لنج «آرورا»، نماد احیای میراث دریایی ایران در گوران

سردبیر پرس/هرمزگان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان هرمزگان از ساخت و به آب‌اندازی نخستین لنج سنتی احیا شده در روستای گوران جزیره قشم با نام «آرورا» خبر داد.  محمد محسنی امروز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت، اظهار کرد: شناور آرورا به‌عنوان نخستین نمونه از پروژه احیاء لنج‌سازی سنتی، روز پنجشنبه اول خردادماه در بندر تاریخی گوران به آب […]

سردبیر پرس/هرمزگان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان هرمزگان از ساخت و به آب‌اندازی نخستین لنج سنتی احیا شده در روستای گوران جزیره قشم با نام «آرورا» خبر داد.

 محمد محسنی امروز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت، اظهار کرد: شناور آرورا به‌عنوان نخستین نمونه از پروژه احیاء لنج‌سازی سنتی، روز پنجشنبه اول خردادماه در بندر تاریخی گوران به آب انداخته خواهد شد.
محسنی افزود: این لنج با الگوبرداری از مدل بومی، توسط استادکاران محلی و با استفاده از روش‌های سنتی ساخته شده است.
او با اشاره به جایگاه جهانی این هنر افزود: دانش ساخت و دریانوردی با لنج سنتی در خلیج‌فارس پیش‌تر به‌عنوان هشتمین میراث ناملموس ایران در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
محسنی تأکید کرد: این ثبت جهانی نه‌فقط یک افتخار فرهنگی، بلکه مسئولیتی تاریخی برای احیای هنرهایی است که بخش جدایی‌ناپذیر از هویت ملی ما به‌شمار می‌روندکه احیای لنج‌سازی در گوران گامی اساسی برای تحقق این مسئولیت است.
وی با بیان اینکه روستای گوران از گذشته‌های دور یکی از مراکز مهم ساخت لنج در ایران بوده، گفت: با اجرای این طرح، زمینه تبدیل این روستا به یک موزه زنده و مرکز آموزش لنج‌سازی سنتی فراهم شده است؛ جایی که گردشگران داخلی و خارجی می‌توانند از نزدیک روند ساخت لنج‌های چوبی را مشاهده کنند.
مدیرکل میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی هرمزگان، عنوان کرد: لنج آرورا تنها یک شناور نیست؛ نماد حرکت دوباره‌ی فرهنگ دریایی ماست. با تقویت زیرساخت‌های گردشگری دریایی و برگزاری جشنواره‌های مرتبط، تلاش می‌کنیم قشم و سواحل جنوبی را به یکی از کانون‌های پویای میراث ناملموس دریایی کشور تبدیل کنیم.
انتهای پیام