سخنگوی ستاد انتخابات: بیش از ۹ میلیون نفر در انتخابات شرکت کرده‌اند

«سید اسماعیل موسوی» دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور در گفتگوی زنده با شبکه خبر گفت: دستگاه‌های احراز هویت الکترونیک به منظور احراز هویت و تسهیل در امور است. خوشبختانه در تمام شعب اخذ رای کشور این دستگاه‌ها وجود دارد و بخش زیادی از کارها به سهولت در حال انجام است و طبق گزارش‌هایی که […]

«سید اسماعیل موسوی» دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور در گفتگوی زنده با شبکه خبر گفت: دستگاه‌های احراز هویت الکترونیک به منظور احراز هویت و تسهیل در امور است. خوشبختانه در تمام شعب اخذ رای کشور این دستگاه‌ها وجود دارد و بخش زیادی از کارها به سهولت در حال انجام است و طبق گزارش‌هایی که از شعب اخذ رای دریافت کردیم, این دستگاه‌ها بسیار کارامد بوده است.

وی با اشاره به این که وقتی کد ملی افراد در سامانه ثبت می شود ضرورتی به گرفتن اثر انگشت افراد وجود ندارد، افزود: به این منظور گرفتن اثرانگشت را به عنوان یک امر اختیاری در اختیار اعضای شعبه و نمایندگان فرماندار قرار دادیم که افراد در صورت تمایل می‌توانند اثرانگشت خود را ثبت کنند.

موسوی خاطرنشان کرد: کدملی و ثبت کدملی افراد برای احراز هویت افراد در این مرحله کفایت می کند.

دبیر ستاد انتخابات تاکید کرد: با ثبت کدملی رای دهندگان در سامانه احراز هویت، امکان استفاده از شناسنامه افراد دیگر، فوت شدگان و یا افرادی که هنوز به سن قانونی رای دادن نرسیده اند و همچنین دوبار رای دادن وجود ندارد. 

سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره میزان مشارکت مردم در انتخابات گفت:‌ تا این لحظه, بیش از ۹ میلیون نفر در انتخابات امروز شرکت کرده‌اند.

موسوی در خصوص لزوم ثبت کد داوطلبان در برگه رای گفت: ۵هزار و ۲۷۷ نامزد، مشغول رقابت در انتخابات هستند که برای هر کدام کدی اختصاص داده شده است. به دلیل وجود شباهت های اسمی میان نامزدهای انتخاباتی، در صورت عدم ذکر کد نامزدهای انتخابات، در شمارش آرا اشکالاتی ایجاد می شود. به همین منظور رای دهندگان, باید کد نامزدهای مدنظر خود را در برگه های رای قید کنند تا شمارش آرا راحت تر باشد و مشکلی ایجاد نشود.

وی یادآور شد: رای‌دهندگان علاوه بر نوشتن نام و نام خانوادگی نامزدها، سعی کنند کد آن نامزد را هم قید کنند که در شمارش آرا به راحتی صورت بگیرد تا دقت مجریان انتخابات در تجمیع آرا بیشتر شود.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور در خصوص در دست داشتن تبلیغات نامزدها و شعارهای ائتلافی احزاب یا فهرست انتخاباتی نامزدها و برخی گروه‌های سیاسی توسط رای دهندگان در شعب اخذ رای، اظهار داشت: از ساعت ۸ صبح روز گذشته پنجشنبه تبلیغات نامزدها تمام شد و از آن لحظه هیچ اثر تبلیغاتی قابل انتشار نیست و قطعا تخلف محسوب می‌شود.

موسوی اضافه کرد: توصیه می‌کنیم به‌خصوص در کلانشهرهایی مانند تهران که تعداد بیشتری نماینده را در برگ رای نامزدها باید بنویسند، اسامی نامزدها را از قبل یادداشت کنند و با خود به همراه بیاورند و توصیه می‌کنیم تحت هیچ شرایطی آثار تبلیغاتی نامزدهای گروه‌های سیاسی را همراه نداشته باشند.