کتابی درباره «شاهان بزرگ»
کتابهای «اَناهیتا: روایت پیدایش و پذیرش ایزدبانوی آب»، «عصر شاهان بزرگ: از کوروش کبیر تا داریوش سوم» و «در باب جباریت» منتشر شدند. به گزارش سردبیر پرس، کتاب «اَناهیتا: روایت پیدایش و پذیرش ایزدبانوی آب» نوشته مانیا سعدینژاد با ترجمه فاطمه شاداب در ۲۶۳ صفحه با شمارگان ۱۱۰۰ نسخه در انتشارات ققنوس عرضه شده است. در نوشته […]
کتابهای «اَناهیتا: روایت پیدایش و پذیرش ایزدبانوی آب»، «عصر شاهان بزرگ: از کوروش کبیر تا داریوش سوم» و «در باب جباریت» منتشر شدند.
به گزارش سردبیر پرس، کتاب «اَناهیتا: روایت پیدایش و پذیرش ایزدبانوی آب» نوشته مانیا سعدینژاد با ترجمه فاطمه شاداب در ۲۶۳ صفحه با شمارگان ۱۱۰۰ نسخه در انتشارات ققنوس عرضه شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: کتاب «اَناهیتا، روایت پیدایش و پذیرش ایزدبانوی آب» به بررسی تغییر و تحولات این ایزدبانو میپردازد، که قدمتش به حدود ۵۰۰۰ سال ق.م بازمیگردد. مردمان نیاهندواروپایی اناهیتا را در مقام ایزدبانوی آب میپرستیدند. میان اَناهیتا و سایر ایزدبانوهای آب شباهتهای زیادی وجود دارد که در سراسر اروپا میتوان در کنار رودهای بزرگ ردپایشان را یافت. با کوچ نیاهندواروپاییان به فلات ایران، بهدنبال رویاروییهای فرهنگی و بازرگانی و گاه صلاحدیدهای سیاسی حاکمان، آناهیتا ویژگیهای ایزدبانوهایی (از قبیل ایشتر، اینانا و …) را پذیرفت که مردمان ساکن فلات ایران از جمله عیلامیها و بابلیها پیشتر میپرستیدند. در دوران هخامنشیان اَناهیتا اهمیت زیادی داشته است، اما پس از ورود اسلام به ایران دیگر، در نظام پرستش ایرانیان جایی نداشته، ولی میتوان ردپایش را در ادبیات به خصوص در شاهنامه فردوسی یافت.
هدف این کتاب بررسی این تغییرات و مطالعه ارتباط اناهیتا با سایر ایزدبانوهای آب و افسانهها و اسطورههای مربوط به آب (از جمله اژدها و منجی) است.
همچنین کتاب «عصر شاهان بزرگ: از کوروش کبیر تا داریوش سوم» نوشته لوید لوئلین جونز با ترجمه شهربانو صارمی در ۳۹۰ صفحه با شمارگان ۱۱۰۰ نسخه در نشر یادشده عرضه شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب میخوانیم: تاکنون درباره تاریخ ایران باستان، و مشخصاً درباره هخامنشیان کتابهای بسیاری نوشتهاند. این کتابها را با قدری تسامح میتوان به دو دسته تخصصی و عمومی تقسیم کرد. در هر حال اما از حیث منابع و مراجع، در هر دو دسته، دست بالا با منابع یونانی و رومی است. کتابی که در دست دارید از هر دو حیث با عمده آثاری که تاکنون منتشر شده است تفاوت دارد. نخست، کتابی است خوشخوان، روان، و دربرگیرنده دوران طولانی آغاز تا پایان شاهنشاهی پارسیان، با ارجاعاتی فراوان که کتاب را در مرز بین اثری تخصصی و اثری عمومی نگه داشته است. و دوم، نقطه عطف کتاب، به زعم نویسنده آن، تلاش برای روایتی منصفانهتر از این دوران عظیم باستانی، این بار اما نه با اتکا به منابع یونانی بلکه با ارجاع مداوم به منابع نویافته تمدن ایرانی است. بر نویسنده روشن است که برای توضیح چندوچون یک تمدن نمیشود، یا شاید نباید، تنها به منابع مهمترین رقیب یا حتی خصمش اعتماد و اکتفا کرد.
افزون بر این، نویسنده در قسمتی با عنوان «سخن آخر» مختصراً به چند و چون امیال اصحاب قدرت در ایران معاصر در بازخوانی این دوره باستانی ایران اشاره میکند و از تلاشها برای از آن خودسازی آن میراث پرده برمیدارد.
دیگر کتاب منتشرشده در نشر ققنوس، «در باب جباریت» نوشته لئو اشتراوس با ترجمه شروین مقیمی و یاشار جیرانی است که در ۳۷۳ صفحه با شمارگان ۷۷۰ نسخه و بهای ۳۹۰ هزار تومان راهی بازار کتاب شده است.
در پشت جلد کتاب نوشته شده است: «در باب جباریت» اثری یکتا و منحصر بهفرد در باب جباریت است. اشتراوس در این اثر تصمیم میگیرد مطالعه خود در باب جباریت را از طریق شرحی بسیار دقیق بر دیالوگ پیشامدرن و فراموششده کسنوفون تحت عنوان هیرون (گفتوگویی میان یک حکیم و یک جبار) ارائه کند. به باور اشتراوس، جباریت مدرن به تفکیک از جباریت پیشامدرن، همواره بهواسطه نسبتش با ایدئولوژی و تکنولوژی وجود نوعی علم یا فلسفه را پیشفرض میگیرد. در حقیقت، جباریت مدرن بیان جنونآمیز آرزوهایی است که واضحترین بنیادهای خود را در مؤسس فلسفه سیاسی مدرن یعنی ماکیاولی مییابد.
اشتراوس در این کتاب نشان میدهد که چگونه نقد یا فهم جباریت مدرن فقط از طریق فهم بنیادهای فلسفه سیاسی مدرن ممکن است؛ و اینکه چنین امکانی فقط از رهگذر نظرگاه غیرمدرنی گشوده میگردد که در عین حال فلسفه هم باشد: از طریق احیای فلسفه سیاسی کلاسیک زمانی که مستقیماً در باب پدیدار جباریت میاندیشد. اشتراوس از این طریق فلسفه سیاسی را بر خواننده متجلی میسازد که خود را دقیقاً در تمایز با عمیقترین آرزوهای زندگی سیاسی به مثابه امکانهایی ضد فلسفی میفهمد. در این مجلد، همچنین مکاتبه مشهور اشتراوس با الکساندر کوژو نیز گنجانده شده است، مکاتبهای که، به واسطه دفاع رادیکال و تمامقد کوژو نه فقط از فلسفه سیاسی مدرن بلکه از جباریت مدرن، به فهم بهتر موضع اشتراوس و مناسبت آن یاری میرساند.
سیو ششمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «برای ایران بخوانیم» از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشتماه در محل مصلای امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه https://book.icfi.ir به صورت مجازی برگزار میشود.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰