حضور و مشارکت زنان در انتخابات مجلس بسیار مهم است
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، زهرا آیت اللهی رئیس کارگروه زنان و خانواده ظهر امروز در چهلمین و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در نشست خبری به مناسبت دهه فجر با اشاره به برخی پیشرفتهای زنان در عرصههای مختلف در انقلاب اسلامی گفت: انقلاب موجب رشد و بالندگی زنان شده و در طول سالهای گذشته […]
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، زهرا آیت اللهی رئیس کارگروه زنان و خانواده ظهر امروز در چهلمین و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در نشست خبری به مناسبت دهه فجر با اشاره به برخی پیشرفتهای زنان در عرصههای مختلف در انقلاب اسلامی گفت: انقلاب موجب رشد و بالندگی زنان شده و در طول سالهای گذشته شاهد پیشرفتهای بانوان در عرصههای مختلف بودهایم. در بحث مشارکت سیاسی شاهد رشد سیاسی زنان از جمله مشارکت در راهپیماییها، حضور در انتخابات مجلس و شورایاریها بودهایم.
وی افزود: ما حضور زنان در انتخابات را بسیار جدی میبینیم و این موضوعی است که قبل از انقلاب وجود نداشت. در بحث مشارکتهای اجتماعی میتوان به کمکهای بانوان به مناطق محروم، بانوان خیر و مدرسه ساز، زنان فعال در عرصه فرهنگ و هنر اشاره کرد که در تمامی این موارد جمهوری اسلامی توجه ویژه ای به فراهم کردن شرایط پیشرفت زنان داشته است.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی به منظور بزرگداشت مقام زنان روزهایی را در تقویم مختص بانوان و کودکان ثبت کرده که روز ملی زن، خانواده، ازدواج و پرستار از جمله آنها است.
آیت اللهی یکی از مظاهر حضور سیاسی و اجتماعی بانوان در کشور را وجود تعداد زیادی خانواده شهدا دانست و اظهارداشت: فرزندان شهدا، همسران و بانوان شهید نمادی از مقاومت زنان و همبستگی آنان با نظام هستند.
وی افزود: یکی از اقدامات انجام شده در شورای عالی فرهنگی، نامگذاری سالها است که در رابطه با نام سال ۹۸ با عنوان رونق تولید برنامه ریزی و تمرکز ویژه ای به تولید و اشتغال خانگی زنان و فراهم کردن بازار فروش این تولیدات داشتهایم. وزارت کار نیز باید شرایط ایجاد بازارهای برون مرزی را برای فروش این محصولات ایجاد کند.
آیت اللهی ادامه داد: در بحث رونق تولید، زنان به عنوان افرادی که مصرف خانوار را برعهده دارند باید به سمت حمایت از تولید خانگی و پرورش فرزندانی مولد حرکت کنند.
رئیس کارگروه زنان و خانواده با اشاره بر دیگر دستآوردهای زنان در عرصههای اجتماعی گفت: تشکیل جامعه بسیج زنان، تشکیل هزار گروه جهادی متشکل از دختران، حمایت از زنان و مشاغل خانگی و تهیه بانک ۳ هزار نفری از بانوان کارآفرین، مشارکت ۲۵ درصدی بانوان در امور وقفی و افزایش تعداد سازمانهای مردم نهاد ویژه زنان ازجمله این موارد بوده است.
وی درباره اختصاص برخی سیاست گذاری به زنان نیز توضیح داد: تصویب ۷۵ مصوبه در موضوع زنان و خانواده توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و اختصاص ۱۲ سیاست کلان کشور به این موضوع را میتوان از امور انجام شده پس از انقلاب دانست.
رئیس کارگروه زنان و خانواده با اشاره بر پیشرفتهای حوزه آموزشی برای زنان اظهار داشت: انتصاب مشاور زنان و خانواده در وزارت علوم و اکثر دانشگاههای کشور، ایجاد رشتههای مرتبط با زنان و خانواده، ایجاد مراکز مطالعاتی در حوزه بانوان، توسعه حوزههای علمیه بانوان، تأسیس دانشکده حضرت زینب (س)، افزایش ۹۵ درصدی دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی در سال ۹۷ در مقایهس با سال ۹۷، رشد حدود ۲ برابری دانشجویان دختر طی بیست سال گذشته، رشد ۱۶ درصدی زنان عضو هیت علمی نسبت به قبل از انقلاب و توان افزایی مدیران زن در سطح کشور از جمله امور انجام شده برای بانوان است.
آیت اللهی ادامه داد: رشد بانوان ورزشکار و زنان مدال آور در رشتههای مختلف ورزشی نیز یکی دیگر مسائلی است که پس از انقلاب بسیار به آن توجه شده است. به طوری که تعداد زنان ورزشکار کشور در ۶ ماهه اول سال ۹۷ بیش از ۷۳۷ هزار نفر بوده و سال ۹۶، ۷۹۸ مدال ورزشی توسط زنان کسب شده است.
وی درباره حمایت از زنان زندانی نیز توضیح داد: انجام اقدامات حمایتی از خانواده زندانیان و زنان زندانی، حمایت و بازتوانی زنان معتاد و تخفیف مجازات زنان مجرم از جمله حمایتهای حقوقی و قضائی از زنان بوده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰