جایزه البرز، ثمره عینی و تجلّی سنت حسنه وقف در حوزه علم و دانش است
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز اظهار کرد: جایزه البرز در طول بیش از شش دهه، تجلی عینی و ثمره مبارک سنت حسنه وقف در حوزه علم و دانش است. به گزارش سردبیر پرس، حیدر ارشدی ـ مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز ـ امروز چهارشنبه (۱۰اردیبهشت) در نشست تشریح برنامههای شصت و سومین جایزه البرز در بخش نخبگان […]
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز اظهار کرد: جایزه البرز در طول بیش از شش دهه، تجلی عینی و ثمره مبارک سنت حسنه وقف در حوزه علم و دانش است.
به گزارش سردبیر پرس، حیدر ارشدی ـ مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز ـ امروز چهارشنبه (۱۰اردیبهشت) در نشست تشریح برنامههای شصت و سومین جایزه البرز در بخش نخبگان که در بنیاد البرز برگزار شد با تبریک فرارسیدن دهه کرامت اظهار کرد: جایزه البرز در طول بیش از شش دهه، تجلی عینی و ثمره مبارک سنت حسنه وقف در حوزه علم و دانش است.
مدیرعامل بنیاد البرز با بیان اینکه این بنیاد ثمره روحیه سخاوت بزرگمردی به نام حسینعلی البرز بوده است، گفت: وی همه اموال خود را وقف کرد و هدف این وقف را اعتلای علمی کشور تعیین کرد.
وی در ادامه با اشاره به ویژگیهای جایزه شصت و سوم، ابراز کرد: بنیاد فرهنگ البرز از سال ۴۲ تا کنون به بیش از سه هزار دانشجو وام تحصیل و اشتغال و به بیش از ۴۶۵۰ نفر جایزه حسن تحصیل اعطا کرده است، این آمار در دهههای اخیر به شکل منظم و تصاعدی رشد داشته است و طی ۲۳ همایش ملی و استانی به ۱۷۲۲ دانشجو، طلبه دانش آموز و مخترع کمک حمایتی صورت گرفته است.
ارشدی با بیان اینکه در سال های اخیر جایزه البرز با هدف تکریم مقام عالمان در دو مراسم ملی برگزار میشود، گفت: همایش ملی نخبگانی در نیمه اردیبهشت هر سال و آیین دوم در نیمه آبان ماه با عنوان همایش دانش آموزی برگزار میشود و این در راستای اجرای امینانه نیت واقف است.
وی در بیان جزییات دوره شصت و سوم جایزه، تأکید کرد: فرآیند انتخاب برگزیدگان با دقت توسط هیات علمی داوری تخصصی صورت گرفت تا شایسته ترین افراد دارای تأثیر در گسترش مرزهای دانش این جایزه را دریافت کنند.
ثبتنام ۶۱۳۴ نفر متقاضی دریافت جایزه
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز با اشاره به اعلام فراخوان جایزه این دوره در ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳، بیان کرد: در یک ماه فراخوان ۶۱۳۴ نفر ثبت نام کردند این میزان با یک رشد سه برابری نسبت به سال گذشته بود از این تعداد به تفکیک در بخش دانشجویان غیرپزشکی ۲۲۶۹ نفر، در بخش دانشجویان پزشکی ۴۶۴ نفر، در بخش طلاب و حوزویان ۱۷۷۳ نفر و در بخش فناوران و شرکت های دانش بنیان ۵۱۹ نفر، و بخش دانشمند جوان که به اعضای هیات علمی زیر ۴۰ سال اختصاص دارد ۱۱۱۱ نفر ثبت نام کردند.
وی ادامه داد: در این قریب به افزایش سه برابری طلاب با ۴۹۰ درصد بیشترین رشد ثبتنام را داشته اند بعد دانشمندان جوان، بعد فناوران و نهایتا دانشجویان ۱۹۰ درصد رشد در این دوره را دارند. ترکیب ثبت نامی ها هم عبارت است از: دانشجویان غیرپزشکی ۳۷ درصد، طلاب و حوزویان ۲۹ درصد، دانشمندان جوان ۱۸ درصد، فناوران ۸ درصد و علوم پزشکی هفت درصد از ثبت نام ها را به خود اختصاص دادند. سهم قابل توجه دانشمندان جوان و استقبال بالای اعضای هیات علمی دانشگاهی با رشد پنج برابری نشان از توجه ویژه پژوهشگران دارد، علاوه بر این، توازن نسلی بین گروه های ثبت نامی وجود دارد.
ارشدی در ادامه گفت: دانشگاه تهران بیشترین ثبت نام کننده را به خود اختصاص داده و بعد از آن دانشگاه علم و صنعت و در بخش دانشجویان علوم پزشکی هم دانشگاههای علوم پزشکی تهران و تبریز رتبه های اول و دوم ثبت نامی ها را به خود اختصاص دادند.
وی در تشریح برنامه همایش نخبگانی ابراز کرد: دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه از ۶۳ برگزیده جایزه تحلیل به عمل می آید تعداد برگزیدگان هر دوره به تعداد سال های عمر جایزه است. دبیرخانه جایزه اصراری به رساندن نفرات به این سقف ندارد ثبت نامی ها در هر بخش باید بتوانند امتیازات لازم را برای کسب افتخار این جایزه به دست بیاورند.
ارشدی ادامه داد: در بخش دانشمند جوان با توجه به رشد پنج برابری ثبت نامی ها با تصویب هیئت امنای بنیاد و افزایش تعداد برگزیدگان از دو دانشمند تقدیر می شود. در بخش مخترعان و فناوران پیش بینی بر انتخاب ۱۰ نفر بود که از دل سومین رویداد فناوران البرز حاصل شد از بین ۵۱۹ ثبت نامی در دو مرحله ۴۴ نفر به مرحله نهایی راه یافتند و رویدادی را در روزهای ۲۴ و ۲۵ بهمن ماه برگزار کردیم و در آن با پنج گروه داوری تخصصی ۱۰ طرح فناورانه برتر انتخاب شدند. در بخش حوزویان، هفت برگزیده پیش بینی شده بود که با داوری دقیق شش سهمیه تکمیل شد؛ در بخش دانشجویی ۴۰ سهمیه داشتیم، ۱۰ دانشجوی پزشکی و ۳۰ نفر از دیگر رشته ها بودند، در فرآیند انتخاب روز جمعه ۱۰ اسفندماه آیین داوری بخشهای دانشگاهی و حوزوی با حضور قریب به ۴۰ داور دانشگاهی و حوزوی برگزار شد به دلیل آمار کیفی بالا، سهمیه کامل دانشجویی در هر دو بخش تکمیل شد.
اعطای ۱۰ میلیارد جایزه به نخبگان
ارشدی درباره جوایز اعلام کرد: در بخش دانشمندان مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان پیش بینی شده بود اما مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان اعطا میشود در بخش پژوهشگر و دانشمند جوان هر نفر ۴۰۰ میلیون تومان، در بخش فناوران هر نفر ۱۶۰ میلیون تومان و در بخش حوزویان و دانشگاهیان هر نفر ۱۱۰ میلیون تومان جمعا بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان جایزه اعطا و تماما از محل درآمدهای بنیاد البرز تامین میشود.
ارشدی گفت: رقم جایزه براساس درآمدهای سالانه تعیین می شود، امسال بیش از ۲۰ درصد رشد جایزه داشتهایم این البته در بخشهایی بیشتر و در بخشهایی کمتر اعمال شده است. در گذشته کار انتخاب را وزارتین انجام می دادند اما چند دوره است که فرایند پرچالش داوری و انتخاب جایزه را بنیاد انجام می دهد و خود را در مقام سوال و پاسخ قرار داده که اتفاقا مبارک قلمداد می شود.
وی تأکید کرد: آیین اختتامیه از ساعت ۱۶ روز دوشنبه، ۱۵ اردیبهشت با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رییس جمهور و معاونان علمی فناوری و زنان و خانواده رییس جمهور در سالن همایشهای صداسیما برگزار می شود. برای امیدآفرینی و انگیزه دهی از برندگان جایزه در دهه های ۴۰ و ۵۰ شمسی دعوت کرده ایم تا برکات این جایزه برای نسل جوان تبیین شود.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز خاطرنشان کرد: حمایت های بعدی بنیاد از نخبگان، طبق ماموریتهای محوله بر اساس وقفنامه بنیاد که از نظر شرعی امکان تخطی نداریم، شناسایی برترین ها بر عهده بنیاد است و کار شناسایی نخبگانی وظیفه ما است و با اعطا کار بنیاد به اتمام می رسد اما بنیاد به دنبال تکمیل زنجیره ارزش است، در این راستا رایزنی با نهادهای مربوطه دارد. در بخش فناوران هم به دنبال تسهیل گری هستیم و با معرفی به صندوق های مختلف زمینه جذب حمایت برای طرح های مختلف را فراهم میکنیم.
وی تصریح کرد: اتفاق دیگر برگزاری کارگاههای آموزشی برای فناوران به منظور اطلاع ثبت حقوقی شرکت دانشبنیان و تجاری سازی ایده ها بوده است. در کنار رشد سه برابری و کمی کاملا با رشد کیفی و مواجه همراه بوده است، امتیاز آخرین برگزیده در بخش دانشجویی مساوی با امتیاز و رتبه نفر بیستم سال گذشته بوده است. یعنی در کنار کمیت، کیفیت هم ارتقای بالا داشته است. اما در بخش حوزویان سهمیه تکمیل نشد.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز گفت: امید است بازتاب رسانه ای صحیحی از این وقف حسنه و اتفاقات مبارک آن انجام شود. ترویج وقف علمی را در بنیاد دنبال می کنیم به عنوان تأکید برنامه هفتم پیشرفت، اسناد شورای عالی انقلاب فرهنگی، را به عنوان یکی از زیرمجموعه های ماموریتی بنیاد دنبال می کنیم. بستری را که بنیاد برای تعامل و هم افزایی بین نخبگان و جامعه علمی فراهم کرده است می تواند وقف علمی را در صورت انعکاس رسانه ای در جامعه ترویج شود.
ارشدی ادامه داد: برای جایزه ۱۴۰۴ فراخوان از طریق وزارت امور خارجه اعلام شد و از قاره های مختلف شرکت کننده داشتیم و امسال یک دانشجوی برگزیده مقطع دکتری از آمریکا معرفی و تقدیر میشود. طبق نیت واقف همه ایرانیان میتوانند کاندید دریافت جایزه البرز شوند.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز در پایان خاطرنشان کرد: برای درج زندگینامه مرحوم البرز در کتب درسی تفاهمی صورت گرفته بود اما بنابر دلایلی به تعویق افتاد و نیازمند عبور از سازوکارهای اداری هستیم و به نظر می رسد باید رسانه در این باره مطالبه گر شود کمااینکه جای ساخت سریال و فیلم درباره شخصیت آن مرحوم هم خالی است چهره هایی که همه اموال حتی جسدشان را برای رشد علمی وقف می کنند.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰