تنور انتخابات در کردستان داغ شد/رقابت ۱۲۶ نفر برای ۶ کرسی

پایگاه خبری سردبیر – گروه استان‌ها: زمان زیادی از آغاز رسمی فعالیت‌های تبلیغاتی یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی نمانده است و به همین دلیل افراد تأیید صلاحیت شده در تکاپو برای شکل دادن فضای اطلاع رسانی و تبلیغاتی به نفع خود هستند و افراد رد صلاحیت شده هم به دنبال آخرین روزها برای […]

پایگاه خبری سردبیر – گروه استان‌ها: زمان زیادی از آغاز رسمی فعالیت‌های تبلیغاتی یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی نمانده است و به همین دلیل افراد تأیید صلاحیت شده در تکاپو برای شکل دادن فضای اطلاع رسانی و تبلیغاتی به نفع خود هستند و افراد رد صلاحیت شده هم به دنبال آخرین روزها برای تأیید صلاحیت دوندگی می‌کنند.
با اعلام لیست جدیدی از افراد تأیید صلاحیت شده در پنج حوزه انتخابیه از استان کردستان، رقابت‌های داغی در سراسر استان شکل گرفته و با توجه به تنوع افراد تأیید صلاحیت شده تمامی جریان‌های سیاسی فعال در کشور در این دوره از انتخابات دارای نماینده هستند.
بر اساس اعلام ستاد انتخابات استان کردستان و با اعلام نظر هیأت مرکز نظارت بر انتخابات، در نهایت از پنج حوزه انتخابیه در این استان ۱۲۶ داوطلب حضور داشته و با هم رقابت می‌کنند.
رقابت ۱۲۶ داوطلب در پنج حوزه انتخابیه
حسین خوش اقبال، رئیس ستاد انتخابات استان کردستان در این خصوص اظهار داشت: ۴۳ نفر در حوزه انتخابیه سنندج، کامیاران و دیواندره، ۱۴ نفر در حوزه انتخابیه بانه و سقز، ۱۷ نفر در حوزه انتخابیه قروه و دهگلان، ۲۰ نفر در مریوان و سروآباد و ۳۲ نفر در بیجار و در مجموع ۱۲۶ نفر هستند.
نگاهی به اسامی مطرح حاضر در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی نشان می‌دهد چهره‌های شاخص و نامدار زیادی از حوزه‌های مختلف استان کردستان، خود را مهیای حضور در انتخابات و این رقابت داغ کرده اند.
هر چند که در ابتدای اعلام لیست افراد تأیید صلاحیت شده از سوی هیأت‌های نظارت استانی، تا حدودی افراد شاخص و چهره کمتری حضور داشتند ولی حال با اعلام دوباره ستاد مرکزی هیأت نظارت و شورای نگهبان، شمار چهره‌های شاخص تأیید صلاحیت شده به شدت افزایش پیدا کرده است.
سخت‌ترین رقابت این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی مربوط به شهرستان بیجار است، جایی که ۳۲ نفر باید برای کسب یک صندلی این شهرستان در مجلس شورای یازدهم رقابت کنند.
نماینده فعلی مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی در این حوزه انتخابیه به همراه شماری از مدیران استانی و شهرستان، مدیران کشوری و حتی مدیران کل شاغل در ادارات در یکی دو استان دیگر از جمله چهره‌های شاخص در این حوزه انتخابیه هستند.
بررسی‌های عمومی در خصوص آرا مردم شهرستان بیجار در مجلس شورای اسلامی نشان می‌دهد که مردم این شهرستان هیچ گاه دو بار به یک نفر اعتماد نکرده و در هر دوره نماینده این شهرستان تغییر پیدا کرده است.
بازگشت چهره‌ها و داغ شدن تنور انتخابات
حوزه انتخابیه سنندج، دیواندره و کامیاران با ۴۳ داوطلب به دلیل حساسیت‌های خاص استانی نیز امسال رقابتی جالب توجه را شکل می‌دهد و این ۴۳ نفر باید برای کسب دو صندلی این حوزه انتخابیه در مجلس یازدهم رقابتی سخت و نفس گیر را تجربه کنند.
نگاهی به اسامی افراد حاضر در این حوزه انتخابیه علاوه بر دو نماینده فعلی در مجلس، چندین نماینده ادوار، شماری از چهره‌های همیشه حاضر در دوره‌های قبلی انتخابات و البته چندین نفر که دارای تمکن مالی زیادی هستند نیز در رقابت‌های این دوره حضور دارند.
هر چند که پیش بینی در خصوص رأی مردم در حوزه انتخابیه سنندج نیز کاری ناممکن به نظر می‌رسد ولی با توجه به تأیید صلاحیت‌های روز گذشته و بازگشت پنج نفر دیگر به عرصه رقابت، تنور انتخابات در این حوزه انتخابیه نیز حسابی داغ شده است.
حضور ۲۰ نفر داوطلب برای حوزه انتخابیه مریوان و سروآباد با بازگشت یکی از نمایندگان ادوار به عرصه رقابت و البته در نبود نماینده فعلی این دو شهرستان در مجلس شورای اسلامی، نیز حسابی وضعیت در این دو شهرستان را هم پیچیده کرده است.
در حال حاضر رقابت در این شهرستان به دلیل تنوع زبانی دو شهرستان مریوان و سروآباد در کنار حضور چندین چهره که در دوره‌های گذشته سابقه شرکت در انتخابات مجلس و حتی شورای اسلامی شهرها را دارند به شدت داغ شده است.
دو شهرستان قروه و دهگلان نیز با یک صندلی در مجلس شورای اسلامی شاهد رقابت ۱۷ نفر خواهد بود، جایی که همواره انتخابات در آن با حساسیت و رقابت شدیدی دنبال شده و نمایندگان آن همواره با کسب حداقل رأی برتری راهی مجلس شورای اسلامی شده اند.
در نبود نماینده فعلی این دو شهرستان در این دوره از انتخابات، چندین مدیرکل استانی از رئیس دانشگاه گرفته تا مسئولان چندین سازمان و نهاد برای راهیابی به مجلس شورای اسلامی با هم رقابت می‌کنند.
سقز و بانه در این دوره از انتخابات شاهد رقابت ۱۴ نفر برای کسب صندلی مجلس یازدهم خواهد بود و نکته مهمتر اینکه چند داوطلب این دوره از انتخابات در دوره‌های قبلی سابقه داوطلب شدن داشته و این بار نیز شانس خود را برای کسب صندلی مجلس آزمایش می‌کنند.
بهره برداری از تمامی ظرفیت‌ها برای تبلیغ
فضای عمومی حاکم بر انتخابات در این ۲ شهرستان تحت تأثیر افراد تأیید صلاحیت شده مربوط به دو شهرستان سقز و بانه است و به همین دلیل با بازگشت چند چهره شاخص و البته مدیران سابق استانی و شهرستانی، رقابت در این حوزه انتخابیه نیز به شدت افزایش پیدا کرده است.
در مجموع با نگاهی به وضعیت داوطلبان این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی و با توجه به رصد فضای عمومی استان، پیش بینی می‌شود که در این حوزه‌های انتخابیه، انتخابات مجلس یازدهم قابل پیش‌بینی نیست.
تلاش برای جلب رأی و نظر مردم و همچنین بهره‌گیری از تمامی فرصت‌ها و ظرفیت‌های ممکن از برگزاری تجمع‌های عمومی مانند مراسم ختم گرفته تا جشن‌ها و عروسی‌ها، از جمله مهمترین مسائل پیرامون رفتار انتخاباتی اغلب کاندیداهای انتخابات در استان کردستان طی روزهای گذشته است.