مدیر درمان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه:

اعتماد مردم و جدیت سازمان تامین اجتماعی در ارائه خدمات است.

کرمانشاه- مدیر درمان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه در نشستی با اصحاب رسانه به مناسبت هفته تامین اجتماعی گفت ، در جنگ ۱۲ روزه اخیر، فارغ از بیمه‌شده یا غیر بیمه‌شده بودن، خدمات رایگان به مصدومان ارائه کردیم و بیش از ۶۰ درصد خدمات رایگان بود

به گزارش سردبیرپرس از کرمانشاه ؛ میثم حجتی پور مدیر درمان تامین اجتماعی استان کرمانشاه اظهار داشت ، سازمان تامین اجتماعی در تلاش است تا خدمات خود را بهتر و با کیفیت‌تر از گذشته ارائه دهد و هر ساله سطح خدمات بدون تأثیر منفی و با بهبود مستمر ارائه می‌شود. یکی از خدمات اصلی این سازمان، خدمات درمانی است که از سال ۱۳۶۸ تحت قانون الزام در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است. این قانون سازمان را موظف کرده است تا خدمات درمانی مستقیم و غیرمستقیم به بیمه‌شدگان ارائه کند. مراکز درمانی سازمان شامل بیمارستان‌ها، داروخانه‌ها و مطب‌ها است که با اکثر مراکز درمانی سطح استان قرارداد دارند، از جمله بیمارستان‌های شهدا و حضرت معصومه (سلام‌الله‌علیها) که در سال ۱۴۰۳، تعداد ۱۴۸۴ عمل جراحی در این بیمارستان‌ها انجام شده است. بر اساس آمار، حدود یک چهارم بیمه‌شدگان سازمان در حوزه بستری و جراحی از خدمات این سازمان بهره‌مند می‌شوند، و در حوزه سرپایی نیز، در سال ۱۴۰۳، بیش از ۳ میلیون و ۳۲۰ هزار مراجعه به مراکز درمانی ثبت شده است، که بیش از نیمی از مراجعات سرپایی بیمه‌شدگان را شامل می‌شود. این آمار نشان‌دهنده اعتماد مردم و جدیت سازمان در ارائه خدمات درمانی است.

 

مدیر درمان تامین اجتماعی گفت ، در حوزه خدمات بستری، ضریب اشغال تخت در سال ۱۴۰۳، ۷۵.۳۳ درصد بوده که بالاتر از میانگین استان و کشور است، و نشان‌دهنده استمرار و کیفیت بالای خدمات است. همچنین، نرخ مرگ و میر در هر هزار نفر ۵.۴ است که در سطح قابل قبولی قرار دارد. در بیمارستان حضرت معصومه (سلام‌الله‌علیها)، تعداد زایمان‌ها در سال ۱۴۰۳، ۳۵۰۴ نفر بوده که نسبت به سال قبل ۱۲ درصد کاهش یافته است، که این کاهش به دلیل کاهش جمعیت استان است. درصد زایمان طبیعی در این بیمارستان ۵۳ درصد است که عدد قابل قبولی است و نشان‌دهنده توازن بین زایمان طبیعی و سزارین است.

 

حجتی پور در حوزه مراکز قرارداد، معاونت راهبردی و اسناد پزشکی با ۱۵۲۶ مرکز قرارداد دارد، و پرداخت مطالبات این مراکز در سال جاری نسبت به سال‌های قبل بهتر شده است، به‌طوری‌که تا پایان سال ۱۴۰۳، پرداخت‌ها تقریباً به‌روز شده است. در حوزه هزینه‌ها، در سال ۱۴۳، حدود ۲۰ میلیارد تومان در درمان مستقیم و ۱۰۸۴ میلیارد تومان در درمان غیرمستقیم هزینه شده است، که نشان‌دهنده تمرکز بر ارائه خدمات با کیفیت در مراکز ملکی است، چرا که این مراکز تجهیزات و امکانات بهتری دارند.

 

وی گفت ، در بخش چالش‌ها، نوبت‌گیری در حوزه سرپایی به دلیل تعداد زیاد مراجعین، همچنان مشکل‌ساز است، و برخی تخصص‌ها مانند رادیولوژی در بیمارستان‌ها کمبود دارند. سهم سازمان تامین اجتماعی در پرداخت هزینه‌های آزمایشگاهی و تصویربرداری پایین است، و این موضوع در مصوبات کشوری و استانی تاثیرگذار است. در توسعه عمرانی، بسیاری از مراکز درمانی در سطح استان ساخته شده‌اند، و تنها دو شهرستان باقی مانده است که نیاز به توسعه دارند. بیمارستان شهدا، با تمام تجهیزات و ساختمان‌های آماده بهره‌برداری، در انتظار تامین برق مستقل و مجوزهای لازم است.

 

حجتی پور تصریح کرد ، در بحران‌ها، سازمان تامین اجتماعی تجربه و آمادگی کامل دارد، و در بحران‌هایی مانند زلزله سرپل ذهاب، خدمات رایگان ارائه داده است، و در بحران‌های اخیر، بیش از ۶۰ درصد بیمه‌شدگان در پذیرش‌های رایگان شرکت داشتند. تامین آب، برق، سوخت و مواد غذایی در این بحران‌ها به خوبی مدیریت شده است، و در طول ۱۲ روز بحران، هیچ مشکلی در ارائه خدمات اورژانسی نداشتیم. همچنین، کمیسیون‌های پزشکی سازمان بدون وقفه و با تلاش ۱۲۰۰ همکار در حال انجام است، که نقش مهمی در ارزیابی از کارافتادگی‌ها و موارد مرتبط دارد.

 

در مجموع، سازمان تامین اجتماعی با بهره‌گیری از امکانات و تجربیات، در حال حاضر در حوزه خدمات درمانی، توسعه عمرانی، و مدیریت بحران‌ها، عملکرد قابل قبولی دارد و در مسیر بهبود مستمر قرار دارد.

 

وی اظهار داشت ، سازمان تامین اجتماعی در حال حاضر با بهره‌گیری از امکانات و تجربیات خود، در حوزه‌های مختلف خدمات درمانی، توسعه عمرانی و مدیریت بحران‌ها عملکرد قابل قبولی دارد و در مسیر بهبود مستمر قرار گرفته است. این سازمان تلاش می‌کند تا خدمات خود را با کیفیت‌تر و بهتر از گذشته ارائه دهد و هر ساله سطح خدمات بدون تأثیر منفی و با بهبود مستمر ارتقاء می‌یابد.

 

حجتی پور گفت ، یکی از خدمات اصلی این سازمان، خدمات درمانی است که از سال ۱۳۶۸ بر اساس قانون الزام مصوب مجلس شورای اسلامی، موظف به ارائه خدمات درمانی مستقیم و غیرمستقیم به بیمه‌شدگان است. مراکز درمانی سازمان شامل بیمارستان‌ها، داروخانه‌ها و مطب‌ها است که با اکثر مراکز درمانی سطح استان قرارداد دارند. در سال ۱۴۰۳، تعداد ۱۴۸۴ عمل جراحی در بیمارستان‌های شهدا و حضرت معصومه (سلام‌الله‌علیها) انجام شده است.

بر اساس آمار، حدود یک چهارم بیمه‌شدگان در حوزه بستری و جراحی از خدمات این سازمان بهره‌مند می‌شوند و در حوزه سرپایی، بیش از ۳ میلیون و ۳۲۰ هزار مراجعه در سال ۱۴۰۳ ثبت شده است که بیش از نیمی از مراجعات سرپایی بیمه‌شدگان را شامل می‌شود، که این نشان‌دهنده

مدیر درمان تامین اجتماعی تاکید کرد ، اعتماد مردم و جدیت سازمان در ارائه خدمات است.

 

در حوزه خدمات بستری، ضریب اشغال تخت در سال ۱۴۰۳، ۷۵.۳۳ درصد بوده است که بالاتر از میانگین استان و کشور است و نشان‌دهنده کیفیت بالای خدمات ارائه شده است. نرخ مرگ و میر در هر هزار نفر نیز ۵.۴ است که در سطح قابل قبولی قرار دارد. در بیمارستان حضرت معصومه (سلام‌الله‌علیها)، تعداد زایمان‌ها در سال ۱۴۰۳، ۳۵۰۴ نفر بوده است که نسبت به سال قبل ۱۲ درصد کاهش یافته است، این کاهش به دلیل کاهش جمعیت استان است. درصد زایمان طبیعی در این بیمارستان ۵۳ درصد است که نشان‌دهنده توازن بین زایمان طبیعی و سزارین است.

 

میثم حجتی پور ، در حوزه مراکز قرارداد، معاونت راهبردی و اسناد پزشکی با ۱۵۲۶ مرکز قرارداد دارد و پرداخت مطالبات این مراکز در سال جاری نسبت به سال‌های قبل بهتر شده است، به‌طوری‌که تا پایان سال ۱۴۰۳، پرداخت‌ها تقریباً به‌روز شده است. در بخش هزینه‌ها، در سال ۱۴۳، حدود ۲۰ میلیارد تومان در درمان مستقیم و ۱۰۸۴ میلیارد تومان در درمان غیرمستقیم هزینه شده است، که نشان‌دهنده تمرکز بر ارائه خدمات با کیفیت در مراکز ملکی است، چرا که این مراکز تجهیزات و امکانات بهتری دارند.

وی گفت ، در بخش چالش‌ها، نوبت‌گیری در حوزه سرپایی به دلیل تعداد زیاد مراجعین، همچنان مشکل‌ساز است و برخی تخصص‌ها مانند رادیولوژی در بیمارستان‌ها کمبود دارند. سهم سازمان تامین اجتماعی در پرداخت هزینه‌های آزمایشگاهی و تصویربرداری پایین است و این موضوع در مصوبات کشوری و استانی تاثیرگذار است. در توسعه عمرانی، بسیاری از مراکز درمانی در سطح استان ساخته شده‌اند و تنها دو شهرستان باقی مانده است که نیاز به توسعه دارند. بیمارستان شهدا، با تمام تجهیزات و ساختمان‌های آماده بهره‌برداری، در انتظار تامین برق مستقل و مجوزهای لازم است.

 

حجتی پور ، در بحران‌ها، سازمان تامین اجتماعی تجربه و آمادگی کامل دارد و در بحران‌هایی مانند زلزله سرپل ذهاب، خدمات رایگان ارائه داده است. در بحران‌های اخیر، بیش از ۶۰ درصد بیمه‌شدگان در پذیرش‌های رایگان شرکت داشتند و تامین آب، برق، سوخت و مواد غذایی به خوبی مدیریت شده است. در طول ۱۲ روز بحران، هیچ مشکلی در ارائه خدمات اورژانسی نداشتیم. همچنین، کمیسیون‌های پزشکی سازمان بدون وقفه و با تلاش ۱۲۰۰ همکار در حال انجام است که نقش مهمی در ارزیابی از کارافتادگی‌ها و موارد مرتبط دارد.

در مجموع، سازمان تامین اجتماعی با بهره‌گیری از امکانات و تجربیات خود، در حوزه‌های مختلف خدمات درمانی، توسعه عمرانی و مدیریت بحران‌ها، عملکرد قابل قبولی دارد و در مسیر بهبود مستمر قرار گرفته است.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان کرمانشاه ، سازمان تأمین اجتماعی در بخش بیمه‌ای، اقتصادی و سرمایه‌گذاری دارای هفت معاونت است که سه تای آن‌ها به فعالیت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری اختصاص یافته است. با توجه به اینکه فعالیت‌های سرمایه‌گذاری بیشتر در ارتباط با استان‌ها نیست، اطلاع کمی در این حوزه دارم و بیشتر تمرکز بر فعالیت‌های درمانی است. در شهرستان کنگاور، توانستیم ۲۴۰۰ متر مربع زمین رایگان برای ساخت درمانگاه تأمین کنیم که این کار نتیجه تلاش‌های ما و همکاری مسئولین و مردم بود.

 

حجتی پور ، در حوزه تجهیزات بیمارستان‌ها، وضعیت بیمارستان امام رضا در زمینه تجهیزات پزشکی مطلوب است و نیاز به تجهیزات جدید ندارد. در بخش جراحی، بیمارستان شهدا در گذشته انواع جراحی‌های ارتوپدی را بدون محدودیت انجام می‌داد، اما امروزه به دلیل روند فوق‌تخصصی شدن درمان‌ها و قوانین جدید، برخی موارد محدود شده است ،

 

 

وی گفت ، در حوزه جراحی مغز و اعصاب، پس از انتقال یکی از همکاران به تهران، با چالش‌هایی مواجه شدیم، اما تلاش کردیم جراح جدید جذب کنیم. در حال حاضر، در بخش دیالیز بیمارستان شهدا برنامه‌ای نداریم، اما پس از ساخت اورژانس جدید، قصد داریم بخشی از بخش قدیمی را برای دیالیز تجهیز کنیم، زیرا درمان دیالیز در آینده اهمیت زیادی دارد. همچنین، در ساختار تشکیلات درمانی تأمین اجتماعی، فعلاً ردیفی برای فوق‌تخصص‌ها وجود ندارد، اما پیش‌بینی می‌شود با توسعه تخصص‌ها، این موضوع بازنگری و اصلاح شود تا امکان جذب متخصصین فوق‌تخصص فراهم گردد. در نتیجه، تلاش داریم تا با بازنگری در چارت سازمانی، شرایط بهتری برای جذب و فعالیت فوق‌تخصص‌ها فراهم میکنیم.