی سیاسی آجا، سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، معاونتهای مرتبط با حوزه نشر نظیر معاونت تربیت و آموزش، معاونت نیروی انسانی، معاونت بازرسی و ایمنی و سایر سازمانها و معاونتهای مرتبط با حوزه نشر به شرح زیر عبارتند از:
جهاد تبیین: جهاد تبیین و معرفی دستاوردهای علمی و پژوهشی و فناورانه، توانمندیها و اقدامات و ارائه روایت پیشرفت ارتش جمهوری اسلامی ایران و همچنین تاریخچه ارتش از طریق نشر کتاب با رعایت قواعد و مقررات حفاظت اطلاعات و در نظر قرار قرار دادن محرمانگی برخی از امور.
مقابله با تحریف و فراموشی: مقابله با تحریف و فراموشی در روایتهای مرتبط با ارتش.
ترویج فرهنگ مطالعه و پژوهش در سطح ارتش: ایجاد زمینه و بستر سازی مطالعه و پژوهش با رویکرد ایجابی در زمینههای دفاعی، امنیتی، نظامی و حوزههای مرتبط با شرح وظایف و مأموریت ارتش.
راهبری تولید محتوای باکیفیت: تولید و انتشار کتابها و مقالات با کیفیت بالا در حوزههای تخصصی ارتش.
ایجاد هماهنگی بین ناشران و اهل قلم: ایجاد یک شبکه ارتباطی بین ناشران مختلف و اهل قلم ارتشی برای تبادل نظر و همکاری در پروژههای مشترک.
ارتقاء سطح علمی و پژوهشی کارکنان ارتش: فراهم کردن منابع مطالعه و پژوهش برای ارتقاء سطح علمی، پژوهشی، تخصصی و فرهنگی کارکنان ارتش.
ساماندهی کتابخانههای تخصصی در ارتش: در آجا مسئولیت کتابخانه های عمومی بر عهده سازمان عقیدتی سیاسی آجا و مسئولیت کتابخانه های تخصصی بر عهده معاونت عتف آجا است. یکی از اهداف میز تخصصی ناشران ارتش ساماندهی کتابخانههای تخصصی در سطح آجا است.
ایجاد زمینه برای نشر آثار کتاب اولیهای ارتش: ایجاد زمینه برای انتشار کتاب اولیهای ارتشی و پژوهشگران و اهل قلمی که برای نخستین بار اقدام به نشر کتاب میکنند.
برخی از فعالیتهای میز تخصصی ناشران ارتش:
برخی از فعالیتهای میز تخصصی ناشران ارتش به شرح زیر است:
برگزاری نشستهای نقد کتابهای مربوط به ارتش اعم از کتابهای اهل قلم آجا و یا نویسندگان غیرارتشی و همچنین منتشر شده توسط ناشران عضو میز تخصصی ناشران آجا و یا ناشران غیرارتشی (دارای وجه اشتراک ارتباط موضوع و محتوای مرتبط با ارتش) با همکاری موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و سایر نهادهای مرتبط.
برگزاری و مشارکت در برگزاری انواع رویدادهای علمی مرتبط با نشر نظیر نمایشگاههای بینالمللی کتاب تهران، نمایشگاه بین المللی کتاب صلح و دفاع دافوس، مراسم رونمایی کتاب، نشستها و همایشهایی با موضوع نشر و کتاب در حوزه دفاعی.
برگزاری دهها کارگاه آموزشی و دانش افزایی برای اهل قلم و ناشران ارتش با حضور مدرسین برتر سطح ملی.
حمایت از نویسندگان و پژوهشگران با ارائه کمک هزینه خرید کتاب و یا پرداخت وام و تسهیلات قرضالحسنه
همکاری با دانشگاهها و مراکز علمی برای تولید محتوای دانشی و پژوهشی.
برپایی اردوهای زیارتی و سیاحتی و علمی ویژه ناشران و اهل قلم ارتش به همراه خانواده محترم به شهرهای مشهد مقدس، نوشهر و … .
پل ارتباطی ارتش و جامعه و ارتقای آگاهی عمومی در کشور
با توجه به تعاملات گسترده میز تخصصی ناشران آجا با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت علمی ریات جمهوری و سایر سازمانها و نهادهای کشوری، میتوان اظهار کرد که میز تخصصی ناشران ارتش جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک پل ارتباطی بین ارتش و جامعه عمل میکند و با تولید و انتشار محتوا در حوزه دفاعی، به ارتقای دانش و آگاهی عمومی در سطح کشور نیز کمک میکند.
تلاش برای حل نظام مسائل ناشران ارتش؛ مزیت ناشران ارتش بر سایر ناشران
همه ناشران کشور با مسائلی مواجه هستند که حل این مسائل منجر به ارتقای عملکرد ناشران خواهد شد. ناشران عضو میز تخصصی ناشران آجا نیز از این قاعده مستثنی نیستند. به ویژه اینکه افزایش اثرگذاری، اصلاح الگوی مصرف، صرفه جویی و ارتقای بهرهوری یکی از مهمترین اولویتهای ناشران ارتش است. یکی از اقدامات اثرگذار میز تخصصی ناشران ارتش، تلاش برای حل مسائل مرتبط با ناشران ارتش و ارائه راهکارهای جدید در این راستا است. برخی از مسائل به شرح زیر عبارتند از:
شناخت ذائقه مخاطب: شناخت تغییرات سلیقه و ذائقه مخاطب و ارائه به ناشران ارتش، از جمله خدمات میز ناشران ارتش است. در سالهای اخیر گرایش به کتابهای صوتی و پادکست و همچنین کتابهای دارای محتوای تصویری و کوتاه و همچنین رونق کتاب کودک افزایش یافته است. با گسترش فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، مخاطبان به محتوای تصویری و کوتاه مدت مانند کلیپها و اینفوگرافیکها گرایش بیشتری پیدا کردهاند. این تغییر ذائقه، تولید و توزیع کتابهای سنتی را با چالش جدی مواجه کرده است. برای رفع این مشکل، میز تخصصی ناشران ارتش در یکی از نشستها مصوب کرد که کلیه ناشران ارتش، اقدام به تولید محتوای کتاب برای کودک، تبدیل کتابها به کتاب صوتی و بهرهگیری از پادکست، تولید محتوای کتابهای مرجع نظیر دانشنامه و دائرهالمعارف، کتابهای دارای اینفوگرافی و… نموده است.
رقابت با سایر رسانهها: رسانههای مختلف از جمله تلویزیون، رادیو و رسانههای آنلاین، رقبای جدی برای کتاب محسوب میشوند و فرایند جذب مخاطب را برای ناشران ارتشی وارد مرحله جدیدی کرده است. در این راستا بکارگیری رسانههای جمعی برای معرفی و اطلاع رسانی تازههای نشر و رخدادهای حوزه نشر مرتبط با آجا پیگیری میشود. پخش برنامههای مختلف معرفی کتابهای منتشر شده توسط ناشران ارتش و مصاحبه با اهل قلم آجا در شبکههای مختلف صدا و سیما با همکاری سازمان عقیدتی سیاسی آجا، راهاندازی سایت معرفی ناشران در سامانه اطلاع رسانی آجا با همکاری معاونت فاوا آجا، برنامهریزی برای راهاندازی سایت اینترنتی ناشران آجا و دهها اقدام دیگر از جمله راه اندازی کانال تخصصی دانش مدیای دانا با همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش از ثمرات نشستهای میز تخصصی ناشران ارتش است.
تنوع موضوعی و محتوایی:
هر موضوعی که دارای ارتباط مستقیم یا غیرمستقیم با امور دفاعی، امنیتی، نظامی و انتظامی (دانا) باشد، در حوزه مطالعاتی پژوهشگران ارتش و در نتیجه در شمار موضوعات کتابها و مقالات نشریات ادواری ارتش است. در واقع ناشران ارتش با طیف متنوعی از موضوعات مواجه هستند که پرداختن به آنها و انتشار یافتههای پژوهشگران در این حوزهها نیازمند آمایش دقیق مطالعاتی است. این آمایش از سوی میز تخصصی ناشران ارتش ارائه شده است.
شناسایی و جذب نویسندگان و پژوهشگران متخصص:
نیاز به تخصصهای خاص: تولید محتوای باکیفیت در حوزه دفاعی، نیازمند نویسندگان و پژوهشگرانی با تخصص خاص در زمینههای نظامی، تاریخی و فنی است که جذب آنها برای ناشران ارتش به تنهایی ممکن است دشوار باشد. میز تخصصی ناشران ارتش با ایجاد زمینه شناسایی و جذب نوقلمان و نویسندگان کتاب اولی و به طور همزمان، ایجاد شرایط جذب نویسندگان و پژوهشگران معتبر در سطح ملی، به غنای نشر در ارتش افزوده است. ایجاد بانک اطلاعاتی اهل قلم در معاونت عتف آجا نیز در این راستا قابل توجه است.
افزایش انگیزه برای نویسندگی در ارتش: میز تخصصی ناشران ارتش در معاونت عتف آجا با ارائه مشوقهای مختلف معنوی و مادی انگیزه اهل قلم برای نگارش اثرمکتوب و همکاری با ناشران ارتش را افزایش داده است. به گونهای که شاهد سیر صعودی و افزایش شمار نویسندگان همکار با ناشران ارتش در سه سال اخیر بودیم.
شیوههای جدید توزیع و بازاریابی:
بهرهگیری از شیوه های جدید بازاریابی کتاب نظیر اطلاع رسانی و تبلیغات در شبکههای مجازی و سایتهای اینترنتی و همکاری با شبکه های توزیع کتاب در سطح کشور از سوی میز ناشران ارتش توصیه شده است. همچنین بهرهگیری از فروشگاههای ناشران مختلف همکار از جمله ناشران ارتشی و توصیه به احیای فروشگاههای پیشین نیز از جمله توصیههای میز ناشران ارتش است. ترغیب ناشران ارتش و ایجاد زمینه برای حضور مستمر و اثربخش در نمایشگاههای مختلف بین المللی و ملی و استانی، توصیه به گسترش خدمات نشر به اهل قلم از جمله برگزاری مراسم رونمایی کتاب، برگزاری نشستهای نقد کتاب، معرفی آثار و نویسندگان، جذب حامی (اسپانسر) و چندین روش دیگر نیز از دیگر اقدامات در این راستا محسوب میشود.
فشار فناوری:
تغییرات سریع فناوری و در واقع فشار فناوری از دیگر مسائل مورد مواجه ناشران ارتش است. نباید از یاد برد که پنج عامل «نظام مسائل»، «تجربیات»، «فشار فناوری»، «آینده پژوهی» و «ایده» مبنای هر اقدامی در هر سازمانی محسوب میشوند. یکی از مسائل مورد مواجه ناشران ارتش، فشار فناوری است. با توجه به سرعت بالای تغییرات فناوری در حوزه نظامی، محتوای کتابها به سرعت قدیمی میشود و نیاز به بروزرسانی مداوم دارد. از جمله موارد فشار فناوری، فناوریهای نوظهور و شالوده شکن نظیر هوش مصنوعی، سامانههای خودگردان، فضای سایبر، فناوری فضایی، پرتابههای فراصوت، علوم شناختی، کوانتوم، مواد پیشرفته، فناوریهای زیستی، فناوریهای هستی آهنگ و… بشمار میروند. هر کدام از این فناوریها میتوانند بر سرنوشت کشور اثرگذار باشند و تولید محتوای علمی مورد نیاز در حوزه های مرتبط با این فناوریها و حتی بهره گیری از این فناوریها برای ادامه حیات ناشران ارتش مهم است. به عنوان مثال هوش مصنوعی میتواند به ارتقای کیفیت نشر منجر شود. در این راستا بروزرسانی و ارتقای مداوم علمی اهل قلم و ناشران ارتش در خصوص فناوریهای نوظهور و شالوده شکن با استفاده از برگزاری انواع نشستها و کارگاهها یک ضرورت غیرقابل انکار است.
هزینههای بالای تولیدمحتوا و نشر کتاب:
افزایش قیمت کاغذ و همچنین افزایش سایر هزینههای مربوط به تولید محتوادر حوزه نشر، از جمله مسائلِ چند هزار ناشر ایرانی است. ناشران ارتش نیز همچون چند هزار ناشر ایرانی با این مسائل مواجهاند. اما با مدیریت جهادی و اقتصاد مقاومتی توام با صرفه جویی و ارتقای بهرهوری و بهرهگیری از شیوههای جدید نشر کتاب و نشریات ادواری بر بستر اینترنت و اینترانت بر این مشکلات غلبه کردند. تولید کتابهای الکترونیکی و چندرسانهای، هدفمند نمودن توزیع کتاب و چند روش دیگر از جمله موارد تدابیر اثربخش میز تخصصی ناشران ارتش در این خصوص است.
همکاری با ناشران خصوصی:
به رغم اختصاصی بودن حوزه فعالیت ناشران ارتشی، ناشران ارتش نه تنها مانع فعالیت ناشران خصوصی نیستند، بلکه با همکاری مشترک و ارائه خدمات مختلف، یاریگر ناشران خصوصی در انتشار کتابهای حوزه دفاعی بودهاند. تعدادی از ناشران خصوصی با ارائه درخواست نشر مشترک، از حمایت و همکاری ناشران ارتش بهره مند بودند و یکی از توصیهها و مصوبات میز تخصصی ناشران ارتش، ایجاد زمینه همکاری برای نشر مشترک با ناشران خصوصی کشور بوده است. همانگونه که پیش از این مطرح شد هم اکنون تعدادی از ناشران خصوصی کشور عضو میز تخصصی ناشران ارتش هستند. افزایش جذب مخاطب از ثمرات همکاری ناشران ارتش با ناشران خصوصی است.
نقش متناجا در توسعه فرهنگ مطالعه در ایران
توجه به آمارها نشان دهنده آمایش نامناسب و توسعه نامتوازن استقرار ناشران و اهل قلم در استانهای مختلف است. در حالی که استان تهران دارای بیشترین اهل قلم و ناشر کتاب است، استان زنجان فقط با ۱۱ ناشر، استانهایی نظیر سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد و… کمترین ناشر کتاب و نشریات ادواری هستند.
یکی از ثمرات میز تخصصی ناشران ارتش، خدمات دهی به مردم در اقصی نقاط کشور و به ویژه در شهرهای محل استقرار پادگانهای ارتش است. بسیاری از اهل قلمِ شهرهای دور دست در پهنای سرزمین ایران، کتاب خود را برای اولین بار جهت انتشار در اختیار ناشران ارتش قرار دادند. همچنین بسیاری از پژوهشگران در اقصی نقاط ایران، برای ارتقای سطح علمی خود انتشار مقاله خود را نشریات ادواری ارتش سپردند. تعدادی از ناشران کتاب و نشریات ادواری عضو میز تخصصی ناشران ارتش در گوشه و کنار و حتی نواحی مرزی مستقر هستند که خدمات علمی و پژوهی گسترده ای را به مردم محل استقرار پادگان مربوط دادهاند. نشر شهید بایندر در رشت، نشر دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) در نوشهر، نشر مرکز فرهنگی آموزشی شهید منصور وطن پور در اصفهان، از جمله ناشران عضو میز تخصصی ناشران ارتش در شهرستانها و دور از پایتخت هستند که پذیرای اهل قلم غیرارتشی نیز هستند.
در واقع میز تخصصی ناشران ارتش، به عنوان یک نهاد تخصصی در حوزه نشر، نقش مهمی در توسعه فرهنگ مطالعه در ایران ایفا میکند. این میز با تمرکز بر تولید محتوا و توزیع کتابهای تخصصی در حوزه دفاعی و نظامی، به چندین شکل در ارتقای سطح مطالعه و آگاهی عمومی جامعه موثر است:
ترویج فرهنگ مطالعه و پژوهش:
تخصیص منابع به تولید کتاب: میز تخصصی ناشران ارتش با تخصیص منابع مالی و امکانات، از تولید کتابهای باکیفیت و متنوع در حوزه دفاعی حمایت میکند و به این ترتیب، به گسترش فرهنگ مطالعه و پژوهش در این حوزه کمک میکند.
ایجاد انگیزه برای مطالعه: انتشار کتابهایی با موضوعات جذاب و بهروز، افزایش دهنده انگیزه مطالعه در بین افراد، به ویژه جوانان و دانشجویان، محسوب میشود.
ترویج روحیه پرسشگری و تفکر انتقادی: کتابهای منتشر شده توسط این ناشران عضو میز، اغلب حاوی اطلاعات دقیق و مستند هستند که میتوانند روحیه پرسشگری و کنجکاوی و تفکر انتقادی را در مخاطب تقویت کنند.
تامین منابع اطلاعاتی تخصصی:
تامین منابع برای پژوهشگران: میز تخصصی ناشران ارتش با بهره مندی از تعامل با مراکز اسناد متعدد در ارتش و با انتشار کتابها، مقالات و سایر منابع اطلاعاتی تخصصی، به پژوهشگران و دانشجویان کمک میکند تا به منابع مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند و به مطالعات خود عمق بخشند.
تکمیل کتابخانههای تخصصی: کتابهای منتشر شده توسط این میز، میتوانند به کتابخانههای تخصصی مانند کتابخانههای دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی افزوده شده و منابع موجود را غنیتر کنند.
معرفی دستاوردهای دفاعی و نظامی:
آشنایی با تاریخ و فرهنگ دفاعی:کتابهای منتشر شده توسط این میز، میتوانند به معرفی تاریخ دفاعی و فرهنگ نظامی ایران پرداخته و به افزایش آگاهی عمومی در این زمینه کمک کنند.
ایجاد روحیه خودباوری و افتخار ملی: با معرفی دستاوردهای دفاعی و نظامی کشور، این میز میتواند به تقویت روحیه خودباوری و افتخار ملی در بین مردم کمک کند.
ارتباط با جامعه دانشگاهی:
همکاری با دانشگاهها: میز تخصصی ناشران ارتش با همکاری با دانشگاهها و مراکز علمی، میتواند به تولید محتوای آموزشی و پژوهشی در حوزه دفاعی کمک کرده و به ارتقای سطح علمی کشور کمک کند.
حمایت از پایاننامهها و رسالهها: این میز میتواند با حمایت از پایاننامهها و رسالههای دانشجویی و ایجاد زمینه انتشار نتایج رسالهها و پایان نامهها در حوزه دفاعی، به توسعه پژوهشهای علمی در این زمینه کمک کند.
ترویج ارزشهای دفاعی و ایثار:
ترویج فرهنگ ایثار و شهادت: کتابهای منتشر شده توسط این میز، میتوانند به ترویج ارزشهای دفاعی و ایثار و شهادت کمک کرده و به تقویت روحیه مقاومت در جامعه کمک کنند. ضمن اینکه نشر «آتشبار» ناشر تخصصی حوزه دفاع مقدس و فصلنامه «الماس ایران» به عنوان تنها فصلنامه تخصصی حوزه دفاع مقدس ارتش عضو این میز تخصصی هستند که با انتشار آثار علمی حوزه دفاع مقدس به ترویج و گسترش فرهنگ دفاع مقدس کمک میکنند.
سخن آخر…
در مجموع باید گفت که راهاندازی میز تخصصی ناشران ارتش جمهوری اسلامی ایران با نگاه ویژه به «ثبت و ضبط، انتقال، تسهیم و کاربست یافتههای علم و پژوهش و فناوری» و با رویکرد تولید علم نافع مرجعساز (اقتدارآفرین) مبتنی بر عقلانیت و معنویت، و حمایت سلسله مراتب فرماندهی و همکاری سازمان عقیدتی سیاسی آجا و همه معاونتهای تخصصی و نهادهای پژوهشی ارتش، اقدامی اثربخش در سطح ارتش، و حتی در سطح کشور محسوب میشود که میتواند به الگوی برای سایر سازمانهای مشابه کشوری و لشکری محسوب شود. نوآوریها و اقدامات نوین میز تخصصی ناشران ارتش منجر به رونق و افزایش کیفیت و کمیت در فعالیت ناشران کتاب و نشریات ادواری در سطح آجا شده است.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰