بررسی و ارزیابی آثار مربوط به جبهه مقاومت و مدافعان حرم

دبیر اجرایی چهارمین دوره‌ دوسالانه‌ی انتخاب آثار برتر جبهه‌ مقاومت و مدافعان حرم (جایزه‌ شهید حاج حسین همدانی)، پذیرش مقالات علمی – پژوهشی و برگزاری نشست‌های تخصصی با موضوع دفاع مقدس و مقاومت را دو اقدام متمایز این دوره نسبت به دوره‌های قبل برشمرد و اظهار کرد: جایزه‌ شهید همدانی دارای وجهه‌ بین‌المللی است و […]

دبیر اجرایی چهارمین دوره‌ دوسالانه‌ی انتخاب آثار برتر جبهه‌ مقاومت و مدافعان حرم (جایزه‌ شهید حاج حسین همدانی)، پذیرش مقالات علمی – پژوهشی و برگزاری نشست‌های تخصصی با موضوع دفاع مقدس و مقاومت را دو اقدام متمایز این دوره نسبت به دوره‌های قبل برشمرد و اظهار کرد: جایزه‌ شهید همدانی دارای وجهه‌ بین‌المللی است و علاوه بر آثار داخلی، آثار منتشرشده در سایر کشورها را نیز ارزیابی می‌کنیم.

به گزارش سردبیر پرس، حسن علایی فعال، درباره‌ی روند شکل‌گیری دوسالانه انتخاب آثار برتر جبهه‌ی مقاومت و مدافعان حرم، موسوم به «جایزه‌ی شهید حاج حسین همدانی» توضیح داد: در سال ۱۳۹۷ تعدادی از دوستان که با شهید همدانی مرتبط بودند، خدمت شهید سلیمانی می‌رسند و پیشنهاد راه‌اندازی جشنواره‌ای برای یادبود شهید همدانی با هدف ارزیابی کتاب‌هایی با موضوع مقاومت و مدافعان حرم را مطرح می‌کنند. شهید سلیمانی نیز از این طرح استقبال و بر انجام آن تأکید می‌کنند. پس از آن همکاران ما دست به کار شدند و اولین دوره را در سال ۹۸ برگزار کردند. بنا بر دلایلی، دوستان ضروری دیدند که ادامه‌ی این کار توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس دنبال شود که این اتفاق رقم خورد و مرکز ابتکار عمل را به دست گرفت و دوره‌های دوم و سوم را برگزار کرد.
علایی فعال با تأکید بر اینکه محوریت این دوسالانه بررسی و ارزیابی آثار مربوط به جبهه‌ی مقاومت و مدافعان حرم است و نشست‌های تخصصی نیز با موضوعات دفاع مقدس و مقاومت برگزار می‌شود افزود: با توجه به تجربه‌ی موفق انتشار فراخوان مقاله در سومین دوره‌ی جایزه‌ی شهید سلیمانی، در شورای سیاستگذاری جایزه‌ی شهید همدانی به این جمع‌بندی رسیدیم که در این دوره فراخوان مقاله هم داشته باشیم تا کسانی که احیاناً کتابی برای شرکت در این رویداد ندارند، بتوانند در زمینه‌ی ارئه‌ی مقاله با ما همکاری کنند و درواقع این موضوع از نقاط تمایز این دوره نسبت به دوره‌های دیگر است.
وی با بیان اینکه بزودی با انتشار فراخوان مقاله، ریزموضوعات ذیل محور جبهه‌ی مقاومت و مدافعان حرم اعلام می‌شود، افزود: قالب مقالات باید علمی – پژوهشی باشد اما بازه‌ی زمانی انتشار آن محدودیت ندارد و از همین امروز هم اگر دوستان مقالاتی دارند، مشروط بر اینکه قبلاً جایی منتشر نشده باشد، می‌توانند در این رویداد شرکت بدهند. بزودی با انتشار فراخوان، شرایط و ضوابط کمی و کیفی تدوین مقالات را نیز اعلام می‌کنیم.
دبیر اجرایی جایزه‌ی شهید همدانی بخش دیگر چهارمین دوره‌ی این دوسالانه را کتاب‌های ترجمه‌ای اعلام کرد و ادامه داد: کتاب‌هایی که با موضوع جبهه‌ی مقاومت و مدافعان حرم چه داخل و چه خارج کشور ترجمه شده، در این دوره ارزیابی می‌شود و کتاب‌های مورد پذیرش اعم از ترجمه و تألیف باید در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ منتشر شده باشند. تأکید ما این است که جمع‌آوری آثار بصورت حداکثری باشد تا ناشران و نویسندگان برای ارسال آثار انگیزه پیدا کنند؛ چنانکه در دوره‌ی قبلی توانستیم بیش از ۵۰۰ عنوان کتاب را جمع‌آوری و ارزیابی کنیم.
علایی فعال با اشاره به جایگاه بین‌المللی جبهه‌ی مقاومت و ارتباط کشورهایی مثل فلسطین، عراق، سوریه، یمن، افغانستان و برخی کشورهای دیگر در این محور، جایزه‌ی شهید همدانی را دارای وجهه‌ی بین‌المللی دانست و افزود: ما علاوه بر جمع‌آوری کتاب‌هایی که در داخل کشور با موضوع مذکور منتشر شده، کتاب‌های منتشرشده در سایر کشورها را نیز جمع‌آوری و ارزیابی می‌کنیم که در دروه‌ی سوم بیش از ۲۰۰ عنوان کتاب را شامل شد.
وی بخش دیگر این رویداد را تجلیل از خانواده‌ی شهدای جبهه‌ی مقاومت و مدافعان حرم، و ناشران و نویسندگان فعال این حوزه اعلام کرد و توضیح داد: این اقدام در چند دوره‌ی گذشته پیگیری شده و ان‌شاءالله در دوره چهارم هم انجام می‌شود و امیدواریم امسال بتوانیم در این رویداد از خانواده‌ی معزز شهدا ازجمله شهید سید حسن نصرالله، شهید صفی‌الدین، شهید زاهدی، و شهید نیلفروشان برای شرکت در این رویداد دعوت کنیم. در کنار اینها بحث تجلیل از ناشران داخلی و خارجی فعال و پرکار در این حوزه را هم مانند دوره سوم در برنامه داریم.
علایی موضوعات محوری این دوسالانه را در حوزه‌های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، تاریخی، نظامی و بین‌المللی، و سبک‌های مورد پذیرش را زندگینامه، داستان و رمان، خاطره، پژوهش و مستندنگاری، شعر، کودک و نوجوان، بین‌الملل و ترجمه برشمرد و افزود: آخرین موعد دریافت آثار نیز پایان مرداد ۱۴۰۴ است و ناشران و نویسندگان می‌توانند آثار خود پیش از این تاریخ ارسال کنند که گروه‌های داوری فرصت ارزیابی آنها را داشته باشند تا در اختتامیه این رویداد در ۱۶ مهر، مصادف با دهمین سالگرد شهادت حاج حسین همدانی، به‌خوبی رقم بخورد.
دبیر اجرایی چهارمین دوسالانه انتخاب آثار برتر محور مقاومت و مدافعان حرم، سازمان‌ها و نهادهای دخیل در این رویداد فرهنگی را بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، مؤسسه فرهنگی شهید همدانی، بنیاد حفظ آثار استان همدان و نشر ۲۷ بعثت عنوان کرد و ضمن قدردانی از خانواده شهید همدانی برای همراهی در برگزاری این رویداد، گفت: شورای سیاستگذاری چهارمین جایزه‌ی شهید همدانی زیر نظر ریاست محترم مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، سردار رمضان شریف، برگزار می‌شود و دبیر علمی نیز آقای گلعلی بابایی هستند که باتوجه به تعیین دبیر علمی، بزودی شورای علمی این جایزه هم تشکیل می‌شود که در خلال آن گروه‌های داوری تعیین و کار ارزیابی آثار شروع می‌شود.
حسن علایی فعال در پایان اثرگذاری هر رویداد فرهنگی را مستلزم فعالیت‌های رسانه‌ای دانست و گفت: باتوجه به رویدادهای اخیر در منطقه و درگیری‌های مستقیم جبهه‌ی مقاومت با آمریکا و رژیم صهیونیستی، مخاطبان با انگیزه بیشتری در این رویداد مشارکت می‌کنند اما وقتی اصحاب رسانه پای کار بیایند و در اطلاع‌رسانی و انعکاس اخبار و گزارش‌ها تلاش کنند، این رویدادها بیشتر دیده می‌شوند و مردم در جریان قرار می‌گیرند؛ بنابراین از اهالی رسانه درخواست می‌کنیم که ما را در اطلاع‌رسانی موفق این رویداد فرهنگی یاری کنند تا بتوانیم در عرصه‌ی فرهنگی و رسانه‌ای جبهه‌ی مقاومت هم اثرگذار باشیم.
انتهای پیام