معماری صخره‌ای خاص و عجیب روستای تاریخی «کندوان»

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، با توجه به ممنوعیت سفر به آذربایجان شرقی به دلیل شیوع ویروس کرونا با تماشای این ویدئو سفری مجازی به روستای تاریخی کندوان که یکی از روستاهای شهرستان اسکو است خواهیم داشت و معماری عجیب صخره‌ای این روستا را تماشا می‌کنیم. روستای کندوان در دامنه سر سبز سهند در ۱۸ […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، با توجه به ممنوعیت سفر به آذربایجان شرقی به دلیل شیوع ویروس کرونا با تماشای این ویدئو سفری مجازی به روستای تاریخی کندوان که یکی از روستاهای شهرستان اسکو است خواهیم داشت و معماری عجیب صخره‌ای این روستا را تماشا می‌کنیم.
روستای کندوان در دامنه سر سبز سهند در ۱۸ کیلومتری جنوب اسکو و ۶۲ کیلومتری جنوب غربی تبریز قرار دارد. صخره‌های کله قندی و غارهای دستکند توسط انسان که به عنوان خانه‌های مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرد، یکی از شگفت انگیزترین روستاهای صخره‌ای جهان را پدید آورده است.
روستای کندوان آب و هوای سردی دارد و مردمان آن ۱۸۰ روز از سال را در شرایط یخبندان می‌گذرانند.
کندوان در بخش شمال غربی کوه سهند واقع شده و البته در شکل‌گیری آن نیز این کوه نقش بسیار زیادی داشته است. روستای کندوان به خاطر معماری صخره‌ای خود معروف است که در اثر فعل و انفعالات آتشفشانی کوه‌های سهند ایجاد شده‌است. توده‌ها و گدازه‌های مذاب آتشفشانی، به وسیله باد، برف و باران در طی هزاران سال متمادی شکل گرفته و به فرم کران درآمده‌است. اکنون داخل این صخره‌ها روستاییان خانه‌های کله قندی کنده اند و داخل این خانه‌ها زندگی می‌کنند.
عده‌ای آن را مربوط به‌قرن هفتم و برخی دیگری مربوط به دوران پیش از اسلام می‌دانند. اما آنچه که عمومیت دارد قدمت ۶ هزار ساله این روستا را نشان می‌دهد و گفته می‌شود که خانه‌های صخره‌ای کندوان نیز قدمتی ۷۰۰ ساله دارند.
از دیدگاه برخی محققان، ساکنان اولیه کندوان اهالی حیله‌ور بوده‌اند و برای حفظ جان خود از شر مغول‌ها به این مکان آمده‌اند و برخی سفالینه‌های موجود در این روستا نیز نشان دهنده این است که زندگی قبل از زمان ایلخانیان نیز در این مکان وجود داشته است.
کندوان در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۷۶ با شمارهٔ ثبت ۱۸۵۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.