رازهایی که باید درمورد شهرهای زیر زمینی سپاه بدانید
به گزارش سردبیر پرس، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال گذشته و اوایل سال جدید از چهار شهر زیرزمینی متعلق به نیروی دریایی و هوافضا رونمایی کرد؛ این موارد تنها بخشی کوچکی از توان زیرزمینی سپاه هستند، چرا که سپاه پاسداران تعداد قابلتوجهی از این شهرهای زیرزمینی را در اختیار دارند.شهرهای موشکی و دریایی، بهگونهای […]
به گزارش سردبیر پرس، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال گذشته و اوایل سال جدید از چهار شهر زیرزمینی متعلق به نیروی دریایی و هوافضا رونمایی کرد؛ این موارد تنها بخشی کوچکی از توان زیرزمینی سپاه هستند، چرا که سپاه پاسداران تعداد قابلتوجهی از این شهرهای زیرزمینی را در اختیار دارند.شهرهای موشکی و دریایی، بهگونهای طراحی شدهاند که بهصورت شبکهای پیچیده از تونلها، انبوهی از موشکها و شناورها با بردهای مختلف را در خود جای دادهاند.طراحی و ساخت این شهرهای زیرزمینی مطابق با اصول پدافند غیرعامل انجام میشود که در راستای تأمین حفاظت از تأسیسات راهبردی کشور طراحی شده است.در این گزارش به مناسبت سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به بررسی جزئیات چهار شهر زیرزمینی دریایی و موشکی سپاه خواهیم پرداخت.
بنا بر روایت فارس، در ۲۱ دیماه سال گذشته یکی دیگر از شهرهای موشکی سپاه رونمایی شد که در آن چهار نوع موشک متفاوت یعنی عماد، قدر H، قدر F و قیام استقرار دارند تا در مواقع لزوم مانند آنچه در عملیات وعده صادق ۲ نیاز بود، مورد استفاده قرار بگیرد.در یک ماه اخیر و در آغازین روزهای سال جدید نیز جدیدترین شهر موشکی نیروی هوافضای سپاه پاسداران رونمایی شد که بنابر اطلاعات منتشر شده از این شهر زیرزمینی، موشکهای «خیبرشکن»، «حاجقاسم»، «قدر H»، «سجیل»، «عماد» و کروز «پاوه» در آن آماده شلیک و عملیاتی هستند.
در ۲۹ دیماه سال گذشته همزمان با بازدید فرمانده کل سپاه از پایگاه راهبردی نیروی دریایی سپاه در عمق زمین، از این شهر زیرزمینی رونمایی شد. این پایگاه بخش بسیار کوچکی از توانمندی دریایی سپاه بوده که در عمق زمین قرار گرفته و محل امن نگهداری شناورهای هجومی نیروی دریایی سپاه پاسداران است.مطابق آنچه در تصاویر مختلف از این پایگاه نمایش داده شده، در این شهر زیرزمینی شناورهایی از جمله ذوالفقار، سراج، یا مهدی (عج)، ذوالجناح و جدیدترین نوع آن یعنی طارق با بدنه کربن و سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت حضور دارند.
۲ هفته بعد نیز دومین شهر زیرزمینی دریایی سپاه رونمایی شد. در این شهر زیرزمینی، موشکهای کروز با قابلیت مقابله با جنگ الکترونیک ناوشکنهای دشمن، مستقر هستند.این موشکها با ارتقای سنگین بر روی سیستم سلاح و همچنین مقابله با جنگ الکترونیک در کوتاهترین زمان ممکن آماده انجام عملیات هستند.همچنین در جریان رونمایی از این شهر زیرزمینی یک دستاورد موشکی نیز با نام موشک کروز دریایی «قدر ۳۸۰» با برد بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر هم رونمایی شد.
شهرهای موشکی و دریایی ایران بهعنوان یکی از ارکان اصلی راهبرد دفاعی کشور، نقش تعیینکنندهای در افزایش قدرت بازدارندگی ایران و تغییر معادلات امنیتی منطقه ایفا کردهاند. کارشناسان بر این باورند که این پایگاههای زیرزمینی نهتنها توان دفاعی ایران را تقویت کردهاند، بلکه محاسبات دشمنان را به طور چشمگیری تحتتأثیر قرار دادهاند.
بنابراین، میتوان گفت که احداث پایگاههای زیرزمینی در نیروهای مسلح ایران یک استراتژی کلیدی و اساسی است که قرار است در تمام حوزهها گسترش یابد.
۳۱۲۲۲۱
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰