کرمانشاه به‌عنوان نماینده ایران در جشنواره بین‌المللی خوراک‌شناسی ماکائو حضور یافت

در پی دعوت رسمی کشور چین، تیم جهانشهر خلاق خوراک کرمانشاه به‌عنوان نماینده ایران در جشنواره بین‌المللی خوراک ماکائو ۲۰۲۵، عازم این کشور شد تا در کنار ۶۳ شهر از سراسر جهان، ظرفیت‌های غذایی، فرهنگی و گردشگری کرمانشاه را به نمایش بگذارد.

به‌گزارش سردبیرپرس از کرمانشاه؛ جشنواره بین‌المللی خوراک‌شناسی ماکائو از ۲۱ تا ۳۰ تیرماه (۱۱ تا ۲۰ ژوئیه) با حضور ۶۴ شهر از کشورهای مختلف از جمله چین، آمریکا، پرتغال، کره‌جنوبی، ایتالیا، ایران (کرمانشاه)، عربستان سعودی، ترکیه، سوئد، تایلند، ژاپن، استرالیا و دیگر کشورها، به میزبانی دولت ماکائو برگزار می‌شود.

 

تیم جهانشهر خلاق خوراک کرمانشاه با حمایت کامل دولت ماکائو، در قالب دو بخش اداری و آشپزی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در این رویداد بین‌المللی حضور یافته است. گفتنی‌ست دعوت رسمی از این تیم، حدود ۱۰ ماه پیش و پیش از آغاز جنگ تحمیلی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران انجام شده بود.

 

این جشنواره در سه بخش اصلی شامل «تفرجگاه بین‌المللی خوراک‌شناسی» با برپایی ۱۰۰ غرفه غذایی، «نمایشگاه شهرهای خوراک‌شناسی» با اجرای زنده ۶۲ آشپز از ۲۹ شهر و «نشست بین‌المللی خوراک‌شناسی» با مشارکت ۳۰ شهر خلاق، شهرهای نامزد عضویت و نمایندگان شرکت‌های گردشگری و فرهنگی برگزار می‌شود.

 

هدف از برگزاری این جشنواره، ترویج نوآوری در خوراک، تبادل فرهنگی، توسعه سیستم‌های غذایی پایدار، آموزش خلاقانه، ترویج خوراک‌های بومی از مزرعه تا سفره، و تعامل بین‌المللی در حوزه گردشگری خوراک است.

 

تیم کرمانشاه در هر سه بخش جشنواره مشارکت فعال دارد. در بخش اداری، ایمان درخشی رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه، به‌عنوان فوکال‌پوینت شهر خلاق خوراک و نماینده شهردار، پس از طی مراحل اداری و دریافت مجوزهای لازم از وزارت کشور، در این رویداد حضور یافته و در حاشیه آن با نمایندگان کشورهای ایتالیا، عربستان و کامرون درباره توسعه تعاملات گردشگری دیدار و گفت‌وگو کرده است. این دیدارها با سایر کشورها تا پایان جشنواره ادامه خواهد داشت.

 

در بخش آشپزی، تیم آشپزی کرمانشاه در غرفه اختصاصی خود، غذاهای بومی «ترخینه» و «قیسی‌رون» (برگ زردآلو) را معرفی کرده و در اجرای زنده، غذاهای سنتی «تریخته» و «قاورمه» را طبخ و عرضه خواهد کرد. سال گذشته نیز خورش خلال و قاپالی گوشت از سوی تیم کرمانشاه معرفی شده بود. امسال تمرکز جشنواره بر غذاهای ارگانیک و مبتنی بر کشاورزی پایدار قرار دارد.

 

همچنین تلویزیون‌های شهری ماکائو در ایام برگزاری جشنواره، به پخش کلیپ‌های معرفی شهرهای شرکت‌کننده اختصاص یافته‌اند و کرمانشاه نیز با تهیه و تدوین کلیپ‌های تصویری به زبان انگلیسی، جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی و خوراکی خود را معرفی خواهد کرد.

 

آشپزان اعزامی از طریق فراخوانی که پیش‌تر در پیام‌رسان‌های سازمان فرهنگی شهرداری برای آشپزان مسلط به زبان انگلیسی منتشر شده بود، انتخاب شده‌اند.

 

گفتنی‌ست این رویداد جهانی، هرساله با حضور شهرهای خلاق خوراک به میزبانی چین برگزار می‌شود. سال گذشته نیز تیم کرمانشاه به ریاست شهردار وقت، در جشنواره شهر شونده شرکت کرده بود.

 

شایان ذکر است که به‌دلیل عملکرد مثبت دبیرخانه شهر خلاق خوراک کرمانشاه در شبکه شهرهای خلاق یونسکو، این شهر هم‌اکنون به‌عنوان داور در کمیته فنی بررسی پرونده عضویت شهرهای جدید در زنجیره جهانی شهرهای خلاق خوراک شناخته می‌شود.