آبگیری سد ژاوه به زمانی دیگر موکول شود

سید مختار هاشمی در گفت و گو با خبرنگار سردبیر پرس اظهار کرد: همانطور که مستحضر هستید از سوی دستگاه‌های متولی امر اعلام شده است که آبگیری سد ژاوه اوایل بهمن ماه جاری شروع خواهد شد. وی افزود: همه می‌دانند که این حوضه و آورد آبی این سد چقدر آلوده است و بدون شک شروع […]

سید مختار هاشمی در گفت و گو با خبرنگار سردبیر پرس اظهار کرد: همانطور که مستحضر هستید از سوی دستگاه‌های متولی امر اعلام شده است که آبگیری سد ژاوه اوایل بهمن ماه جاری شروع خواهد شد.
وی افزود: همه می‌دانند که این حوضه و آورد آبی این سد چقدر آلوده است و بدون شک شروع آبگیری این سد به معنای شکل دادن فاجعه زیست محیطی غیر قابل جبرانی خواهد بود.
هاشمی خاطرنشان کرد: زمانی که کیفیت آب رودخانه ورودی به سد ژاوه در حد استاندارد نباشد، این کار فاجعه آفرین است.
عضو کمیته آب شبکه ملی دانشگاه و جامعه تصریح کرد: در حد فاصل سنندج تا سد ژاوه، بوی فاضلاب و تعفن رودخانه‌ای که جاری است غیرقابل تحمل است حال اگر آب به صورت راکد در مخزن سد جمع شود اهالی روستاهای اطراف سد، راهی جز تخلیه روستا نخواهند داشت.
هاشمی افزود: در حال حاضر بخشی از این فاضلاب در آبیاری باغات اطراف رودخانه مورد استفاده قرار می‌گیرد و با توجه به عدم کنترل لازم، مردم آلاینده‌ها را به صورت محصولات تولیدی کشاورزی و باغی مصرف می‌کنند.
وی اظهار کرد: علاوه بر موارد ذکر شده، با لایروبی مسیر رودخانه که امسال انجام شد بستری که قبلاً تثبیت شده بود در حال حاضر دستکاری شده و به آلایندگی‌ها خواهد افزود.
هاشمی اعلام کرد: آبگیری سد ژاوه یک فاجعه زیست محیطی و بهداشتی است و وضعیت امراض عفونی از جمله کرونا را تشدید می‌کند.
وی افزود: این فاجعه زیست محیطی لطمه بزرگی به پرونده ثبت جهانی هورامان خواهد زد و بر این اساس مطالبه جامعه علمی، دانشگاهی و مردم و سمن‌ها ممانعت از آبگیری سد قبل از تصفیه کامل فاضلاب است.