انتخابات؛ مهر تایید مردم بر شناسنامه نظام
حسینیه ارشاد امروز جمعه میزبان سیل عظیمی از نسلهای مختلف است، جماعتی که فرق ندارد رای اولی هستند یا شناسنامه آنان هنوز مهر رفراندوم تایید انقلاب اسلامی را به یادگار دارد. آنان انقلابی به شمار میروند که در هر شرایطی و با هر تفکری در صف مشارکت هستند تا بگویند که هیچ مولفهای نمیتواند مردم را از آرمانهای انقلاب […]
حسینیه ارشاد امروز جمعه میزبان سیل عظیمی از نسلهای مختلف است، جماعتی که فرق ندارد رای اولی هستند یا شناسنامه آنان هنوز مهر رفراندوم تایید انقلاب اسلامی را به یادگار دارد. آنان انقلابی به شمار میروند که در هر شرایطی و با هر تفکری در صف مشارکت هستند تا بگویند که هیچ مولفهای نمیتواند مردم را از آرمانهای انقلاب دور کند. در تعریف آنان انتخابات چند کارکرد متفاوت دارد؛ هر چند که کارکرد آشکار آن انتخاب کارگزاران برای قانونگذاری است، اما کارکرد دیگر این حضور میتواند مهر تاییدی بر مردمی بودن شناسنامه نظام باشد. شاید تصور اولیه و برخی از تبلیغات پیش از دوم اسفند این ذهنیت را ایجاد کرد که این دوره نسبت به دورههای گذشته مشارکت کمتر است، اما تا زمانی که در کانون مشارکت قرار نگیرید، نمیتوانید به راحتی شوق مسیر رسیدن به حسینیه را درک کنید. زمانی که در کانون مشارکت هستید به این باور خواهید رسید که این مردم، نظام را با انقلابی بودن خواهند شناخت و بالا و پایین شدن چند شاخص اقتصادی یا رقابت جناح سیاسی آنان را از ارزشها دور نخواهد کرد. در نخستین ساعات شروع رایگیری خیابانهای منتهی به حسینیه ارشاد مملو از جمعیتی است که دقایق نخست را برای انداختن رای به صندوق انتخاب کردند. بیشتر این افراد نسلهایی هستند که از موی سفید آنان میتوان فهمید که در امور انتخابات کم تجربه نیستند و در چهل سال گذشته ۳۶ مهر از تایید نظام در شناسنامه به یادگار دارند. صفها تشکیل میشود و اندک اندک جمعی از مستان میرسند؛ جمعی که شوق برای انتخاب دارند، مهم نیست چه کسی، اما آنان با لیستهای متفاوت در صف انتظار رسیدن به صندوق هستند. در مسیرهای منتهی به حسینیه تراکتهای تبلیغاتی زیادی در کف خیابان است و وعده ها برای مردم شفاف هستند؛ برخی نیز دور از چشم ناظران به دنبال آن هستند تا لیست مورد نظر خود را به مردم تحویل دهند. البته اینجا تنها یک لیست نیست، بلکه کلکسیونی از لیستها دیده میشود که نامهای مشترک زیادی دارند. مردم آرام آرام وارد حسینیه می شوند و رای خود را به صندوق میاندازند، استرس در چهره برخی از هواداران دیده می شود و آنان به تندی نام تمام ۳۰ نفر ممکن را در برگ رای یادداشت میکنند، اما برخی به چند نام اکتفا میکنند. اینجا هر تفکر سیاسی به دنبال نگارش نامهای مورد نظر خود است.شوق رای اولیها نیز دیدنی است. آنان انتخابات را فراتر از یک کنش سیاسی میدانند و باور دارند که این شیوه از انتخاب به معنای آغاز راهی است که قشر جدید انقلاب را وارد تصمیم گیری خواهد کرد. تصمیمی که در سرنوشت آنان بدون شک تاثیر متفاوتی خواهد داشت. تیپ و قیافهها متفاوت، اما هدف یکی و آن مشارکت برای مهر تایید بر صلابت نظام و انتخاب کارگزاران آینده آن است.اعلام ورود ویروس کرونا به ایران نیز موجب شده تا شمار زیادی از مردم با ماسک وارد حوزه شوند. خبرنگاران خارجی نیز از این قاعده مستثنی نیستند.خبرنگارانی که از حضور مردم شگفت زده شدند و لنز دوربین آنان در حال ثبت لحظه به لحظه انتخابات است.یکی از رای دهندگان که فردی میانسال است با دست نوشته «ترامپ قمار باز من پای صندوق رای هستم» در حسینیه ارشاد حاضر شده است.
انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و نخستین میان دورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری همزمان از ساعت ۸ صبح امروز -جمعه – دوم اسفند در ۲۰۸ حوزه انتخابیه – ۶ هزار و ۱۱۲ شعبه شهری، ۵۷۷ شعبه روستایی و ۴۶۱ شعبه سیار اخذ رای- برای تعیین ۲۹۰ نماینده مجلس شورای اسلامی و تعیین۷ نماینده مجلس خبرگان رهبری در ۵ حوزه انتخابیه تهران، خراسان شمالی، خراسان رضوی، فارس و قم برگزار میشود.
در این دوره از انتخابات ۵۷ میلیون و ۹۱۸ هزار و ۱۵۹ نفر واجد شرایط رای دادن و ۲ میلیون و ۹۳۱ هزار و ۷۶۶ نفر رای اولی هستند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰