«پخش فیلم» در سینما نیازمند ساماندهی است/ آسیب دخالت‌های دولتی

سید ضیا هاشمی رئیس جامعه صنفی تهیه‌کنندگان در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس، درباره اولویت‌های سینمای ایران در سال جدید گفت: هرچند دولت رسماً در تولید فیلم‌های سینمایی دخالتی ندارد، اما از طریق نهادها و مراکزی در این زمینه ورود پیدا می‌کند. البته با ورود این نهادها و مراکز آثار نسبتاً خوبی هم تولید شده […]

سید ضیا هاشمی رئیس جامعه صنفی تهیه‌کنندگان در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس، درباره اولویت‌های سینمای ایران در سال جدید گفت: هرچند دولت رسماً در تولید فیلم‌های سینمایی دخالتی ندارد، اما از طریق نهادها و مراکزی در این زمینه ورود پیدا می‌کند. البته با ورود این نهادها و مراکز آثار نسبتاً خوبی هم تولید شده است، اما متأسفانه راه را برای ایجاد آسیب‌هایی در سینما فراهم کرده است.
وی بیان کرد: مساله اصلی که وجود دارد، گران شدن تولیدات سینمایی است، همانطور که سرمایه‌گذاران بی‌ربط و ناشناس برای سرمایه‌گذاری در سینما وارد شده‌اند و هزینه‌های سرسام‌آوری را به سینمای ایران تحمیل کرده‌اند. البته ما تمام تلاش خود را می‌کنیم تا در برابر این رفتارهای غیرحرفه‌ای مقابله کنیم.
این تهیه‌کننده سینما تاکید کرد: در کنار این موارد اعلام شده، مشکل اصلی ما در حوزه نمایش، در توزیع خلاصه شده است، در این بخش نابسامانی جدی وجود دارد و نمایندگان اصناف در شورای صنفی بیشتر ذی‌نفعان هستند که تلاش می‌کنند به نفع صنوف خود تصمیم بگیرند نه به سود کل سینمای ایران. کسی که برای سینمای ایران دلسوز باشد چه ذی‌نفع باشد چه نباشد سعی می‌کند تا آئین نامه و مواردی که به نفع کل سینمای ایران است را اجرایی کند.
وی توضیح داد: از زمانی که آقای داروغه‌زاده سرکار آمد، شورای صنفی اکران و نمایش را به طور کامل دولتی کرد، پیش از این دولت به آئین‌نامه‌ها کاری نداشت و معتقد بود که مسائل برعهده بخش خصوصی است. در آن زمان سینمادار، تهیه‌کننده و پخش‌کننده برای اکران فیلم‌ها تصمیم می‌گرفتند.
رئیس جامعه صنفی تهیه‌کنندگان تاکید کرد: متأسفانه دخالت‌های بی‌رویه دولت از طریق مدیرانی که در وزارت ارشاد حضور دارند به سینما صدمه زده‌است، برای نگارش آئین‌نامه‌های سینمایی ورود پیدا می‌کنند و تغییراتی که چندان به نفع سینما نیست را ایجاد می‌کنند و باید گفت در شرایطی هستیم که دخالت مدیران دولتی در سینما بسیار جدی شده است.
هاشمی در پایان گفت: درآمد سینمای ایران در سال گذشته نزدیک به ۵۰ میلیارد تومان افزایش داشته اما مخاطب آن به‌شدت افت کرده است. سینمای ایران در سال جاری همه تلاش خود را کرد که بتواند در جذب مخاطب و تولید فیلم موفق عمل کند، اما دخالت‌ها از سوی برخی از افراد مانع موفقیت سینمای ایران شد.